رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به برنامههای آموزشی این مركز برای ارتقای سطح قاریان و حافظان قرآن گفت: اجرای دو طرح برای مخاطبان مسابقات سراسری قرآن، برنامهریزی و اجرا شده است و تا پایان سال ادامه خواهد داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، مهدی قرهشیخلو، رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه، با اشاره به مأموریتهای این مركز در حوزه آموزش گفت: نخستین قدم در حوزه آموزش سازمان اوقاف، تعریف دورههای آموزشی ویژه حافظان، قاریان و مرتلان مرحله استانی مسابقات قرآن سازمان اوقاف بود. این دوره برای قاریان و مرتلان با نمره بالای 75 و همچنین برای حفاظ كل و 20 جزء با نمره بالای 150 اجرا میشود.
رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف با اشاره به اینكه حدود هزار نفر از سوی ادارات كل اوقاف و امور خیریه استانها واجد حضور در این طرح بودهاند، بیان كرد: از این بین حدود 200 نفر جهت شركت در طرح اعلام آمادگی كردند كه پس از انجام سطحبندی، مرحله اول كلاسهای آموزشی از 25 بهمنماه آغاز و تا پایان اسفندماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
قرهشیخلو گروه سنی مجاز برای شركت در این طرح را 18 تا 40 سال عنوان كرد و گفت: كلاسهایی كه برای این دوره در نظر گرفته شده از طریق فضای مجازی به صورت ویدئوكنفرانسی و زنده در رشتههای تجوید، صوت و لحن و صحت حفظ است. در طول این دوره آموزشی، حداقل دو تلاوت، مربوط به هر شركتكننده بررسی و تحلیل و وضعیت حاضران در طرح به صورت مرحله به مرحله رصد خواهد شد.
وی هدف از اجرای این طرح را زمینهسازی برای موفقیت بیش از پیش قاریان و حافظان قرآن در مسابقات استانی و كشوری، ارتقای سطح كمی و كیفی شركتكنندگان و مسابقات در سطح استان و كشور معرفی و تصریح كرد: در این دوره 22 از نفر اساتید و داوران شناخته شده كشوری و بینالمللی مباحث آموزشی دورهها را آموزش خواهند داد.
قرهشیخلو افزود: شركتكنندگان از همه استانها در گروههای مختلف تقسیمبندی شدهاند. در این طرح در بخش تجوید، هشت استاد، در بخش صوت و لحن 9 استاد و در بخش حُسن حفظ، پنج استاد، آموزشها را در گروه بانوان و آقایان ارائه میدهند. این یك گام خوب برای ارتقای سطح تلاوت قاریان و حافظان در استانها است.
رئیس مركز امور قرآنی سازمان اوقاف به برگزاری دورههای آموزشی برای ارتقای سطح قاریان نوجوان اشاره كرد و گفت: دوره ارتقای سطح قاریان نوجوان قرآن كریم در شهر تهران، یكی دیگر از برنامههای آموزشی مركز است كه مرحله اول آن از نیمه دوم دیماه 1399 آغاز شده و تا پایان اسفندماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
قرهشیخلو افزود: در این طرح، 90 نفر از نوجوانان قرآنی زیر 18 سال، در چهار گروه مقدماتی، متوسطه، پیشرفته و ممتاز گروهبندی شدهاند. برای اعضای طرح، متناسب با سطح و نیاز آموزشی هر گروه، یك جلسه كارگاهی شامل كارگاه تقلید، كارگاه تطبیق، كارگاه پرورش صوت و یك جلسه ارائه تلاوت (مجموعاً دو جلسه در هفته) برنامهریزی شده است.
وی اظهار كرد: در كنار آموزشهای تخصصی قرائت قرآن، مبحث مهارتهای زندگی قرآنی، ترجمه و مفاهیم قرآن و برنامههای فرهنگی و ورزشی نیز در نظر گرفته شده است. در این طرح بر مهارت ترجمه قرآن كریم، تأكید ویژهای شده به این صورت كه تمامی قرآنآموزان در تمامی سطوح، برای اخذ امتیاز مربوط به تلاوت باید بر ترجمه تحتاللفظی آیاتی كه تلاوت میكنند، متناسب با سن و سطح توانمندی خود مسلط باشند؛ در غیر این صورت حتی با داشتن اجرای تلاوت مطلوب، امتیازی كسب نخواهند كرد.
این قاری بینالمللی در پایان بیان كرد: با توجه به اینكه سیاست سازمان اوقاف واگذاری فعالیتهای اجرایی تا حد امكان است، كارهای آموزشی و فرایند اجرایی آموزشها در گروه بالای 18 سال به یكی از مؤسسات قرآنی به نام «صراط» در مشهد واگذار شده است. همچنین در بخش نوجوانان هم فرایند آموزش به تیمی از مربیان قرآنی جوان سپرده شده است كه سابقه خوبی در حوزه آموزش برای نوجوانان در كارنامه دارند.
یادآور میشود، اساتیدی كه در بخش بالای 18 سال به آموزش شركتكنندگان میپردازند شامل محمدرضا پورزرگری، حیدر كسمائی، امیر فتحپور، مجتبی جاویدی، بهروز یاریگل، حسن مختاری، وحید وكیلی، مجتبی محمدبیگی، عباس هاشمی، محمدصادق نصراللهی، معصومه نظری، محبوبه كاتب، مریم خطیب، راضیه جمالی، فهیمهسادات موسوینیا، ناهید سلطانی، فرخنده كریمزاده، صدیقه بارانی، غصون مسلمی، زهرا صریحینژاد، نجمه شبانیقهرودی و منصوره شهریاری است.
همچنین در بخش مربوط به نوجوانان نیز سعید پرویزی، هادی رحیمی، علی محرابی و ... آموزشهایی در زمینه قرائت ارائه خواهند داد.