سیدمحسن موسوی بلده: صداوسیما می‌تواند زمینه‌ساز اقبال مردم به جلسات قرآن باشد


پیشكسوت قرآنی كشور گفت: صدا و سیما می‌تواند فضای اقبال مردم به جلسات تلاوت قرآن را فراهم كند. اگر صدا و سیما اراده كند، می‌تواند چنان فضایی برای تلاوت قرآن در كشور ایجاد كند كه مردم به سمت جلسات قرآنی اقبال آورند.

1398/03/05
|
09:52

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ برنامه افق این هفته رادیو قرآن به موضوع تحلیل و بررسی جلسات قرآنی با تكیه بر تأكیدات مقام معظم رهبری در این زمینه و نیز موضوع ارتباط جلسات قرآنی با فضای رسانه پرداخت. این برنامه با حضور سیدمحسن موسوی بلده، پیشكسوت قرآنی كشور تولید و پخش شد.
موسوی بلده در ابتدای سخنان خود اظهار كرد: آرزوی بنده و تمامی فعالان قرآنی این است كه مسئولان نظام اسلامی ما دیدگاهی را در رابطه با قرآن و فرهنگ قرآنی پیدا كنند كه در سنت پیامبر(ص) و سیره ائمه معصومین(ع) وجود داشته و به دست ما رسیده است. خداوند متعال در سوره مباركه مزمل خطاب به پیامبر اكرم(ص) می‌فرماید كه قرآن را در دل شب و به صورت ترتیل بخوان. بنابراین پیامبر(ص) موظف است كه برای خود و در دل شب تلاوت كند و این تلاوت بر پیامبر(ص) كه آورنده قرآن است، واجب است.
وی ادامه داد: پیامبر(ص) در پی این مأموریت شخصی و اجتماعی، جریان تلاوت و استماع و انساط را به راه انداخت كه این جریان در طول تاریخ وجود داشته و به ما رسیده است. در زمنیه تلاوت پیامبر(ص) مأمور به تلاوت قرآن برای خود و مردم است. نكته جالب توجه این است كه پیامبر(ص) جریان استماع و انساط را نیز طبق آموزه‌های قرآنی بنیانگذاری كرده‌اند، یعنی ایشان گاه اتفاق می‌افتاد كه به اصحاب می‌فرمودند كه قرآن بخوانید تا من بدان گوش فرا دهم.
موسوی بلده تصریح كرد: قرار بود كه در جامعه اسلامی هم مسئولان حكومت و هم مردم قرآن بخوانند و قرآن بشنوند. امروز چهل سال از پیروزی انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی در كشور می‌گذرد. بنده به عنوان یك معلم قرآن عرض می‌كنم كه در این چهل سال هیچ شخصیتی را در بین مسئولان رده بالای مملكت و حتی علما سراغ ندارم كه نظیر مقام معظم رهبری تا این حد به مسئله جریان تلاوت در كشور توجه داشته باشد.
پیشكسوت قرآنی كشور بیان كرد: خداوند به این دلیل تلاوت قرآن در دل شب را برای پیامبر(ص) واجب كرده است كه تفكر در دل شب اثر بیشتری دارد و از این مسئله معلوم می‌‌شود كه تلاوت و انس با قرآن برای یك مسئول بیشتر از توده‌های مردم لازم است تا جایی كه وقتی مسئولیت به حد رهبری و پیامبری جامعه می‌رسد، مسئله تلاوت واجب می‌شود.
وی در ادامه در رابطه با موضوع فضاسازی قرآنی در جامعه نیز با اشاره به تأكیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر حضور مردم در جلسات قرآنی، تصریح كرد: صدا و سیما می‌تواند فضای اقبال مردم به جلسات تلاوت قرآن را فراهم كند. كاری كه صدا و سیما از ابتدای انقلاب در راستای ایجاد شبكه‌ها و برنامه‌های قرآنی در رادیو و تلویزیون انجام داده، قدم‌های بسیار خوبی بوده كه قابل تقدیر است. اگر صدا و سیما اراده كند، می‌تواند چنان فضایی برای تلاوت قرآن در كشور ایجاد كند كه مردم به سمت جلسات قرآنی اقبال آورند.
