اعلام جزئیات مسابقه «مُدهامَتان» / 30 آذر؛ آخرین مهلت ارسال آثار

معاون فرهنگی ـ هنری ستاد فهما گفت: این مسابقه امسال با توجه به شیوع كرونا در بستر فضای مجازی برگزار شده و آخرین مهلت ارسال آثار 30 آذر‌ سال جاری است.

1399/06/11
|
10:54

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، سعید سعادتی، معاون فرهنگی هنری ستاد فهما(ستاد هماهنگی كانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد كشور) با اشاره به برگزاری غیرحضوری چهاردهمین مسابقه قرآنی «مدهامتان» كه از مهمترین برنامه‌های این ستاد در عرصه قرآن و عترت محسوب می‌شود، گفت: علاقه‌مندان به شركت در این رویداد قرآنی می‌توانند تا تاریخ 30 آذرماه نسبت به بارگذاری آثار در سامانه بچه‌های مسجد bachehayemasjed.ir ویژه اعضای كانون‌های فرهنگی ـ هنری مساجد اقدام كنند ضمن اینكه این مسابقه در دو مرحله استانی و كشوری برگزار می‌شود. نفرات برتر استانی در هر رشته به مرحله كشوری راه می‌یابند و با توجه به شرایط فعلی ناشی از شیوع كرونا، نحوه برگزاری مرحله كشوری این مسابقه اعلام می‌شود.
بیشتر بخوانید:

وی با اشاره به كیفیت برگزاری بخش‌ها و رشته‌های مختلف مسابقه مدهامتان گفت: رشته اذان و مُكبری صرفاً ویژه آقایان و همچنین رشته تلاوت نور(ترتیل) در دو بخش آقایان و بانوان برگزار شده و ویژه رده سنی 9 تا 14 سال (متولدین سال 1390 تا 1385) است. میزان و الگوی تلاوت از سوره‌های یاسین، الرحمن و واقعه به این شرح است: سوره یاسین (فراز 1: آیات 1 تا 12 - فراز 2: آیات 33 تا 40)، سوره الرحمن (فراز 1: آیات 1 تا 18 – فراز 2: آیات 60 تا 78) و سوره واقعه (فراز 1: آیات 1تا 24 - آیات 57 تا 74).

سعادتی با بیان اینكه ضبط آثار شركت‌كنندگان به دلیل شیوع بیماری كرونا در منازل بلامانع است، تصریح كرد: البته در شرایط عادی اجرا و ضبط این آثار در مساجد از اولویت برخوردار بود و امتیاز بیشتری داشت. افرادی كه در مرحله كشوری مسابقات مدهامتان، سازمان اوقاف و امور خیریه، آموزش و پرورش، بسیج، معاونت قرآن و عترت و ...) طی سال‌های 96 تا 98 رتبه‌های اول تا سوم، ممتاز، عالی و شایسته تقدیر را دریافت كردند و افرادی كه در مرحله استانی مسابقات مذكور رتبه اول را كسب كرده باشند، نمی‌توانند در این مسابقات شركت كنند.

معاون فرهنگی هنری ستاد فهما تصریح كرد: اجرای تقلیدی از الگوهای بارگذاری شده رشته‌های مسابقات در سامانه، دارای امتیاز است و هر فرد در ابتدای اثر بارگذاری شده باید به طور كامل (نام و نام خانوادگی، استان و نام كانون) خود را درج كند. فایل‌های ارسالی در همه رشته‌ها باید به صورت تصویری بوده و چهره فرد به طور كامل مشخص باشد؛ همچنین ضبط فیلم باید به صورت افقی، بی‌حركت و بدون تدوین باشد.

وی با اشاره به كیفیت داوری در رشته تلاوت نور (ترتیل)، گفت: در این رشته بخش‌های فصاحت و تجوید، صحت قرائت، لحن، صوت، وقف و ابتدا، داوری می‌شود.

سعادتی در مورد شرایط اختصاصی رشته قرائت نماز ویژه آقایان و بانوان اظهار كرد: رده سنی شركت در این رشته 9 تا 14 سال(متولدین 1390 تا 1385) بوده و اثر مربوط باید به اجرای زنده نماز سه ركعتی باشد و همه اذكار (تسبیحات اربعه) با صدای بلند قرائت شود. همچنین در رشته قرائت نماز، بخش‌های فصاحت و تجوید، صحت قرائت، لحن، صوت، وقف و ابتدا، آداب و شرایط و اجرای ممتاز، داوری می‌شود؛ ضمن اینكه حداكثر زمان اثر سه‌دقیقه و حجم اثر حداكثر 30 مگابایت باشد.

سعادتی با بیان اینكه هر فرد در یك رشته می‌تواند شركت كند و فقط امكان بارگذاری یك اثر در همان رشته را دارد، تصریح كرد: آثاری كه فاقد شرایط و ضوابط اعلامی باشند از مرحله داوری حذف خواهند شد؛ ضمن اینكه آثار ارسالی متناسب با امتیاز در سه سطح عالی (81 تا 100) خوب (66 تا 80) متوسط (50 تا 65) رتبه‌بندی می‌شوند و از نفرات برتر رشته‌ها در مرحله اول (استانی) تجلیل می‌شود.

وی در مورد شرایط اختصاصی رشته اذان (ویژه آقایان) گفت: رده سنی شركت‌كنندگان در این رشته 9 تا 14 سال (متولدین 1390 تا 1385) بوده و فقط اذكار اذان از الله اكبر تا حی علی الصّلاه ضبط و ارسال شود؛ ضمن اینكه این رشته در بخش‌های فصاحت و تجوید، صحت قرائت، لحن، صوت، آداب و شرایط و اجرای ممتاز، داوری می‌شود.

سعادتی با اشاره به شرایط اختصاصی رشته مكبری (ویژه آقایان) اظهار كرد: رده سنی شركت در این رشته زیر 9 سال شامل متولدین 1390 به بعد، همچنین رده سنی 9 تا 14 سال شامل متولدین 1385 تا 1390 خواهد بود، اثر مربوط به اجرای زنده مكبّری برای نماز دوركعتی است؛ ضمن اینكه در این رشته بخش‌های فصاحت و تجوید، صحت قرائت، لحن، صوت، آداب و شرایط و اجرای ممتاز، داوری می‌شود.

دسترسی سریع