قره‌شیخلو بیان كرد: تعیین تكلیف ادغام اتحادیه‌های قرآنی به زودی/ تجمیع دستاوردهای چهل‌ساله انقلاب اسلامی

دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی كشور با حضور در برنامه رادیویی افق به موضوعات مختلفی همچون تعیین تكلیف ادغام اتحادیه‌های كشوری و نمایش دستاوردهای قرآنی دستگاه‌ها و نهادهای دولتی در چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی اشاره كرد.

1397/05/07
|
09:26

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ مهدی قره‌شیخلو، دبیر هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی كشور با حضور در برنامه رادیویی افق روز شنبه، ششم مردادماه به موضوعات مختلفی از جمله پیگیری تشكیل اتحادیه قرآنی مدغم كشوری پرداخت.
این برنامه با اجرای پور معین، به چند موضوع اعم از نشست مدیران كل تبلیغات اسلامی سراسر كشور، نشست مدیران عامل اتحادیه‌های استانی مدغم، ادغام اتحادیه‌های كشوری پرداخت كه مهمان این برنامه پاسخگوی آنان بود.
قره‌شیخلو در ابتدا به جزییات برگزاری نشست مدیران كل ادارت سازمان تبلیغات اسلامی كه در هفته گذشته برپا شد، اشاره كرد و افزود: مقرر شده است كه هر ساله سازمان تبلیغات اسلامی، جلساتی را با مدیران كل ادارت سازمان تبلیغات اسلامی كشور و مسئولان ادارت قرآنی با هدف هماهنگی برنامه‌هایی كه در طول سال انجام می‌شود، برگزار می‌شود.
درجلسه‌ای كه در هفته گذشته با حضور مدیران كل برپا شد، به موضوعاتی مانند سیاست‌های كلی، برنامه‌های تداركی امسال، نظرات مدیران كل در اجرای برنامه‌ها اشاره شد و فرصتی برای تبادل نظرات و پیشنهادات صورت گرفت و بیش از چندین مورد برای ارتقاء فعالیت‌ها بررسی شد. اتفاق خوبی برای هماهنگی ستاد و صف‌های استانی بود و در این ارتباط همه مدیران كل استان‌ها نظرات خود را ارائه كردند.
وی به نتیجه این جلسه اشاره كرد و گفت: مدیران حاضر معتقد بودند كه در سازمان دارالقرآن برنامه منسجم و خوبی حاكم است و این تعامل و ارتباط به ارتقاء برنامه‌ها كمك كرده است. نكته دیگر، ضرورت توجه بیشتر به استان‌ها و شهرستان‌ها بود كه جمعیت بیشتری را در خود جای داده است و باید برنامه‌ها از مركز فاصله بگیرد و به شهرستان‌ها سوق پیدا كند. همچنین به بحث نیروی انسانی در این جلسه تاكیداتی شد. با توجه به اینكه رد ساختار اداری 868 پست كارشناس قرآنی در سطح كشور داریم، در حال حاضر 320 نیرو جذب شده است و حدود 40 درصد خالی است كه نیاز به مجوزهای قانونی دارد.
وی ادامه داد: بحث دیگری كه در این نشست به آن توجه شد، مسائل مالی و حمایت ستاد از شهرستان‌ها بود. زیرا ظرفیت‌های خوبی در استان‌ها وجود دارد كه اگر بتوانیم حمایت كنیم آنها نیز به نوبه می‌توانند خدمات بهتری ادرائه كنند.
قره شیخلو رئیس سازمان دارالقرآن كشور در ادامه و در پاسخ به این سوال كه آیا فعالیت‌های قرآنی در ادارت كل و سازمان‌های وابسته از ساختار مدیریتی برخوردار هستند، بیان كرد: سازمان ابتدای هر سال برنامه‌های پیشنهادی استان‌ها را دریافت كرده، و به ستادهای مربوطه ارجاع داده و با توجه به شرایط برنامه‌ها بررسی می‌شود. محل تامین اعتبارات این برنامه‌ها دو بخش است، بخشی را سازمان دارالقرآن تامین و بخشی دیگر را استان از فصل 5 استان تامین می‌شود. امسال تعهد استانی سازمان بالغ بر سه و نیم میلیارد تومان است.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینكه چه تدابیری بین استان‌های فعال وغیر فعال در اجرای برنامه‌ها وجود دارد، تصریح كرد: سازمان هر ساله عملكرد استان‌ها را ارزیابی می كند و استاهای برتر از نظر عملكرد انتخاب می‌شوند.
در حال حاضر عملكرد سال 96 استان‌ها انجام شده و طی هفته‌های آینده استان‌های برتر اعلام می‌شود و همیشه برای استان‌های برتر یك سری امتیازات شخصی قرار داده شده و هر ساله تیم‌های ارزیابی به صورت حضوری به استان‌ها اعزام می‌شود و در نكاتی كه ضعف وجود دارد و اشكالاتی ایجاد شده در این جلسات به قوت بررسی شده و تكالیف تعیین می‌شود. بالای90 درصد استان‌ها به بلوغ كاری خود رسیده اند. اشكالات هم باید بر طرف شود.
