«یك آیه، یك قصه»؛ روایتی متفاوت از سبك زندگی اسلامی

برنامه «یك آیه، یك قصه» رادیو قرآن روایتی متفاوت و شنیدنی از سبك زندگی اسلامی به زبان كودكانه است كه با اجرای مریم نشیبا، راوی قصه‌های كودك همراه است.

1398/01/24
|
09:42

برنامه «یك آیه، یك قصه» رادیو قرآن، روایتی متفاوت، جذاب از سبك زندگی اسلامی به زبان كودكانه است كه با حضور مریم نشیبا، راوی قصه‌های كودك و هلیا امیدی‌مفرد، نوجوانی كه در این نمایش‌ها به واسطه آیات قرآن با نكات اخلاقی آشنا می‌شود، به روی آنتن رادیو قرآن می‌رود.
در هر قسمت از این برنامه و به مناسبت‌های مختلف، آیه‌ای از آیات قرآن در نظر گرفته و به صورت داستان‌گونه به مخاطبان برنامه ارائه می‌شود. استقبال فراوان از این برنامه باعث شده تا دست‌اندركاران به دنبال تداوم آن باشند.
این برنامه به همت گروه علوم قرآنی شبكه رادیویی قرآن با مدیریت علیرضا فتحی‌پور به روی آنتن این شبكه می‌رود. سمیرا قنبری، تهیه‌كننده این برنامه است و نویسندگی آن را نیز زهرا داوری‌كیا برعهده دارد. یك آیه، یك قصه، شنبه تا پنجشنبه از ساعت 20:35 از شبكه رادیویی قرآن پخش می‌شود.
سمیرا قنبری در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایكنا؛ در رابطه با ویژگی‌های این برنامه اظهار كرد: در هر برنامه، یك آیه از قرآن به عنوان محور قرار می‌گیرد و طبق آن یك داستان پندآموز توسط نویسنده برنامه خلق می‌شود. در همین رابطه نیز گفت‌و‌گویی بین راوی قصه و دختربچه‌ای كه به نام «هدی» در برنامه معرفی شده، انجام می‌شود.
وی با بیان اینكه اولین بار است كه مریم نشیبا، راوی برنامه از قالب مونولوگ و تك‌گویی خارج شده و در این برنامه در قالب دیالوگ به اجرای برنامه می‌پردازد، گفت: حضور خانم نشیبا به عنوان فردی كه قصه‌های وی چند دهه است كه از رادیو پخش می‌شود و این بار نیز به روایت قصه‌های قرآنی می‌پردازد، باعث شده است تا یك نوع نوستالژی برای افرادی كه از گذشته‌ با صدای وی آشنا هستند، ایجاد شود. شنیدن صدای وی كه در واقع بانوی قصه‌گو و مادر قصه در ایران است، باعث شده است تا افراد زیادی به شوق شنیدن صدای ایشان برنامه را دنبال كنند.

قنبری ادامه داد: طبق پیامك‌هایی كه دریافت كرده‌ایم، این برنامه مورد استقبال فراوان دانش‌آموزان قرار گرفته و بسیاری از آن‌ها علاقه‌مند هستند تا پس از شنیدن برنامه به مدرسه بروند، ضمن اینكه در برخی از مدارس نیز مدیران و مسئولان به صورت خودجوش اقدام به پخش برنامه برای دانش‌آموزان می‌كنند. حتی پیامك‌هایی از شهرستان‌های مختلف دریافت كرده‌ایم كه مدیران و مسئولان به دنبال قسمت‌های پخش شده برنامه هستند تا این قسمت‌ها را در مدارس خود پخش كنند.
تهیه‌كننده برنامه «یك آیه، یك قصه» با بیان اینكه یكی از فعالان قرآنی در كشور آلمان متوجه پخش برنامه شده و به دنبال پخش آن در آلمان است، گفت: بازخوردهای خوب برنامه باعث خوشحالی و رفع خستگی ماست. باعث افتخار من بود كه بعد از 9 سال فعالیت در رادیو قرآن، تهیه‌كنندگی یكی از برنامه‌هایی كه بسیار علاقه‌مند به آن بودم، قسمت بنده شد.
وی در ادامه تصریح كرد: اول بهمن‌ماه سال 96 بود كه اولین قسمت این برنامه به روی آنتن رفت و ما از آن زمان تاكنون مناسبت‌های مختلف از جمله دهه محرم، ایام عید، روز درختكاری، خانه تكانی، صله رحم و ... را نیز در تهیه برنامه لحاظ می‌كنیم. همچنین، اول بهمن‌ماه سال 97 نیز تولد یك سالگی برنامه را با حضور عوامل آن جشن گرفتیم. تاكنون حدود 250 قسمت از این برنامه پخش شده و بازخوردهای بسیار خوشحال كننده‌ای نیز از پخش برنامه داشته‌ایم.
قنبری با اشاره به اینكه داستان‌سرایی راهی است كه از طریق آن مطالب به صورت بهتر و دقیق‌تر در ذهن بماند، افزود: ما در این برنامه قصه‌های قرآنی نمی‌گوئیم بلكه یك آموزه قرآنی را در قالب قصه بیان می‌كنیم، یعنی قصه‌ای خلق می‌شود و طبق هر قصه نیز هر بار یك لوكیشن وجود دارد. در هر برنامه یك داستان و اتفاقی كه بین راوی برنامه و بازیگر رخ می‌دهد، بازگو می‌شود و این اتفاق و داستان هر بار در یك لوكیشن جدید و همراه با افكت‌های مناسب داستان به گونه‌ای بازگو می‌شود تا مخاطب خود را در آن لوكیشن احساس كند.
تهیه‌كننده برنامه «یك آیه، یك قصه» با بیان اینكه بنا به داستان نویسنده، لوكیشن هر برنامه مشخص می‌شود كه ممكن است گاهی یك پارك، كتابخانه، منزل، جنگل، مدرسه، خیابان، فروشگاه و ... باشد، گفت: تلاوتی كه در اواسط برنامه به گوش می‌رسد و مورد استقبال مخاطبان نیز قرار گرفته است، نیز تلاوت نوجوانی است كه محور داستان و آیه مربوطه را شامل می‌شود.
قنبری در پایان ضمن تشكر و تقدیر از همكاران خود در رابطه تولید این برنامه قرآنی، از زحمات شیوا رمضانی نیز كه مدتی به عنوان نویسنده با این برنامه همكاری داشت، قدردانی كرد.

دسترسی سریع