محبوبیان بیان كرد: ارائه خدمات تخصصی و متمركز؛ فلسفه تشكیل مراكز رشد قرآنی

معاون مركز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی گفت: فلسفه تشكیل مراكز رشد تخصصی برای ارائه خدمات متمركزتر و جمع‌آوری ایده‌ها برای توسعه بیشتر است.

1399/12/22
|
22:39

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، هشتمین قسمت از برنامه «نگاه نو» رادیو قرآن، روز 21 اسفندماه به كسب و كارهای اسلامی ـ قرآنی، مراكز رشد، شتاب‌دهنده و استارتاپ‌ها و همچنین ایده‌ها و فعالیت‌های نو در حوزه‌های قرآنی پرداخت.

برنامه این هفته با حضور و كارشناسی كامیار محبوبیان، معاون مركز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی سازمان قرآنی دانشگاهیان كشور همراه بود. وی به تعریف عمومی از فعالیت‌های مركز رشد، پرداخت و گفت: این مركز با رویكرد حمایت از افرادی كه قصد راه‌اندازی كار و حرفه‌ای را دارند و در اصطلاح نوآفرین هستند، راه‌اندازی شده است به عبارت دیگر شروع كار این نوآفرینان می‌تواند از مراكز رشد باشد.

محبوبیان ادامه داد: ایده به مراكز رشد می‌آید و پخته می‌شود و بر روی آن سعی و خطا صورت می‌گیرد، سپس یك نمونه تجاری در این مراكز از آن ساخته می‌شود. وقتی به این مرحله رسید، امكان مذاكره و جذب سرمایه‌گذار برای آن فراهم خواهد بود كه پس از این مرحله می‌تواند وارد مراكز دیگری به اسم شتاب‌دهنده‌ها باشد.

وی بیان كرد: در این مراكز شتاب‌دهنده، محصول تجاری‌سازی و به بازار عرضه می‌شود. تأسیس مراكز رشد تخصصی نیز به این دلیل است كه ایده‌ها جایی را برای هم‌افزایی پیدا كنند و خدمات مراكز رشد مفیدتر باشد. پس فلسفه تشكیل مراكز رشد تخصصی برای ارائه خدمات متمركزتر و جمع‌آوری ایده‌ها برای رشد بیشتر است.

محبوبیان درباره تعداد مراكز رشد قرآنی در سراسر كشور اضافه كرد: تنها مركز رشد تخصصی قرآنی با عنوان «مركز رشد و شكوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی» در جهاددانشگاهی است، اما به معنای فرایندهای شتابدهی مراكز نوآوری نیز در كشور است كه فضای كارش شبیه به مراكز رشد است یكی از این مراكز در مشهد و دیگری در پارك علم و فناوری قم است. احتمال دارد كه مراكز بیشتری نیز باشد، اما اینها مراكز تخصصی و شناخته شده در حوزه قرآن هستند.

وی با اشاره به شاخصه‌های تعریف شده در مركز رشد قرآنی ادامه داد: بنابر این شاخصه‌ها، كسب و كارهایی كه منتج شده از آموزه‌های قرآنی باشد و همچنین كسب و كارهایی كه منتج به توسعه و ترویج مفاهیم قرآنی باشد، می‌تواند از مركز رشد خدمات بگیرد.

معاون مركز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی درباره مسیر تعامل با این مركز رشد گفت: ارائه ایده با شاخص‌های مد نظر از سوی نوآفرینان و سپس بحث و بررسی در شورا و دریافت مجوز استقرار، دو مرحله پیش‌رشد و رشد است. در مرحله پیش‌رشد بیشتر ایده و امكان تجاری‌سازی محصول مطرح می‌شود و در مرحله رشد، امكان ثمردهی و بازگشت‌های مالی مد نظر است. در مرحله پیش‌رشد، سعی و خطا بیشتر رخ می‌دهد و بیشتر آزمایشی برای تولید محصول است و در مرحله رشد، هدف ورود به مرحله فروش و عرضه در بازار است.

محبوبیان درباره استقرار به نوآفرینان افزود: یك دفتر همراه با مشاوره‌های تخصصی در حوزه محتوا و ایده كارآفرین و عمومی در حوزه كسب و كار به متقاضیان ارائه می‌شود. اساساً در مراكز رشد، طرح‌های كسب و كار ارائه می‌شود و دوستان در بدو ورود بوم ایده‌پردازی را كه مختص مركز رشد واحد‌های فناور هنر‌های قرآنی را تكمیل می‌كنند.

وی درباره وظیفه مراكز شتاب‌دهنده‌ها در مقابل نوآفرینان گفت: آنها از ایده‌هایی حمایت می‌كنند كه بر روی آنها كارشناسی انجام شده و مراحل پیش‌رشد را سپری كرده‌اند و شتاب‌دهنده‌ها، بهره‌برداران مراكز رشد هستند و با جذب سرمایه‌گذار و مشاوره‌های بازاریابی و تولید انبوه به شركت كمك می‌كنند.

بخش دیگر این برنامه آشنایی با شركت پارس ساوا نوین و فعالیتش در زمینه طراحی و تولید اپلیكیشن‌های فرهنگی و آموزشی برای كودكان و نوجوان در مركز رشد فناوری‌های فرهنگی و زیارتی پارك علم و فناوری خراسان بود.

یادآور می‌شود، برنامه نگاه‌ نو از سوی گروه اطلاع‌رسانی رادیو قرآن به صورت تولیدی به مدت 30 دقیقه به تهیه‌‌كنندگی مونا توسلی و اجرای جواد نصیری و همچنین گویندگی فریال تركاشوند، پنجشنبه‌های هر هفته، ساعت 15:15 از موج اف ام ردیف 100 به سمع مخاطبان رادیو قرآن می‌رسد.

دسترسی سریع