خط و فونت نوین قرآنی «واضح» رونمایی شد

خط و فونت نوین قرآنی «واضح» كاری از گروه طراحی «افق رویداد» امروز در سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان كشور رونمایی شد.

1396/03/31
|
15:12

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری ایكنا، مراسم رونمایی از خط و فونت نوین قرآنی «واضح» كاری از گروه «افق رویداد» كه زیر نظر و با حمایت مركز رشد و شكوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی جهاد دانشگاهی طراحی شد، پیش از ظهر امروز چهارشنبه 31 خرداد در سالن كنفرانس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان كشور برگزار شد.
در این مراسم كه حجت‌الاسلام والمسلمین حشمتی؛ معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سعید پورعلی؛ معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی، حسن بیادی؛ عضو هیئت امنای سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان كشور، احمد ابوالقاسمی؛ مدیر رادیو قرآن، احمد حاجی شریف؛ معاون ارتباطات سازمان دارالقرآن‌الكریم و علی متقیان؛ مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، حمید صابرفرزام؛ رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان كشور و سرپرست مركز رشد و شكوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی و... حضور داشتند، پس از اظهارنظر كارشناسی برخی از حضار و استماع توضیحات وحید عزیزی‌نژاد؛ سرپرست گروه طراح فونت «واضح» از این فونت به طور رسمی رونمایی به عمل آمد.
خریداری فونت «واضح» به منظور فراگیر شدن
حجت‌الاسلام و‌المسلمین محمدرضا حشمتی، معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این اظهار كرد: به هر حال ضمن تشكر از این گروه طراحی خوشحال هستیم كه شاهد متوقف شدن چاپ مكرر قرآن كریم با استفاده از رسم‌الخط «عثمان طه» هستیم.
وی ادامه داد: البته هیچ‌گاه زیبنده نبوده و نخواهد هم بود كه كشوری كه مهد هنر خوشنویسی است اینچنین طی چند دهه خط رایجش برای خوشنویسی و كتابت قرآن «عثمان طه» باشد. البته برخلاف اطلاعاتی كه ارائه شد و تعداد قرآن‌های چاپ شده با خط «عثمان طه» را بالغ بر 2 میلیون نسخه در سال اعلام كردند، باید بگویم كه این امر سیر نزولی داشته و اكنون به رقم تقریباً یك میلیون نسخه رسیده است و این روند تنزلی همچنان نیز با سعی و تلاش مسئولان و حمایت از طراحان و خوشنویسان ادامه خواهد داشت.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح كرد: البته انجام چنین اقداماتی و موارد مشابهی كه به طور حتم از این به بعد به شكل خودجوش و یا الگوبرداری شده از كار ارزنده دوستان به انجام خواهد رسید، به این معنی نیست كه جهد و كوشش در این زمینه به سرانجام رسیده است و باید همچنان خوشنویسان به خطاطی و كتابت قرآن در سطح بالای كیفی توجه نشان دهند.
وی ادامه داد: خط و بالتبع آن فونت «عثمان طه» كه تاكنون در چاپ و نشر قرآن از آن مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله اموری است كه به طور رایگان در اختیار ناشران قرار گرفته و لذا در هزینه‌های تمام شده چاپ قرآن چندان اثری ندارد؛ باید ترتیبی داده شود كه این خط و فونت جدید وضع شده نیز با حمایت دوستان امتیازش به شكل منصفانه و معقولی از طراحان خریداری شود تا ناشران نیز راغب به چاپ قرآن با استفاده از این خط و فونت شوند؛ مثلاً قیمت تمام‌شده برای هدیه قرآن آن هم در شمارگانی بالا با استفاده از این خط و فونت چیزی در حدود حداكثر یكصد هزار ریال تمام شود تا همگی قادر به استفاده از آن باشند.
حشمتی در پایان سخنان خود گفت: معاونت قرآن و عترت نیز تمام‌قد به رواج این خط در عرصه چاپ و نشر كمك خواهد كرد و البته در حد بضاعت و نتوان نسبت به این مهم توجه خواهد داشت كما اینكه تاكنون نیز سالانه 200 تا 330 هزار نسخه قرآنی را تهیه می‌كند.
حمایت همه‌جانبه مركز رشد و شكوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی
حمید صابرفرزام، رئیس سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان كشور در مراسم رونمایی از خط و فونت نوین قرآنی «واضح» كه پیش از ظهر امروز چهارشنبه 31 خرداد در سالن كنفرانس این سازمان برگزار شد با اشاره به اینكه از عمر فعالیت مركز رشد و شكوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی چیزی بالغ بر یك سال می‌گذرد گفت: ضرورت ایجاد چنین مركزی به این جهت بود كه متأسفانه تا سال گذشته علی‌رغم اینكه در حوزه علمی و پژوهشی 200 مركز رشد و 20 پارك فناوری داشتیم اما در زمینه علوم قرآنی و دینی فاقد چنین مركزی بودیم.
وی ادامه داد: البته ایجاد چنین مركزی با توجه به پیشرفت‌هایی كه در زمینه‌های علمی، فرهنگی و فناورانه در جهاد دانشگاهی شاهد آن هستیم اصلاً كافی نیست و ما تنها توانستیم فضایی را ایجاد كنیم كه در آن برخی پژوهشگران، محققان و مخترعان در زمینه فناوری‌های قرآنی بتوانند فرصت برای طرح ایده‌های خود داشته باشند.
صابرفرزام تصریح كرد: دوستان مبدع این خط و فونت قرآنی كه موفق به این كار شدند و اكنون شاهد ثمره كار آنها در این مراسم هستیم از جمله فارغ‌التحصیلان بهترین دانشگاه‌های ایران هستند كه می‌توانستند دانش خود را در عرصه‌های دیگری به‌كار گیرند اما از دانش و تخصص خود در راه طراحی این فونت كه به ترویج فرهنگ قرآنی كمك بسزایی خواهد كرد، استفاده كردند.
سرپرست مركز رشد و شكوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی گفت: این مركز در حد بضاعت خود به حمایت از روند اجرایی این پروژه پرداخت و باید بگویم كه این حداقل كاری است كه با توجه به رسالت ذاتی مركز رشد قادر به انجام آن بودیم و قطعاً این مسیر كه در آن جوانان مبتكر و خلاقی همانند گروه «افق رویداد» كه موفق به طراحی و اجرای این فونت قرآنی شدند، به‌فور شاهد چنین ابتكارات و ایده‌های مؤثری است كه نیاز به حمایت مسئولان دارد.
وی افزود: قطعاً معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی كه البته پیش از این نیز قول‌های مساعدی برای حمایت از ابتكارات در زمینه كارهای فناورانه قرآنی داده است قادر خواهد بود بیش از پیش در به سامان رسیدن بسیاری از این اقدامات مفید واقع شود.
مدیرعامل خبرگزاری ایكنا در پایان سخنان خود گفت: سازمان فعالیت‌های قرآنی دانشگاهیان كشور و مركز رشد و شكوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی تمام تلاش خود را خواهد كرد تا با حداكثر امكانات در خدمت پروژه‌های علمی، تحقیقاتی و هنری مرتبط با قرآن باشد و اخیراً نیز در حال احداث استودیویی با استفاده از ابزار و تكنولوژی روز صدا و تصویر در این مركز هستیم كه به این واسطه بتوانیم پروژه‌های متعدد قرآنی مراجعه كننده را به این مركز به انجام رسانده و به ثبت برسانیم.

دسترسی سریع