برنامه «حكایت جاودانگی» رادیو قرآن روز پنجشنبه، پنجم تیرماه به در آستانه ی سالروز شهدای هفتم تیرماه به زندگینامه شهید سیدمحمدحسین بهشتی میپردازد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی رادیو قرآن، برنامه حكایت جاودانگی با موضوع گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هشت سال دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم و نگاهی به سیره قرآنی آن عزیزان هر هفته از رادیو قرآن پخش میشود.
معرفی كتاب، گزیدهای از وصیتنامه شهید و فرازهای قرآنی آن، خاطرات شهید از زبان همسر، روایت گوشهای از زندگی شهید با صدای وی و خانواده، پخش گوشهای از فیلم، كلیپ و یا سریالی كه با محوریت زندگی شهید مورد نظر ساخته شده و گزارش مردمی از بخشهای مختلف این برنامه مستد - تركیبی است.
این قسمت از برنامه در آستانه سالروز شهدای هفتم تیر به زندگینامه ی شهید سید محمدحسین بهشتی خواهد پرداخت.
«حكایت جاودانگی» كاری از گروه اطلاعرسانی و محافل است كه به تهیهكنندگی سمیرا قنبری، گویندگی علیرضا كریمی، روایتگری فضهسادات حسینی و گزارشگری كامران برومیده، روزهای پنجشنبه از ساعت 18:20 به مدت 30 دقیقه از رادیو قرآن پخش میشود.
زندگینامه شهید بهشتی
شهید سید محمدحسین بهشتی در دوم آبان 1307 هجری شمسی در اصفهان چشم به جهان گشود. پدرش از روحانیان اصفهان و امام جماعت مسجد لنبان بود. وی از چهار سالگی به مكتب رفت و در اندك زمانی قرائت قرآن و خواندن و نوشتن را آموخت و با ورود به دبیرستان به دلیل علاقه به تحصیل علوم دینی، مدرسه را رها و در سال 1321 وارد حوزه علمیه شد. به سال 1325 یعنی در هجدهمین بهار زندگی خود به قم عزیمت كرد و در كنار تحصیل علوم دینی، در سال 1327 موفق به دریافت دیپلم ادبی در امتحانات متفرقه شد. در همان سال، وارد دانشكده الهیات معقول و منقول شد و در سال 1330 با دریافت درجه لیسانس به قم بازگشت و در دبیرستان حكیم نظامی مشغول تدریس زبان انگلیسی شد. در سال 1331 ازدواج نمود كه حاصل این پیوند، دو پسر و دو دختر بود. وی در سال 1333، دبیرستان دین و دانش قم را تأسیس نمود و تا سال 1342 سرپرستی آن را برعهده داشت. در فاصله سال های 1335 تا 1338، دوره دكترای فلسفه الهیات را گذراند سپس، با شركت فعال در مبارزات سال های 41 و 42 از سوی ساواك مجبور به عزیمت از شهر قم به تهران گردید. این شهید راست قامت تاریخ به پیشنهاد و درخواست آیت الله حائری رحمه الله و آیت الله میلانی رحمه الله به هامبورگ عزیمت و سرپرستی مسجد و تشكل مذهبی جوانان آن شهر را عهده دار و به فعالیت های عمیق دینی و فرهنگی پرداخت. در طی این مدت سفرهایی به عربستان، سوریه، لبنان، تركیه و عراق(به منظور دیدار امام رحمه الله) انجام داد.
سرانجام در سال 1349، به ایران بازگشت و به فعالیت های علمی، فرهنگی و سیاسی روی آورد. در این مدت، چندین بار توسط ساواك دستگیر و روانه زندان شد. در آذرماه 1357 به فرمان امام خمینی رحمه الله شورای انقلاب را تشكیل داد و پس از پیروزی انقلاب اسلامی همواره به عنوان ایدئولوگ و لیدر در صحنه های سیاسی، اجتماعی به فعالیت می پرداخت. حزب جمهوری اسلامی را با هدف تربیت و شناسایی نخبگان سیاسی فرهنگی پایه گذاری نمود. در تدوین قانون اساسی به عنوان نایب رئیس مجلس خبرگان ایفای نقش می كرد. پس از استعفای دولت موقت در سال 1358، مدتی به عنوان وزیر دادگستری و سپس، از سوی امام خمینی رحمه الله به ریاست دیوان عالی كشور منصوب گردید. وی سرانجام در حین انجام وظیفه در این سمت بود كه در شامگاه 7 تیر سال 1360 در حین سخنرانی در تالار حزب جمهوری اسلامی بر اثر انفجار ساختمان حزب توسط منافقین به همراه كاروان 72 نفره خود به خیل عظیم شهدای كربلا پیوست.
از پیام امام خمینی رحمه الله به مناسبت شهادت شهیدبهشتی:
ملت ایران در این فاجعه بزرگ 72 تن بی گناه به عدد شهدای كربلا از دست داد.
شهیدبهشتی از منظر مقام معظم رهبری:
بهشتی مظلوم زیست و مظلوم مرد، به خاطر این كه در دوران زندگی اش كسی به عمق و والایی شخصیت این مرد پی نبرد. شهیدبهشتی واقعا یك انسان برجسته ای بود در همه ابعاد.
شهیدبهشتی به روایت دوستان:
او مثل همیشه، با تبسمی بر لب، پیش از غروب به دفتر مركزی حزب جمهوری آمد و در جلسه اعضای حزب شركت كرد. پس از پایان جلسه، آوای روح بخش اذان در دفتر طنین انداز شد و همه وضو گرفتند و برای نماز آماده شدند. نماز جماعت به امامت آیت الله بهشتی برپا شد و عده ای از وزرا و نمایندگان مجلس در آن شركت كردند. گویند: «آن شب نماز جماعتش از همه شب ها طولانی تر بود و اصرار بچه ها هم بسیار بود كه می خواهیم پشت سر تو نماز بخوانیم و نماز در حیاط دفتر حزب بود. عكاس آمد و از آن نماز عكس یادگاری گرفت.» پس از نماز، همه به سالن رفتند تا جلسه را كه پیرامون انتخاب آینده ریاست جمهوری بود، برگزار كنند، چون یك هفته از خلع بنی صدر از مقام ریاست جمهوری، توسط مجلس شورای اسلامی می گذشت. جلسه با قرائت قرآن كه روح ها را با ملكوت پیوند داد، آغاز شد و پس از تلاوت قرآن، سخنرانی قافله سالار شهدای هفت تیر شروع شد. ساعت حدود نه و هفت دقیقه بود كه ناگهان سفیر مرگ آنان را با خود به ملكوت اعلی برد و او و یارانش چنین به خیل راست قامتان تاریخ پیوستند.