مدیر رادیو قرآن با اشاره به اینكه وهابیت با تبلیغات فراوان سعی میكند، وانمود كند كه ایرانیان اهل تلاوت نیستند، اظهار كرد: اگر بتوانیم تلاوتهای زیبا را به گوش جهان اسلام برسانیم بسیاری از هجمههای وهابیها را پاسخ دادهایم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری ایكنا، احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن با بیان اینكه رادیو سعی دارد جدا از برنامهسازی، جریانسازی نیز داشته باشد، گفت: تمام تلاش ما این است كه در رادیو قرآن به گونهای عمل كنیم كه تنها پر كردن آنتن مدنظر نباشد، بلكه میخواهیم به واسطه برنامههای تولیدی خود جریانسازی مطلوبی در این حوزه داشته باشیم، البته تا حدودی نیز در رسیدن به خواستهمان موفق بودهایم، ولیكن از تلاش دست برنمیداریم تا بتوانیم به ایدهآلها بیش از گذشته نزدیك شویم.
وی افزود: تلاش میكنیم در ایام ماه مبارك توجه ویژهتری به برنامههای تولیدی خود كنیم، چون در این روزها مخاطبان این شبكه رادیویی به شدت افزایش پیدا میكنند. برای مثال در برنامههای سحرگاهی و افطار تلاش كردهایم با وجود كارشناسان خبره به بسیاری از پرسشهای پیش آمده پاسخ دهیم، حتی در بسیاری از مواقع شبهاتی كه در این زمینه مطرح شده را هم از طریق كارشناسان جواب دادهایم.
ابوالقاسمی در پاسخ به این سؤال كه آیا پاسخ دادن به شبهات دینی و قرآنی در رادیو مغایر با مصالح است؟ گفت: سؤال خوبی است، چون برخیها معتقدند اگر ما در رسانه ملی به سؤالات پاسخ دهیم موجب میشویم برخی تشكیكها در اذهان پیش آید، اما من با این گفته كاملاً مخالف هستم، چون در هر صورت سؤالات برای كسانی كه در پی تحقیق هستند پیش خواهد آمد، برای همین اگر به آنها جواب ندهیم كسانی پاسخ خواهند داد كه به هیچ وجه منافع ما را خواهان نیستند.
وی با اشاره به مطلب بیان شده اظهار كرد: وهابیت در شبكههای مختلف ماهواره دائماً در پی مطرح كردن شبهات مختلف هستند برای همین بیتفاوت بودن ما در این حوزه نه تنها به صلاح نیست، بلكه آسیبهای بسیار جدی نیز به همراه خواهد داشت، حتی میتوان گفت اگر بتوانیم با زبان تصویر به درستی برنامهسازی كنیم به نوعی سربازان خط مقدم مبارزه با تكفیریها خواهیم بود.
ابوالقاسمی با بیان اینكه ترویج سبك زندگی ایرانی ـ اسلامی یك از شاخصهای جدی این شبكه است، تأكید كرد: بعد از تأكیدات مقام معظم رهبری شبكه قرآن به شكل جدی ترویج سبك زندگی ایرانی ـ اسلامی را مدنظر قرار داده است. این خواسته نیز تنها در قالب یك برنامه مجریمحور صورت نمیگیرد، بلكه راههای مختلفی را میآزمایم. برای مثالی در بخشی ما پای سخنان خادمان قرآن مینشینیم. آنها در این برنامه از سبك زندگی خود میگویند و به نوعی مروج زندگی اسلامی هستند، البته این خواسته نیز تنها به شكل كلامی انجام نمیشود، بلكه راهكارهای آن هم به بینندگان منتقل میشود.
مدیر رادیو قرآن در پاسخ به این سؤال كه برای نمایشگاه قرآن این شبكه چه ویژهبرنامههای را مدنظر قرار داده است؟ گفت: در نمایشگاه بیستوپنجم ما دو ویژهبرنامه با نامهای «شهر قرآن» و «دیدار» داریم. این برنامههای به صورت زنده روی آنتن خواهد رفت و در آن با خادمان و فعالان قرآنی گفتوگو میشود. در ضمن در این برنامهها با مسئولان قرآن هم حرف زده میشود و به نوعی برنامههای جدید در آنها اطلاعرسانی میشود. همچنین معرفی تفرجگاههای مذهبی از دیگر بخشهایی است كه در برنامههای تولیدی ما مدنظر قرار میگیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره شعار نمایشگاه قرآن چنین اظهار كرد: شعار نمایشگاه بیستوپنجم «قرآن، اخلاق و زندگی » است، شعاری كه به نوعی به نهاد خانواده اشاره دارد، برای همین رادیو قرآن با معرفی الگوهای مناسب سعی میكند مروج شعار مورد نظر باشد. برای رسیدن به این خواسته نیز حتماً نباید سراغ افرادی رفت كه برای مردم غیرقابل دسترس هستند، چون جوانان با آنها ارتباط برقرار نمیكنند، بلكه با پرداختن به افرادی كه حضورشان برای مردم ملموس است در رسیدن به خواسته مورد نظر موفق بود. برای مثال شهدای قرآنی را مثال میزنم كه مردم میتوانند از آنها الگوبرداری كنند.
قاری بینالمللی كشورمان درباره ویژگیهای تأثیرات تلاوتهای ایرانی گفت: به نظرم تلاوتهای ایرانی از رادیو قرآن كاركرد بینالمللی نیز دارد، چون وهابیت با تبلیغات فراوان سعی میكند، این دروغ را در جهان اسلام رایج كند كه ایرانیان اهل تلاوت نیستند، همانگونه كه معاویه در شام شایع كرده بود علی(ع) نماز نمیخواند! پس اگر بتوانیم تلاوتهای زیبا را به گوش جهان اسلام برسانیم بسیاری از هجمههای وهابیها را پاسخ دادهایم.
وی در پایان خاطرنشان كرد: نمایشگاه قرآن سالهاست كه برگزار میشود و هر سال نیز بر میزان مخاطبان آن افزوده میشود، این مهم به نظرم از دستاوردهای قرآن است. مطلب دیگر اینكه این نمایشگاه فرصتی فراهم میآورد كه خانوادهها بتوانند از جدیدترین محصولات قرآنی بهره برند. این اقدام خود نكته بسیار مهمی در تبلیغ قرآنی است. در ضمن بخش بینالمللی نمایشگاه قرآن هم از جمله بخشهایی است كه به آن نگاه جدی میشود و هنرمندان خارجی با برگزاری كارگاههای هنری مردم را با هنرهای قرآنی دیگر كشورهای اسلامی آشنا میكنند.