قره شیخلو در پاسخ به این سوال كه در برخی از مناطق آزاد، اداره سازمان تبلیغات وجود ندارد، بیان كرد: آمار دقیقی نداریم اما در سطح كشور بالای 450 دفتر از سوی سازمان دایر است. مناطق آزاد قوانین خاصی را در پیش گرفته است، اما می‌توان با همفكری مناطق آزاد، دفاتری در این مناطق راه‌اندازی شود.
اختلافات ادغام اتحادیه‌ها به زودی حل و فصل می‌شوند
رئیس سازمان دارالقرآن كشور در ادامه به بحث دیگری كه نشست مدیران عامل اتحادیه‌های قرآنی منتخب استانی كه در هفته گذشته در دارالقرآن برگزار شد، اشاره كرد و افزود: این نشست از سوی سازمان نبوده است و سازمان به عنوان میزبان این نشست بود. با توجه به مشكلاتی كه در بحث ادغام اتحادیه‌های كشوری ایجاد شده است، مدیران عامل تصمیم به برگزاری نشست داشتند. سازمان طی درخواست دوستان امكانات سخت افزاری را در اختیار قرار داد و بنده به عنوان دبیر هیات رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی حضور داشتم . مدیران اتحادیه های استانی به عنوان بانی بودند.
وی ادامه داد: با توجه به اینكه در بحث ادغام همه موافق بودند، و زمانی كه هیات رسیدگی تشكیل شد، این بحث با شدت و جدیت بیشتری همراه شد و از سال گذشته اتحادیه‌های استانی از مرداد ماه فرایند ادغام را پیش گرفتند و تا مهر ماه سال 96 ادامه داشت. در این راستا مشكلاتی هم بوجود آمد ولی به لطف خدا و همكاری دوستان در استان‌ها، فرایند ادغام انجام شد و در حال حاضر به دنبال ادغام اتحادیه كشوری هستیم و این اتفاق با موانعی در ارتباط است كه هنور عملیاتی نشده است.
قره شیخلو افزود: تقریبا در بحث ادغام اتحادیه‌های استانی 80 درصد كار را پشت سر گذاشته‌ایم كه این كار مهمی بود. در هیات رسیدگی به امور موسسات قرآنی بنا براین بود كه ساختار به این شكل طراحی شد كه در ادغام اتحادیه‌های فرایندی پیش بینی شود كه این كار از قاعده به سمت نوك هرم طراحی شود. گام اصلی كه سازماندهی و تعیین تكلیف اتحادیه های استانی بود انجام شد و دیگر گام ادغام اتحادیه كشوری است.
وی اظهار كرد: در ادغام اتحادیه كشوری، روال این طور بود كه منتخبینی از دو اتحادیه جلساتی را تشكیل داده و اساسنامه‌ای را برای اتحادیه جدید كشوری تعیین كردند. البته در چند بند از این اساسنامه، تفاهم رسیده نشد و این اساسنامه به شورای توسعه ارجاع داده شد و مورد بحث قرار گرفت و اختیار به هیات رسیدگی به امور موسسات قرآنی داده شد كه موارد اختلافی اساسنامه بررسی شود. در جلسات بحث و نظرات ابلاغ شد. در اساسنامه استان‌ها بند به بند مورد مطالعه قرار گرفت. بنا براین شد كه دو نماینده دو اتحادیه بار دیگر بر روی موارد به تفاهم برسند و پس از تصویب به شورای توسعه ارسال شود.
قره‌شیخلو در ادامه به روند اساسنامه تاكید كرد و بیان كرد: در ابتدا گام‌های اتحادیه‌های استانی شكل ‌گرفت كه بعد از ادغام اتحادیه‌های استانی، بحث‌ها تغییر كرد و این بیان شد كه نباید به اساسنامه دست برده شود و جزو اختیارات هیات نمی‌باشد، درخواست شد كه برخی از بندهای اساسنامه اصلاح شود. این نكته اختلافی مشكلاتی را ایجاد كرد.
رئیس سازمان دارالقرآن كشور تصریح كرد: درخواست اتحادیه استانی بر مبنای نامه‌ای كه ارسال شده بود این بود كه تسریع در روند ادغام اتحادیه كشوری صورت گیرد، همچنین اساسنامه بدون تغییری ابلاغ شود كه اختیار به مجمع عمومی كشور داده شود و بعد از انتخابات هیات مدیره جدید، اساسنامه مورد بررسی قرار گیرد.
وی به مهمترین بندهایی كه نیاز به اصلاح دارد اشاره كرد و افزود: تعداد نمایندگانی كه از هر استان می‌توانند در مجمع حاضر شود. در اساسنامه معیار را تعداد نمایندگان مجلس قرار داده اند كه در این حالت تعداد برخی از استان‌ها افزایش می یابد و تمام رای‌گیری‌ها به نفع می‌شود. و بحث دیگر این است كه اختیار معرفی كاندیداهای اتحادیه های كشوری با هیات مدیره های استانی است كه میتواند بر اساس سهمیه ها افراد معرفی كند و نظری مخالف این است كه این موضوع باید به صورت آزاد انجام شود و همه بتوانند كاندید شوند . این دو مورد اصلی هستند كه اختلاف ایجاد كرده‌اند.
قره شیخلو با اشاره به جلسه‌ای كه امروز برگزار شد، گفت: در جلسه هیات رسیدگی، مقرر شد هفته آینده نكات اختلافی در هیات رسیدگی قرائت و تعیین تكلیق شود و سپس تصمیم‌گیری شود كه این گردش زمان بیشتری را خواهد گرفت.

