ضرورت راه اندازی شهرك های تولید محصولات قرآنی و شركت های دانش بنیان/حمایت شورای توسعه از ایده های قرآنی

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی گفت: راه اندازی شهرك های تولید محصولات قرآنی و شركت های دانش بنیان كه بتواند ایده های قرآنی را تبدیل به محصول كند و به تولید انبوه برساند ضروری به نظر می رسد.

1397/01/18
|
09:13

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در گفتگو با برنامه "نمای نزدیك" با اشاره به برنامه های شورای توسعه در سال 97 گفت: یكی از بحث های جدی در سال 97 پیگیری ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن كریم است كه با توجه به تقسیم كار در دستگاه ها، راهبردهایی كه تصویب شد و راهكارهایی كه اعلام شد، امیدواریم یك جهش جدی در فضای قرآنی كشور ایجاد شود.
وی با اشاره به محوریت جز 30 قرآن كریم در طرح ملی 1452 سازمان صدا و سیما خاطرنشان كرد: نهضت حفظ جز 30 قرآن كریم همراه با فهم مفاهیم و معارف و تفسیر سوره های 38 گانه جز 30 از برنامه های اصلی است كه در سال جدید اجرا خواهد شد.
حجت الاسلام محمدی اظهار كرد: اگر جامعه ما با سوره های جز 30 قرآن كریم آشنا شوند یك سوم سوره های 114 گانه قرآن را دریافت خواهند كرد؛ چراكه بسیاری از گزاره ها و مفاهیم كلیدی و واژه های اصلی قرآن كریم كه بالغ بر 50 درصد واژه های قرآن می شود در این جز قرار دارد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی ادامه داد: همچنین اگر یك جمعیت 5 میلیونی را حافظ و آشنای مفاهیم و تفسیر جز 30 قرآن كریم كنیم و همینطور جز 29 و 28، 27 و 26 و اجزای 5 گانه آخر قرآن كه تصویب طرح ملی حفظ است در طرح های 1453 و 54 و غیره در جامعه پیگیری شود، یك آینده خوبی برای حفظ خواهیم داشت این در حالی است كه صدا و سیما نقش كلیدی را در این زمینه بازی می كند.
وی با بیان اینكه اسناد سه گانه راهبردی توسعه آموزش عالی، تبلیغ و ترویج و آموزش عمومی نهایی شده است، تصریح كرد: در این راستا سال 97 سال اجرایی سازی كلیه اسناد راهبردی فعالیت های قرآنی كشور است و وظیفه ما به عنوان راهبری كلان و نظارت راهبردی وظیفه حساسی است و دستگاه ها بزرگترین وظیفه را به عنوان اجرایی سازی اسناد دارند.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینكه همچنین تمام بسترهای لازم قوانین و مقررات و مقدمات لازم برای ادغام دو اتحادیه بزرگ قرآنی كشور فراهم شده است، تاكید كرد: سال 97 آغاز به كار اتحادیه مدغم و ایجاد یك اتحادیه واحد متشكل خواهد بود و سال همدلی و همراهی و هماهنگی كلیه فعالیت های قرآنی كشور در ساحت مردمی در قالب 5 هزار موسسه قرآنی و 25 هزار خانه قرآن در ذیل دستگاه های متعدد قرآنی می باشد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینكه در سال جدید باید اقدامات روشنی در فضای مجازی كه ناظر به فعالیت دستگاه هاست صورت گیرد، افزود: با توجه به بخش های هنری و رسانه ای و فضای مجازی و با توجه به اینكه سند فضای مجازی تصویب شد، در سال جدید باید دست به تولید جامع محصولات قرآنی بزنیم، در این راستا راه اندازی شهرك های تولید محصولات قرآنی و شركت های قرآن بنیان، فرهنگ بنیان و دانش بنیان كه بتواند ایده های قرآنی را تبدیل به محصول كند و به تولید انبوه برساند و در سطح جهان توزیع كند و صدور انقلاب قرآنی را در سطح جهان رقم بزند، ضروری به نظر می رسد.
وی گفت: با توجه به شعار سال و جهت گیری های سال و زیرساخت های تمدنی ایران در عرصه هنر و تنوع رشته ای در هنر قرآنی و توانمندی داخلی و نیروی انسانی با انگیزه و متعهد، سال 97 سال جهش به سمت توسعه فرهنگ قرآنی از طریق توسعه محصولات قرآنی و تولید آن به نام ایرانی، مكتب اهل بیت (ع) برای تمام انسان های آزادی خواه كه می خواهند با معارف بلند وحیانی آشنا شوند، خواهد بود.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینكه اقتصاد مقاومتی مورد تاكید مقام معظم رهبری دو ویژگی مهم درون زایی و برون گرایی نیز دارد كه در عرصه قرآن باید به آن توجه شود، خاطرنشان كرد: دورن زایی یعنی زایش مجموعه ظرفیت های عظیم در حوزه های محتوایی و قالبی كه در اختیار مردم است و برون گرایی صادرات به جهان و ارز آوری و تقویت بنیه اقتصادی كشور است و این مسیری می باشد كه در فراروی جامعه قرآنی است.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با بیان اینكه ما در حال حاضر می توانیم بالغ بر هزار محصول قرآنی تولید كنیم، اظهار كرد: ایده برخی از این محصولات ارائه شده و نمونه ها و ماكت هایش به وجود آمده و برای تولید انبوه آماده است.
وی ادامه داد: ما به عنوان شورای توسعه فرهنگ قرآنی هر نوع مصوبه برای حمایت از این كارها و حمایت های مناسب حقوقی لازم را ایجاد می كنیم؛ چراكه ما مرجع سیاست گذاری كلان هستیم و امكان اقدام اجرایی نداریم حتی بودجه ای كه به صندق واریز می شود برای حمایت از فعالیت های دستگاه هاست، بنابراین ما آمادگی كامل خود را برای هر نوع حمایت حقوقی و قانونی و تصویب هر چیزی كه لازم باشد اعلام می كنیم و از همین جا به همه دستگاه های دولتی و عمومی اعلام می كنیم هر ایده و پیشنهادی كه در این مورد دارند به دبیرخانه ارائه كنند و ما نهایی و تصویب می كنیم تا یك بستر عالی برای توسعه فرهنگ قرآنی ایجاد شود.

دسترسی سریع