حضرت آیتالله العظمی صافی گلپایگانی كه در بیمارستان حضرت آیتالله العظمی گلپایگانی قم بستری بودند، ساعت یك و ربع بامداد 12 بهمن دار فانی را وداع گفتند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ متن اطلاعیه دفتر این مرجع عالی قدر شیعه به شرح ذیل است:
بسمالله الرحمن الرحیم
الذین تتوفیهم الملائكه طیبین یقولون سلام علیكم ادخلوا الجنه بما كنتم تعملون.
ساعاتی قبل قلب تپنده مرجعی بیدار و مدافع غیور حریم اهل بیت عصمت و طهارت، علیهم السلام، و زبان گویای دفاع ازحق واحكام الهی و خادم دلباخته آستان ملائك پاسبان حضرت ولی الله الاعظم، ارواح العالمین له الفداء، زعیم حوزه های علمیه، حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی، قدس سره الشریف، از حركت باز ایستاد و روح بلند و بی قرارش كه مشتاق لقاء پروردگار بود، كالبد تن را شكست و به ملكوت اعلی پیوست.
كارنامه پرافتخار این مرجع عالی قدر، مشحون از نُصح و خیرخواهی برای كیان اسلام و تشیّع و دلسوزی برای همه بندگان خدا بود.
ضمن عرض تسلیت این ضایعه جبران ناپذیر به پیشگاه مقدس مولا و محبوبش،حضرت بقیت الله الاعظم، عجل الله تعالی فرجه الشریف،و حوزه های مباركه علمیه و مردم شریف ایران و دوستداران مرجعیت در همه نقاط جهان، به اطلاع میرساندمراسم تشییع و تدفین پیكر مطهر ایشان،متعاقبا اعلام خواهد گردید.
دفتر حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی رضوان الله علیه
زندگینامه
حضرت آیتالله العظمی آقای حاج شیخ لطفالله صافی، فقیه، اسلامشناس و اندیشمند بزرگ معاصر، در سال 1337 قمری در شهر گلپایگان، قدم به صحنه هستی نهاد.
والدین
پدر او عالم عارف، مرحوم آیتالله آخوند ملا محمدجواد صافی (متولد 1287 ق) بود كه علاوه بر تخصّص، تحقیق، تألیف و تدریس در گرایشهای مختلف علوم اسلامی مانند فقه، اصول، كلام، اخلاق، حدیث و…، در زمینه هنرهای ارزشمندی چون شعر و خوشنویسی نیز سرآمد بود. زهد، تقوا، عشق به ولایت و فضیلتهای علمی اخلاقی آن بزرگمرد، از یك سو و مواضع قدرتمندانه او در سنگر امر به معروف و نهی از منكر و جبههگیریهای صریحش در برابر افكار انحرافی، غیرمتدیّنان، ظالمان و جابران آن روزگار از سویی دیگر، هر قدر كه مردم گلپایگان را شیفته و مطیع محض او مینمود، هیئتحاكمه، خوانین و زورگویان را در برابرش شكنندهتر میكرد؛ چنانكه آنها همیشه او را سدّ راه اعمال خلاف شرع و بدعتگذاریهای خود دیده و تا زنده بود از غیرت دینی و خشم الهی او میترسیدند.
آفتاب عمر آن عالم جلیلالقدر در افق عصر بیست و پنجم رجب سال 1378 هـجری قمری، مصادف با شب شهادت حضرت امام موسی كاظم(علیهالسلام) غروب كرد.
مادر او بانوی فاضله، شاعره و عاشق اهل بیت(علیهمالسلام) فاطمه خانم، دختر حضرت آیتالله آخوند ملا محمّدعلی بود.
از ویژگیهای بزرگ معنوی، اخلاقی، كه در وجود آن مرحومه، متبلور بود، میتوان به تعبّد، اخلاص، تقوا، معرفت به حضرت حق، شجاعت، صراحت لهجه، شوهرداری كمنظیر، اهتمام در تربیت كودكان، راز و نیاز خاشعانه، ذكر، دعا و نماز شب اشاره كرد.