برگزاری جلسه كمیسیون فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی
در ادامه این برنامه، قره‌شیخلو به چهل و هفتمین جلسه كمیسیون فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی كه فردا هفتم مرداد ماه ساعت 10 صبح برگزار می‌شود، تاكید كرد و گفت: در این جلسه چند دستور جلسه مد نظر قرار گرفته است و یكی از آنها قطعی شدن پیش نویس آیین‌نامه نحوه هزینه كرد اعتبارات كمیسیون است. البته در بند آخر این پیش‌نویس درباره سهم مراكز مردمی نیز مطالبی مطرح می‌شود.
رئیس سازمان دارالقرآن كشور ادامه داد: از ابتدای بحث ادغام این موضوع مطرح بود كه فارغ از افراد ساختاری را در این كار داشته باشیم كه ساختار خوبی باشد، اگر ساختار خوبی شد هر كسی انتخاب شد باید به رای مردم احترام گذاشته شود اما اگر نگاهمان شخصی باشد با مشكلاتی همراه می‌شود. باید به نظر اتحادیه‌های استانی احترام گذاشته و آنها پایه هستند و تعامل در این مبحث ایجاد شود.
وی افزود: اگر بخواهد این ادغام روند فرسایشی پیدا كند، اتحادیه‌های استانی دست به كار شده و این كار را انجام می‌دهند كه اگر متولیان این كار را به خوبی انجام ندهند باید با این وضع روبرو شوند، لذا خواهشمندیم با یك نگاه فراجناحی این كار را پیش برده و كار را به سرانجام برسانیم. امیدواریم هفته آینده در جلسه هیسات رسیدگی به سرانجام قطعی برسیم.
برنامه های ویژه انقلاب اسلامی در دهه فجر
قره شیخلو مسئولیت كمیته قرآن دهه فر در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی به سازمان دارالقرآن محول شده است در این مورد بیان كرد: امسال چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی است و عدد چهل بسیار پر معنا و مفهوم است. یكی از معنای آن این است كه ما مدعی هستیم پس از چهل سال، انقلاب اسلامی به بلوغ رسیده است.
وی در ادامه تصریح كرد: ستاد دهه فجر بالغ بر 40 كمیته تخصصی در حوزه‌های مختلف دارد كه یكی از آنها كمیته قرآن است. امسال با توجه به مسائل داخلی و بین‌المللی، اقتصادی و غیره احساس شد كه كار ویژه‌ای باید انجام شود. بر این اساس، دستاوردهای قرآنی چهل سال انقلاب اسلامی تجمیع و به نمایش گذاشته شود. كارهای بزرگی در كنار كاستی‌ها ایجاد شد و از حضور استاد سلیمی به عنوان پیشكسوت به عنوان دبیر كمیته قرآن در این موضوع استفاده شد و كمیته كارشناسی تشكیل شد. برنامه‌هایی تدارك دیده شده است و تاكنون4 جلسه از این كمیته برپا شده است و مقرر شد كه برنامه‌ها طی جلسه ای با حضور دستگاه های كشوری تجمیع شود.
قره‌شیخلو به رویكرد این كمیته تاكید كرد و گفت: رویكرد این كمیته به تصویر كشیدن دستاوردهای پیروزی انقلاب اسلامی در 15 برنامه محوری است كه طی روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (16 و 17 مرداد ماه) این هفته با حضور دستگاه‌ها انجام می‌شود كه در نتیجه امسال اتفاق خوبی در دهه فجر بیافتد.

دسترسی سریع