شیوه داوری و رسیدگی به اعتراض‌ها در مسابقات سراسری قرآن


رئیس اداره مسابقات مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینكه در این دوره از مسابقات سراسری قرآن، شاهد شفاف شدن داوری‌ها هستیم به بیان نحوه رسیدگی به اعتراض‌های شركت‌كنندگان پرداخت.

1397/05/22
|
13:28
|

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ مرحله مقدماتی چهل‌ویكمین دوره مسابقات سراسری قرآن كریم در حالی از روز 20 مردادماه در جامعةالزهرا(س) قم آغاز شده است كه این دوره با تغییرات مبنایی در شیوه روبرو شده است.
تغییراتی كه تنها بخشی از آن دو مرحله‌ای شدن مسابقات و جدا شدن مرحله مقدماتی از مرحله نهایی است. در این دوره، بخش مقدماتی به صورت استودیویی برگزار می‌شود و در هر روز بخشی از شركت‌كنندگان چند استان با حضور در شهر قم اجرای خود را انجام داده و محل برگزاری مسابقات را ترك خواهند كرد تا در صورت كسب حدنصاب برای حضور در مرحله فینال كه اوایل مهر در اراك برگزار می‌شود، آماده شوند.
امسال همچنین در بخش داوری شاهد برخی تغییرات هستیم. از جمله این تغییرات می‌توان به حضور سه داور در هر آیتم از مسابقات اشاره كرد، این در حالی است كه سال گذشته تعداد داوران در هر آیتم دو داور بود. همچنین در این دوره از مسابقات فرآیند رسیدگی به اعتراضات شركت‌كنندگان تغییر كرده به گونه‌ای كه داوران در صورت وارد دانستن اعتراض یك شركت‌كننده، تلاوت صورت گرفته را مجدد بررسی می‌كنند.
با تمام این توضیحات و با اینكه بارها در مورد تغییرات مسابقات گفت‌وگوهای فراوانی صورت گرفته است، اما همچنان در مورد شیوه داوری‌ مسابقات، بررسی اعتراضات، نحوه و زمان اعلام نتایج مرحله مقدماتی و ... سوالات فراوانی وجود دارد كه تلاش شده است تا در گفت‌وگو با معاون مسابقات مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه پاسخی برای آنها پیدا شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین علی مقنی، رئیس اداره مسابقات مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه در این باره گفت: غیر از فرم داوری و توضیحاتی كه اساتید در آن درج می‌كنند، یك فرم جامع دیگر نیز داریم كه این فرم توسط سرپرست گروه داوری در هر بخش پر می‌شود و تمامی نقاط ضعف و قوت و اشكالات شركت‌كنندگان در آن درج می‌شود.
وی افزود: متسابقان با ملاحظه این توضیحات در فرم جامع اگر اعتراضی بر روند داوری و نمره‌دهی نداشته باشد، كارنامه اولیه‌ای كه به او داده شده است به عنوان كارنامه قطعی تلقی خواهد شد. یعنی قبل از صدور كارنامه ابتدا اشكالات و توضیحات و نمره‌هایی كه داده شده است به متسابق توضیح داده می‌شود، اگر اعتراضی وجود نداشته باشد، كارنامه قطعی خواهد شد.
مقنی تصریح كرد: اگر متسابق نسبت به نمره دریافت شده اعتراض داشته باشد، یك فرم را پر خواهد كرد و در آن نوع اعتراض خود را كامل مشخص خواهد كرد تا به آن رسیدگی شود. در اینجا ناظر و رئیس هیئت داوران یك بررسی اولیه‌ای انجام می‌دهد و اگر اعتراض بیجا باشد آن را وارد ندانسته اما اگر درست باشد آن را مورد بررسی مجدد قرار می‌دهند.
رئیس اداره مسابقات مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به اینكه بررسی مجدد هیئت داوران به ویدئوچك و بازبینی اجرای متسابق منتهی می‌شود، گفت: اگر متسابق از پاسخ‌هایی كه به اعتراض داده شده است قانع نشود، كار به بازبینی كشیده می‌شود و ناظر، رئیس و سرپرست هر بخش از داوری‌ها یك بار دیگر اجرای شركت‌كننده را در حضور متسابق بررسی می‌كنند. این نتیجه هر نتیجه‌ای باشد برای متسابق لحاظ خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه هر متسابق از كارنامه خود بعد از اجرا در حالت عادی اطلاع خواهد داشت، گفت: نفرات برتر مسابقات با توجه به اینكه هر روز چند استان حضور دارند، از هم اكنون مشخص نیست. باید تمام شركت‌كنندگان اجراهای خود را انجام دهند تا بعد از آن نفرات برتر مشخص شوند.
مقنی با اشاره به اینكه در رشته‌های قرائت تحقیق و حفظ كل قرآن بین 12 تا 15 نفر به مرحله فینال راه خواهند یافت، گفت: نتیجه نهایی مسابقات و راه‌یافتگان به مرحله كشوری 20 شهریورماه مشخص خواهد شد.
وی با تأكید بر اینكه آیین‌نامه فنی مسابقات همان آیین‌نامه سابق است، در مورد حدنصاب افراد برای حضور در مرحله فینال، گفت: مسابقات همان مسابقات سال قبل است، اما در این دوره شكل برگزاری تغییر كرده است، نیمه‌نهایی حذف شده و داوری نیز شفاف شده و حق شور داده شده است وگرنه آیین‌نامه‌ همان آیین‌نامه سال قبل است.
مقنی بیان كرد: حدنصاب همیشه كف در نظر گرفته می‌شود، یعنی اگر یك شركت كننده حدنصاب را كسب نكند، نمی‌تواند به مرحله بالاتر برود، اما اینكه قرار است 15 نفر به مرحله فینال برسند، قاعدتاً 15 نفری كه بیشترین امتیاز را كسب كرده باشند، موفق به راهیابی به فینال خواهند شد.

دسترسی سریع