تحصیلات
آیتالله العظمی صافی، در نوجوانی قدم به وادی علم و معنویت ـ حوزه ـ نهاد و میهمان صفای حلقههای صمیمی درس و بحث و مَحرَم شور وصفناپذیر مناجات نیمهشب پاكباختگان حوزه شد. ابتدا در گلپایگان، كتب پایه ادبیات عرب را نزد عالم جلیلالقدر، مرحوم آخوند ملا ابوالقاسم مشهور به «قطب» آغاز كرد و ادامه مباحث ادبیات، كلام، تفسیر، حدیث، فقه و اصول را تا پایان سطح در همانجا پی گرفت و در این مدّت حجم وسیع كتب مهم رشتههای مذكور را نزد پدر بزرگوارش، حضرت آیتالله آخوند ملا محمّدجواد صافی آموخت. در سال 1360 هجری قمری، گلپایگان را با دنیایی از خاطرههای شیرین دوران كودكی و نوجوانی و لذّت حضور در كنار پدر و مادری مهربان و دلسوز، كه اكنون از حسرت فراق او پریشان بودند، ترك كرد و رنج مشكلات هجرت به قم را پذیرا شد، تا با حضور در مجلس درس و بحث اساتید بزرگ حوزه علمیه قم به تكمیل تحصیلات و تحقیقات خود بپردازد.
ایشان چند سال بعد به نجف اشرف مشرّف شد و در آنجا نیز از محضر مراجع عالیقدر آن حوزه، برای یك سال بهرهمند گشت.
هوش و استعداد فوقالعادّه و تلاش و جدیّت در امر تحصیل او را مورد علاقه خاص اساتید بزرگ قم و نجف قرار داد. حضرت آیتالله العظمی صافی پس از آن مجدداً به قم بازگشتند و بیش از پانزده سال حلقهنشین مجلس درس و بحث و اخلاق و عرفان مرجع پرافتخار شیعه، حضرت آیتالله العظمی بروجردی(قدسسره) و نیز یكی از مشاورین ویژه و برجسته و از اصحاب خاص استفتاء آن بزرگوار گشت و آن مرحوم، نظر به توانایی والای علمی آیتالله العظمی صافی، پاسخگویی به سؤالات مهم و حسّاسی از فقه و كلام شیعی و نیز نگارش كتاب ارزشمندی درباره مهدویّت را كه «منتخبالاثر» نام گرفت، به ایشان واگذار كردند.
از اساتید مهم آن بزرگوار در قم، مراجع تقلید، آیات عظام: سید محمّدتقی خوانساری، حجّت، صدر، بروجردی و در نجف، آیات عظام: شیخ محمّدكاظم شیرازی، سید جمالالدین گلپایگانی و شیخ محمّدعلی كاظمی را میتوان نام برد.
سوابق مبارزاتی و مسئولیتها پس از انقلاب
قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، حضور در صحنههای مختلف مبارزه با رژیم ستمشاهی باعث حسّاسیت ساواك، نسبت به این فقیه آگاه گشت و بالأخره به توقیف یكی از كتب ایشان كه حاوی مطالبی در نقد فساد رژیم شاه بود، منجر شد. در همین حال نشر بعضی كتب مهم حضرت آیتالله العظمی صافی كه در دفاع از تشیّع نگاشته بود نیز، در بعضی از كشورهای عربی ممنوع شد و بدین صورت دولتمردان این كشورها همسو با برخی مزدوران قلم به دست استعمار، نتوانستند خشم خود را از نوشتههای آگاهیبخش و بیداركنندهاش، پنهان نمایند.
با پیروزی انقلاب اسلامی ایران، ایشان در سال 1358هجری شمسی، بهعنوان عضو مجلس خبرگان اوّل، انتخاب و در سال 1359 هجری شمسی، از سوی حضرت امامخمینی(قدسسره) به عضویت شورای نگهبان منصوب شد و هشت سال بهعنوان دبیر شورای نگهبان، منشأ خدمات ارزندهای به نظام مقدس و مردم عزیز گشت، و در پاسداری از حریم اسلام و قرآن، لحظهای تردید به خود راه نداد.
شبكه رادیویی قرآن این ضایعه را محضر رهبر معظم انقلاب، مراجع، علما و روحانیون، حوزه های علمیه، بیت آن مرحوم و عموم مردم وفادار ایران اسلامی تسلیت میگوید.
📻 fm 100 mhz
آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:
🌐 www.radioquran.ir
instagram.com/radioquran_ir 🆔
http://sapp.ir/radioquran 🆔
https://www.aparat.com/radioquran.ir 🆔
راه های ارتباطی ما:
📩 30000100
☎️ 02122051632_02122043017