به صورت موقت پیگیری را در فضای مجازی متوقف كنیم/ تلاش برای تشكیل صنف قرآنیان و اصلاح ساختار مسابقات

یك عضو پویش قرآنیان گفت: ما فقط به خاطر اینكه بحث تقابل جامعه قرآنی با نهادهای قرآنی به وجود نیاید به اجماع رسیدیم كه به صورت موقت پیگیری را در فضای مجازی متوقف كنیم اما برای تشكیل صنف قرآنیان و اصلاح ساختار مسابقات تلاش خواهیم كرد.

1396/10/30
|
09:14

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، فتح پور، از اعضای پویش تغییر به نفع ترویج بر روی خط ارتباطی برنامه "نمای نزدیك" با بیان اینكه این پویش با عضویت قریب به 5 هزار نفر از فعالین قرآنی حركت خود را آغاز كرده است، گفت: این پویش تمامی مطالبات قرآنی خود را با اتكا بر خرد جمعی مطرح كرده است.
وی با اشاره به برخی از مطالبات این پویش خاطرنشان كرد: اصلاح ساختار مسابقات قرآن و حوزه رتبه بندی، تشكیل صنف قرآنیان، ساماندهی و حمایت از نخبگان قرآنی و جلسات سنتی و خانگی قرآن، همچنین حمایت از فعالیت گمنامان قرآنی در سراسر كشور و ترویج سبك زندگی قرانی در جامعه از اهداف این پویش است.
فتح پور با بیان اینكه همكاری هوشمندانه و دین مدارانه جوانان قرآنی و متولیان قرآنی و همچنین رسانه هایی مانند شبكه قرآن و رادیو قرآن به ندای پویش مثمر ثمر خواهد بود، اظهار كرد: پویش از ابتدای حركت اعلام كرد كه قصد كار اجرایی ندارد، در این راستا جلسات متعددی در جهت مطالباتی كه داشتیم برگزار كردیم.
این عضو پویش قرآنیان با اشاره به گستراندن و انعكاس مطالبات جامعه قرآنی به مسئولان مربوطه، تصریح كرد: پویش در عمر كوتاه چند ماهه خود به تشریح علل ناكارآمدی نظام ترویج قرآنی و ارائه راهكار در این خصوص پرداخت.
وی با اشاره به صدور بیانیه و آماده شدن طرح نهایی از سوی پویش قرآنیان ادامه داد: ما به صورت موقت پیگیری مطالبات خود را در فضای مجازی معلق كردیم، به این علت كه ما خواستیم این تصور به وجود نیاید كه با نهادها و مسئولان قصد تقابل داریم، ما به نمایندگی از 5 هزار نفر از جامعه قرآنی مطالباتی داشتیم در حالی كه قصد ورود به مسائل اجرایی نیز نداریم و پیگیری امور متوجه نهادهای مسئول مانند سازمان اوقاف، معاونت قرآن و عترت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی است.
فتح پور با بیان اینكه علی رغم اینكه برخی از مسئولان قرآنی مانند مركز امور قرآنی اوقاف و انجم شعاع در ابتدا اعلام كردند كه ما با شما همراهی می كنیم ولی تا كنون به وعده های خود عمل نكردند، افزود: شورای مركزی پویش آمادگی دارد در جلسات كارشناسی جهت تغییر ساختار مسابقات و تشكیل صنف قرآنیان حضور پیدا كند و امیدواریم مسئولان از این فرصت تاریخی استفاده كنند تا گامی مهم در راستای ترویج قرآن بردارند.
این عضو پویش قرآنیان با بیان اینكه عدم پیگیری مطالبات جامعه قرآنی در فضای مجازی به صورت موقت یك تصمیم جمعی بود كه در شورای مركزی نظارت گرفته شد، گفت: ما فقط به خاطر اینكه بحث تقابل جامعه قرآنی با نهادهای قرآنی به وجود نیاید به اجماع رسیدیم كه به صورت موقت پیگیری را در فضای مجازی متوقف كنیم اما برای تشكیل صنف قرآنیان و اصلاح ساختار مسابقات تلاش خواهیم كرد.
وی خاطرنشان كرد: این پویش تشكیل صنف قرآنیان را جهت پایان بخشیدن به ناكارآمدی و تبعیض و شفافیت و پاسخ گویی در خصوص عملكردها لازم می داند و دامنه گستره آن باید در تمام استان ها با سازو كار معین حتی به صورت قانون در مجلس تصویب شود در این راستا طرح جامعی را با برگزاری جلسات كارشناسی آماده كرده است.