موسوی بلده ضمن تقدیر از سازمان صدا و سیما جهت فعالیت‌هایی كه طی این سال‌ها در زمینه قرآن انجام داده، اظهار كرد: البته با تمام این تلاش‌ها این انتقاد وجود دارد كه چرا صدا و سیما هنوز نتوانسته تا در رابطه با منویات مقام معظم رهبری در مورد ایجاد فضای قرآنی در كشور طوری عمل كند كه این فضا ایجاد شده و مردم به سمت جلسات قرآنی اقبال آورند؟ ممكن است مسئولان صدا و سیما در پاسخ به این سؤال اشاره كنند كه در این راستا شبكه‌های مختلفی همچون رادیو قرآن، شبكه قرآن و ... ایجاد شده است كه مشغول فعالیت هستند، ولی باید اشاره كرد كه ما در رابطه با مسئله ورزش نیز شبكه‌های مستقلی داریم، ولی تمامی شبكه‌ها نیز به طور ویژه بخش‌های مختلف ورزشی دارند و حداقل به اخبار ورزشی می‌پردازند، ولی در رابطه با مسئله قرآن اینگونه نیست.
وی با بیان اینكه صدا و سیما می‌تواند كاری كند كه مردم طالب قرآن شوند، افزود: سال‌های اول انقلاب وضعیت خیلی بهتر بود و چهره قاریان قرآن از نوجوان تا جوان در شبكه‌های مختلف صدا و سیما دیده می‌شد. وقتی تلاوت‌های قاریانی همچون جواد فروغی در تلویزیون مشاهده شد، ما به عنوان معلمان قرآن با سیل درخواست‌های والدین برای ترتبیت قرآنی فرزندان رو به رو بودیم. امروز باید پرسید كه چرا فضای آن سال‌ها در صدا و سیما وجود ندارد و چهره‌های قرآنی نوجوان ما كه تعداد ایشان نیز كم نیست، دیده نمی‌شود؟
پیشكسوت قرآنی كشور در ادامه با اشاره به وظیفه و عملكرد اساتید و معلمان قرآن در جذب نوجوانان و جوانان به قرآن، به نقش كلیدی صدا و سیما در جذب مخاطبان تأكید و تصریح كرد: اگر صدا و سیما برنامه‌های جذاب و جلب‌كننده قرآنی را پخش كند، مردم به این برنامه‌ها جذب می‌شوند. یكی از نكات بسیار خوب در پخش برنامه‌ها و تلاوت‌های قرآنی، بحث تشویق در جلسات تلاوت است. تشویق‌های قرآنی كه اوج آن در مصر برقرار است، نوجوانان و جوانان را به خوبی جذب می‌كند.
موسوی بلده با بیان اینكه تشویق‌های قرآنی دقیقاً پایه دینی و مذهبی دارد، به اصل «تجاوب» اشاه كرد و گفت: وقتی قرآن می‌شنوید، ساكت باشید، این تأكید برای هنگام خواندن قرآن است، ولی اتفاقا در برخی روایات از امام علی(ع) و امام باقر(ع) آمده است كه در هنگام وقف قاری می‌توان ساكت نبود و به تشویق قاری پرداخت. بنده كه معلم تجوید قرآن هستم، در تمام طول عمر خود تا به حال 10 تلاوت استودیویی گوش نكرده‌ام و تنها به تلاوت‌های مجلسی گوش داده‌ام؛ چراكه این تلاوت‌ها مردم را جذب می‌كند.
وی در ادامه سخنان خود افزود: مسئله‌ای در صدا و سیما وجود دارد كه هر صدایی در حین تلاوت به گوش برسد، خطای فنی است و بنابراین تلاوت‌های مجلسی كه تشویق حاضران در جلسه را به همراه دارد نیز پخش نمی‌شود. اگر این دیدگاه وجود داشته باشد، بحث فضای قرآنی در كشور آن طور كه باید و شاید رخ نمی‌دهد.
پیشكسوت قرآنی كشور در پایان سخنان خود ضمن درخواست از قاریان قرآن كریم جهت پرداختن به معانی و مفاهیم آیات قرآنی برای ارائه بهتر به مخاطبان، از مسئولان و دست‌اندركاران صدا و سیما نیز درخواست كرد تا تلاوت‌های مجلسی ایرانی را همراه با فضای محل برگزاری كه در مساجد و حسینیه‌ها برگزار می‌شود و نیز با تشویق‌های مردمی از قاریان این محافل و كرسی‌ها ضبط و پخش كند تا فضای قرآنی بیشتری در كشور ایجاد شود و بتوانیم در زمینه تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این رابطه گام برداریم.

دسترسی سریع