بررسی زندگینامه «شهید علی اكبر شیرودی» در حكایت جاودانگی

برنامه «حكایت جاودانگی» رادیو قرآن روز پنجشنبه، نهم مردادماه به زندگینامه « شهید علی اكبر شیرودی» می‌پردازد.

1399/05/08
|
17:27

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی رادیو قرآن، برنامه "حكایت جاودانگی" با محوریت گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و نگاهی به سیره قرآنی آن عزیزان پنجشنبه های هر هفته از رادیو قرآن پخش می‌شود.
معرفی كتاب، گزیده‌ای از وصیتنامه شهید و فرازهای قرآنی آن، خاطرات شهید از زبان همسر، روایت گوشه‌ای از زندگی شهید با صدای وی و خانواده، پخش گوشه‌ای از فیلم، كلیپ و یا سریالی كه با محوریت زندگی شهید مورد نظر ساخته شده و گزارش مردمی از بخش‌های مختلف این برنامه مستد - تركیبی است.
در برنامه ی روز پنجشنبه نهم مردادماه، به بیان ویژگی های شخصیتی « شهید علی اكبر شیرودی» پرداخته خواهد شد، گزارش از مزار شهدا و همچنین بخشی از صحبت های آن شهید والا مقام تقدیم شنوندگان خواهد شد.
«حكایت جاودانگی» كاری از گروه اطلاع‌رسانی و محافل است كه به تهیه‌كنندگی سمیرا قنبری، گویندگی علیرضا كریمی، روایتگری فضه‌سادات حسینی و گزارشگری كامران برومیده، روزهای پنجشنبه از رادیو قرآن پخش می‌شود.

زندگینامه: علی‌اكبر شیرودی
خلبان علی‌اكبر قربان شیرودی در دی‌ماه 1334 در روستای بالا شیرود از توابع شهرستان تنكابن در خانواده‌ای كشاورز و متدین دیده به جهان گشود.
وی پس از گذراندن سال سوم متوسطه در زادگاه خویش، برای ادامه تحصیل راهی تهران شد و همراه با كار به تحصیل خود ادامه داد.
شیرودی با اتمام تحصیلات متوسطه در سال 1351 وارد ارتش شد و دوره مقدماتی خلبانی را در تهران به پایان رساند. سپس دوره هلی‌كوپتری كبرا را در پادگان اصفهان گذراند و با درجه ستوانیاری فارغ التحصیل شد.
وی پس از 3 سال خدمت در ارتش به كرمانشاه رفت و با خلبان احمد كشوری آشنا شد. شیرودی از ارتشیانی بود كه با اوج گیری جریانات انقلاب اسلامی به صفوف راهپیمایان پیوست و به دستور حضرت امام خمینی مبنی بر فرار سربازان از پادگان‌ها، او نیزخارج شد.
پس از خروج از پادگان درصدد تشكیل گروهی چریكی بر آمد و با تعدادی از دوستانش در كرمانشاه در این زمینه اقدام كرد تا اینكه امام خمینی به میهن بازگشتند و انقلاب به پیروزی رسید.
شیرودی كه با شروع جنگ تحمیلی در 31 شهریور 1359 به منطقه كرمانشاه رهسپار شده بود در جریان یكی از مأموریت‌های خود با سرپیچی از فرمان بنی صدر مبنی بر تخلیه پادگان و انهدام انبار مهمات منطقه، به همراه 2 خلبان همفكر خود و با 2 هلی‌كوپتری كه در اختیار داشتند، در طول 12 ساعت پرواز بی‌نهایت حساس و خطرناك كه وی به‌عنوان تنها موشك‌انداز پیشاپیش 2 خلبان دیگر به قلب دشمن یورش برد، توانست مهمات دشمن رادرهم كوبیده وخسارات سنگینی بر دشمن وارد آورد. با اوج‌گیری جنگ كردستان شیرودی و چند تن دیگر از خلبانان وارد جنگ شدند.
وی در چند عملیات پروازی خود تلفات سنگینی را به نیروها و تجهیزات دشمن در نقاط راهبردیی غرب كشور وارد كرد. در 13 دی ماه 1359 وقتی خیانت‌های آشكار بنی صدر را دید به افشاگری پرداخت و از شنوندگان سخنانش خواست با ایمان و اسلحه و چنگ و دندان از میهن اسلامی دفاع كنند.

در همین ایام علی اكبر شیرودی را به خاطر باز پس گیری ارتفاعات بازی دراز بازداشت تنبیهی كردند و در واكنش به این مسئله روحانیون متعهد و اعضای سپاه كرمانشاه مراتب ناراحتی خود را در اسرع وقت به اطلاع اعضای شورای‌عالی دفاع رساندند و حكم بازداشت وی منتفی شد.
شیرودی بالاترین ساعت پرواز در جنگ را در جهان داشت و با بیش از 40‌بار سانحه و بیش از 300 مورد اصابت گلوله به هلی‌كوپترش، باز سرسختانه می‌جنگید.
شیرودی پس از چند هزار مأموریت هوایی و انجام بالاترین پروازهای جنگی در دنیا و نجات یافتن از 360 خطر مرگ سرانجام در آخرین عملیات پروازی خود (8 اردیبهشت 1360) در منطقه بازی دراز، هنگامی كه عراق لشكری زرهی با 250 تانك و با پشتیبانی توپخانه و خمپاره‌انداز و چند فروند جنگنده روسی و فرانسوی، برای بازپس‌گیری ارتفاعات «بازی دراز» به سوی سرپل ذهاب گسیل داشته بود، به مقابله با آنان پرداخت و پس از انهدام چندین تانك از پشت سر مورد اصابت گلوله تانك قرار گرفت و به شهادت رسید.
خلبان تیز پرواز آسمان ایران ساعتی، از جنگ فاصله نگرفت و چنان جنگید كه دكتر مصطفی چمران او را «ستاره درخشان جنگ كردستان» نامید و تیمسار ولی‌الله فلاحی او را «ناجی غرب و فاتح گردنه‌ها» خواند.

دسترسی سریع