ضرورت ایجاد رسم الخط ایرانی برای ترجمه قرآن

مدیركل دفتر آموزش و توسعه مشاركت ها در معاونت قرآن و عترت گفت: آیت الله سبحانی در زمینه انتقال آثار آموزه های قرآن از طریق ترجمه گویا و روان و رسم الخط صحیح و درست تاكید كردند و معتقد بودند كه باید رسم الخطی توسط خوشنویسان نزدیك به خط ایرانی ایجاد شود.
بر اساس این گزارش، حجت الاسلام خسروی، مدیركل دفتر آموزش و توسعه مشاركت ها در معاونت قرآن و عترت نیز با بیان اینكه سه شنبه 26 دی ماه دكتر عبدالهادی فقهی زاده به همراه مدیران كل معاونت قرآن و عترت در قم به حضور دو تن از مراجع رسید، گفت: در این سفر نیز از سه مركز ترجمان وحی، دارالحدیث و كانون فرهنگ معلولان بازدید به عمل آمد.
وی با بیان اینكه در این سفر خدمت آیت الله شیخ جعفر سبحانی رسیدیم، خاطرنشان كرد: آیت الله سبحانی در زمینه انتقال آثار آموزه های قرآن از طریق ترجمه گویا و روان و رسم الخط صحیح و درست تاكید كردند و انتقاد داشتند بر رسم الخط عثمان طاها كه برای ایرانیان قابل استفاده نیست و معتقد بودند كه باید این رسم الخط توسط خوشنویسان نزدیك به خط ایرانی شود كه قابل فهم برای عموم گردد.
حجت الاسلام خسروی با اشاره به دیدار معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد با آیت الله جوادی آملی اظهار كرد: ایشان حوزه ماموریت وزارت ارشاد را در سه گستره ملی و محلی، گستره منطقه ای و گستره بین المللی عنوان كرد و گفتند منظور از گستره ملی و محل مسلمانان، منظور از منطقه ای ادیان توحیدی و منظور از گستره بین المللی كل انسان ها می باشد.
مدیركل دفتر آموزش و توسعه مشاركت ها در معاونت قرآن و عترت تصریح كرد: ایشان فرمودند بسیاری از آیات قرآن خطاب به كل انسان هاست مانند اینكه باید به وعده وفا كنیم و به رعایت حقوق دیگران پایبند باشیم و فرمودند اشیا عام است و ناس همه انسان ها را در بر می گیرد و همانطور كه كم فروشی و گران فروشی به مسلمان حرام است به غیر مسلمان هم حرام است.
وی با بیان اینكه آموزه های عالی انسانی قرآنی از اموری است كه باید مورد توجه قرار گیرد، ادامه داد: این دیدار با مراجع در حقیقت آغاز حركت بود تا بتوانیم از دیدگاه های مراجع عظام استفاده كنیم.

