بسیج دستگاه های قرآنی جهت تربیت 5 میلیون نفر حافظ جز 30 قرآن كریم در سال 97 / رونمایی از سامانه جامع حفظ قرآن

دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن با بیان اینكه 180 اقدام ملی باید از سوی دستگاه ها برای تحقق تربیت 5 میلیون حافظ جز سی قرآن انجام گیرد، گفت: با رونمایی سامانه جامع حفظ حرف و حدیث ها در مورد آمار و اطلاعات تعداد حفاظ قرآن برطرف خواهد شد.

1396/12/08
|
14:28

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، محمد انجم شعاع، دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن در گفتگو با برنامه "نمای نزدیك" با اشاره به مصوبات جلسه روز گذشته ستاد راهبری حفظ قرآن كریم مبنی بر اینكه لزوم تربیت 5 میلیون نفر حافظ جز 30 قرآن كریم در سال 97 گفت: در راستای تحقق منویات مقام معظم رهبری ما كمیت قابل توجهی را جهت تربیت 10 میلیون حفاظ ماموریت خود می دانیم.
وی با بیان اینكه بر اساس چشم انداز سند مصوب شورای توسعه تحت عنوان طرح ملی حفظ قرآن باید تا افق 1414 یعنی 18 سال دیگر به این هدف برسیم، خاطرنشان كرد: البته در همان سند در یك افق میان مدت یعنی 1404 عددی كه باید در جامعه باید به آن برسیم سه و نیم میلیون نفر است و كاری كه ما كردیم این بود كه اگر عدد سه و نیم را بر مبنای نفر جز جلو برویم باید سالانه 13 و نیم میلیون نفر عدد جز را تحت بحث های آموزشی تربیت و زیرساخت هایش را فراهم كنیم.
انجم شعاع اظهار كرد: در جلسه اخیر طرح ملی، عدد اولیه برای جز سی در سال آینده با دو میلیون پیشنهاد مورد بررسی قرار گرفت اما توجه به وضعیت قرآنی و آمادگی برای اجرای این سند این اجازه را به ما نمی داد كه عدد 13 میلیون را مبنا قرار دهیم بنابراین با توجه به تعهداتی كه دستگاه های لشكری و كشوری و دولتی عمومی دارند به عدد 5 میلیون نفر رسیدیم.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن با بیان اینكه قرار ما بر این شد كه صدا و سیما به عنوان اصلی ترین نهاد درگیر با این موضوع در جهت تبلیغ و ترویج و فضا سازی فرهنگی و تهییج آحاد جامعه در حوزه حفظ گام های بزرگی بردارد، تصریح كرد: همچنین با پیشنهاد محمدزاده، مدیر شبكه قرآن توافق شد طرح های سازمان در ماه مبارك و 1452 منطبق با همین موضوع باشد.
وی با بیان اینكه بر اساس مصوبه در شورای توسعه مكلف شدیم تا دو هفته آینده سامانه جامع را رونمایی كنیم و وضعیت موجود را بر اساس شاخص ها دربیاوریم و بر مبنای دارایی هایمان جهت گیری كنیم، ادامه داد: سامانه بر مبنای كد ملی طراحی شده و اواخر هفته آینده توسط مخبر دزفولی، رییس شورای توسعه رونمایی می شود و به این ترتیب حرف و حدیث ها در مورد آمار و اطلاعات تعداد حفاظ قرآن برطرف خواهد شد.
انجم شعاع افزود: امروز قبل از ظهر دیتا بیس و اطلاعات چهار دستگاه اصلی كه بیشترین آمار در این حوزه را داشتند مانند وزارت آموزش و پرورش، سازمان اوقاف، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات در اختیار سامانه قرار گرفته و از تمامی مراكز و دستگاه های قرآنی دیگر مانند بسیج درخواست می كنیم كه اطلاعات قرآنی خود را واگذار كنند تا آمار واقعی از دارایی خود داشته باشیم.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن با بیان اینكه مسئولیت این سامانه با شورا است و كار نظارت، رصد و سامانه بانك اطلاعات در دبیرخانه ستاد انجام می شود، تاكید كرد: با توجه به اینكه قرار بود رونمایی از سایت آخر بهمن صورت گیرد ولی ما تازه امروز توانسیم اطلاعات دستگاه های اصلی را منتقل كنیم و امیدواریم تا ده روز آینده رونمایی انجام گیرد و در روز افتتاحیه وضعیت استان ها از وضعیت موجود و مطلوب مورد بررسی قرار خواهد گرفت و سامانه می تواند پیوسته به استان ها اطلاع رسانی كند.
وی خاطرنشان كرد: همچنین ما متوجه شدیم جی ای اف سامانه باید فعال شود به این صورت كه در آینده هر كس ثبت نام كند باید نزدیك ترین كانون های حفظ را پیدا كند و وارد آن مجموعه شود و بتواند ثبت نام كند و این موضوع نیز در حوزه فنی تاخیر ایجاد كرد.
انجم شعاع با بیان اینكه 180 اقدام ملی باید از سوی دستگاه ها برای تحقق این هدف بزرگ انجام گیرد، اظهار كرد: بنابراین همه دستگاه ها بسیج شدند البته تقسیم كار كردیم به طور مثال در حوزه تربیت مربی فقط دو دستگاه باید اقدام كنند؛ سازمان اوقاف و آموزش و پرورش، آموزش و پرورش در حوزه بدنه خود و اوقاف در آحاد مردم كما اینكه در حوزه ارزیابی كل حفاظ سازمان تبلیغات و در حوزه بقاع متبركه فقط اوقاف وارد خواهند شد.
دبیر ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن با بیان اینكه در این مساله بحث امتیازات هر دستگاه مهم می باشد، گفت: همچنین به موازات این اقدام ملی كارهایی از سوی مجموعه وزارت آموزش و پوروش تالیف شده كه باید به آن توجه ویژه شود.

دسترسی سریع