انتقاد به رقابت همزمان دخترها و پسرها در مسابقات قرآن سودان

استاد راهنمای نماینده ایران در مسابقات بین المللی سودان با بیان اینكه تكبیری در مسابقات بدون غلط و مسلط و روان خواندند، گفت: كاری كه ما در مسابقات نمی پسندیم رقابت دخترها و پسرها با هم بود، هیچ كدام از كشور ها به این روش راضی نبودند.
در ادامه این برنامه استاد معتزآقایی، استاد راهنمای نماینده ایران در مسابقات بین المللی سودان بر روی خط ارتباطی برنامه "نمای نزدیك" با اشاره به تاخیر اعزام محمدرسول تكبیری به سودان گفت: تاخیر ایشان در روند مسابقات تاثیر نداشت؛ زیرا در ابتدا قرعه كشی خاصی نبود و گفتند ترتیب اجرای متسابقین بر اساس حروف الفبای اسم شركت كنندگان است و از آنجایی كه ابتدای اسم تكبیری با میم آغاز می شد، قرعه او روز جمعه بود و استراحت داشت.
وی با بیان اینكه اولین بار بود به مسابقات سودان می رفتم، خاطرنشان كرد: داوران چهار سوال بین 15 تا 18 سطر از حافظ می پرسیدند كه بسیار ساده بود و او را به چالش نمی انداخت، متسابقین در تشخیص آیات اشتباه نمی كردند.
آقایی ادامه داد: یكی از كارهای جالب این بود كه آنها جزواتی را قبل از شروع مسابقات به متسابقین در كشورها می فرستند كه پاسخگویی به واژگان جز 22 بود، این خیلی خوب بود زیرا متسابقین واژگان را حفظ می كردند و با كلمات جدید آشنا می شدند.
استاد راهنمای نماینده ایران در مسابقات بین المللی سودان با اشاره به انتقادی در اجرای مسابقات افزود: كاری كه ما در مسابقات نمی پسندیم رقابت دخترها و پسرها با هم بود، به طوریكه 52حافظ آقا و 20 حافظ خانوم با هم رقابت می كردند، هیچ كدام از كشور ها به این روش راضی نبودند البته تایمی از روز چند خانوم اجرا می كردند بعد می رفتند.
وی با اشاره به رتبه هشتم تكبیری با وجود تلاوت خوب و بی نقص و غلط او، تاكیدكرد: تكبیری در ایران قبلا برای حافظ سودانی خوانده بود، ایشان در مورد عدم رتبه آوری قاریان و حافظان ایرانی به دلیلی اشاره كرد كه شیخ اقرا نیز به ما تذكر داده بودند مبنی بر اینكه شما قاریان ایرانی حروف جوفی و مدی را خیشومی می خوانید و اگر شروع تلفظ را رعایت كنید بیشتر دیده می شوید.
آقایی با بیان اینكه تكبیری در تمرینات خود در حضور شیخ عصفور دو جز را بدون غلط خوانده بود، خاطرنشان كرد: ایشان در مسابقات بدون غلط و مسلط و روان خواندند و نكته ای كه مورد تحسین بود این بود كه ایشان نفسی می خواند به طوری كه در سوره حشر هر سه سطر را نفسی می خواند.
استاد راهنمای نماینده ایران در مسابقات بین المللی سودان با بیان اینكه مبانی وقف و ابتدای سودان با ما فرق می كند، اظهار كرد: در اعتراض به رتبه هشتم تكبیری با داوران صحبت كردم، آنها هم گفتند اجرای متسابق خوب و عالی بود، ولی در روز اعلام نتیجه مات و مبهوت ماندیم كه چرا رتبه هشتم شد.

صدور حكم برگزاری سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاه ها به وزارت علوم/اجرای طرح دوشنبه های قرآنی در دانشگاه ها

مسئول قرآن و عترت نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها با بیان اینكه حكم برگزاری سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاه ها به وزارت علوم تقدیم شد، گفت: طرح دوشنبه های قرآنی از ابتدای ترم آینده در تمامی دانشگاه ها اجرا می شود
این گزارش حاكیست، حجت الاسلام افتخاریان، مسئول قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها نیزطی گفت و گویی در برنامه ی نمای نزدیك با اشاره به برگزاری 69 نشست شورای هماهنگی فعالیت های قرآن و عترت دانشگاه ها با حضور چشمگیر مسئولان ارشد دانشگاه ها گفت: در این جلسه گزارش وزارت بهداشت از برگزاری سی و دومین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه ها توسط بحرالعلوم و فراهانی ارائه شد و مواردی برای ارتقای كیفیت جشنواره مطرح گردید.
وی با اشاره به اینكه حجت الاسلام محمدیان ریاست نهاد برگزاری این جشنواره را آبرومندانه و با كیفیت ارزیابی كردند، اظهار كرد: در این جلسه حكم برگزاری سی و سومین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشگاه ها به وزارت علوم با حضور مسئولان دانشگاه تقدیم شد.
حجت الاسلام افتخاریان با بیان اینكه كه اختتامیه جشنواره در آبان ماه سال آینده در هفته قرآن و عترت دانشگاه ها برگزار می شود، تصریح كرد: این نشست هر چهار پنج ماه یكبار برگزار می شود و جلسات مجمع مشورتی شورا كه با حضور مسئولان قرآنی است به صورت مرتب ماهی یك یا دو جلسه برگزار می شود و مسائل قرآنی در فرایند تصمیم سازی قرار می گیرد.
مسئول قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها با اشاره به حضور حجت الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این نشست خاطرنشان كرد: ایشان در این نشست نكاتی در خصوص طرح ملی حفظ قرآن و بخش دانشگاهی آن مطرح كردند.
وی گفت: از ابتدای ترم آینده طرح دوشنبه های قرآنی را در تمامی دانشگاه های سراسر كشور كه در جلسات مجمع مشورتی مصوب شد اجرا می شود.

دسترسی سریع