دعوت ازقاری ایرانی برای تلاوت چند دقیقه ای

پراكندن عطر قرآن از سوی یك قاری ایرانی در شهر سارایوو به قدری برای برگزاركنندگان جشن رمضان در بوسنی اهمیت دارد كه حتی حاضرند این تلاوت فقط چهار دقیقه باشد.

1396/03/06
|
14:01

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن به نقل از خبرگزاری ایرنا، افتتاح رادیو ترتیل در آستانه ماه مبارك رمضان بهانه ای شد تا دقایقی را با مدیر رادیو قرآن گفت وگو كنیم ولی تماس های تلفنی پی در پی و تراكم كاری او به ویژه با توجه به اینكه چهل روز از انتصابش در این رادیو می گذرد، باعث شد تا دقایقی كوتاه از وقت خود را به خبرنگاران اختصاص دهد ولی در میان تماس ها متوجه سفر خارجی وی به كشور بوسنی و هرزگوین شدیم كه قرار بود فقط چهار دقیقه به تلاوت قرآن بپردازد.
احمد ابوالقاسمی از اهمیت حضور و تلاوت قاری جمهوری اسلامی ایران در مراسم جشن رمضان در سارایوو سخن گفت كه حتی حاضرند یك تلاوت چهار دقیقه ای برای میهمان ایرانی خود در نظر بگیرند.
مدیر رادیو قرآن درباره سابقه این جشن مردم بوسنی و هرزگوین و چگونگی بازشدن پای یك قاری ایرانی در این مراسم گفت: 10 سال پیش به مناسبت ششصدمین سال ورود اسلام به منطقه بالكان از سوی كشور بوسنی و هرزگوین به سارایوو دعوت شدیم كه مراسم مفصلی با حضور حداقل 20 هزار نفر از مردم این شهر در یك ورزشگاه بزرگ برگزار شد.
وی از حضور برخی بزرگان دینی جهان در این مراسم سخن گفت و افزود: هنرمندان و قاریانی معروف همچون سامی یوسف، عبدالرحمن سدیس و احمد نعینع به این مراسم دعوت می شوند. البته در این جشن علاوه بر تلاوت شش قاری قرآن برنامه هایی همچون سرود، تواشیح و ابتهال اجرا می شود كه كه 10 سال پیش بنده به همراه گروه تواشیح اهل بیت(ع) به بوسنی سفر كردم.
این داور بین المللی قرآن افزود: به نظر من دعوت از جمهوری اسلامی ایران برای تلاوت قرآن در این كشور افتخاری برای نظام است كه پس از 10 سال دوباره از یك قاری ایرانی دعوت كردند تا چند دقیقه به تلاوت بپردازم، در حالیكه قاریان بسیاری در جهان وجود دارد.
اینك پس از 10 سال از آن برنامه مفصل و به یادماندنی برای مردم بوسنی و هرزگوین دوباره از استاد ابوالقاسمی دعوت كرده اند تا در جشن رمضان فقط چهار دقیقه به تلاوت قرآن بپردازد اما واكنش ابوالقاسمی شنیدنی است.
مدیر رادیو تلاوت گفت: قرار بود در این مراسم فقط چهار دقیقه به تلاوت قرآن بپردازم ولی بنده گفتم سه روز از وقتم برای سفر به این كشور و اجرای تلاوت گرفته می شود و به همین دلیل نمی توانم برای چهار دقیقه تلاوت سفر كنم كه برگزاركنندگان این مراسم در مرحله بعدی دو دقیقه به این مدت اضافه كردند.
وی درباره سابقه اظهار لطف و محبت مردم بوسنی به این قاری ایرانی گفت: قبل از جنگ بوسنی و هرزگوین یعنی اواخر سال 1370 و اوایل 71 برای مراسمی به این كشور دعوت شدم و از آن زمان هر برنامه مهمی كه در بوسنی یا سارایوو اتفاق می افتاد، برای افتتاح از بنده دعوت می كردند تا فقط چند دقیقه قرآن بخوانم.
ابوالقاسمی این مطالب را همزمان با افتتاح رادیو ترتیل در ساختمان شیشه ای صدا و سیما به خبرنگار معارف ایرنا گفت و پس از آغاز به كار رسمی این رادیو، به تشریح جایگاه مفاهیم قرآن در میان مسلمانان و ارتباط آن با ترتیل قرآن پرداخت.
وی به علاقه مندان قرآن كریم سفارش كرد تا هر روز حداقل نیم ساعت قرآن را تلاوت كنند یا به تلاوت قرآن گوش فرادهند تا نتیجه آن را پس از چند سال ببینند كه یكی از نتایج آن حفظ شدن چند جزء از قرآن خواهد بود و یكی دیگر از فایده های آن عبور از مرحله قرآن خوانی به قرآن دانی است.
مدیر رادیو قرآن گفت: حداقل تفاوت كسی كه اجزایی از قرآن را حفظ است با كسی كه هیچ اطلاعی از قرآن ندارد این است كه اگر سوالاتی در زمینه قران مطرح شد، این افراد می توانند پاسخگو باشند و اگر شبهاتی با استناد به آیات قرآن در جامعه طرح شد، می توانند در مقابل سوءاستفاده این افراد جوابگو باشند.
البته ابوالقاسمی معتقد است آشنا نبودن مردم با عبارت های قرآنی باعث مشكلاتی می شود كه به نمونه ای اشاره كرد و گفت: برخی افراد گاهی جملات عربی را با آیات قرآن اشتباه می گیرند. مثلا می گویند در قرآن آمده است «ان الله جمیل و یحب الجمال» در حالیكه چنین عبارتی در قرآن نیامده است.
وی به یكی از تجربه های خود در سفر حج اشاره كرد و افزود: یك سال كه در مدینه بودم یكی از مبلغان وهابی آیات قرآن را به گونه ای كنار هم قرار داد و تلاوت كرد تا اینگونه نتیجه گیری كند كه زیارت قبور ائمه(ع) و توسل به آنان شرك و حرام است ولی او نمی دانست كه بنده مقداری به آیات قرآن تسلط دارم و زمانی كه به او اعتراض كردم كه چرا فقط بخشی از آیه را می خواند، سخنان خود را رها كرد و از بحث كردن با من خودداری كرد.
تلاوت ائمه جماعت اهل سنت در نماز به گفته ابوالقاسمی یكی از راه های انس مردم با قرآن است. چون امام جماعت گاهی بعد از سوره حمد چند صفحه از یك سوره را تلاوت می كند و نمازگزاران به مرور زمان حافظ چند جزء از قرآن می شوند.
وی همچنین به یكی از آرزوهای رهبر معظم انقلاب اشاره كرد كه معظم له فرمود باید به درجه ای برسیم كه مردم بتوانند با آیات قرآن جواب بدهند و در ادامه از محمدحسین طباطبایی به عنوان نمونه ای یاد كرد كه در كودكی موفق به حفظ كل قرآن شد و پاسخ هر پرسشگری را با آیات قرآن می داد.
ابوالقاسمی گفت: این حافظ قرآن در كودكی به اندازه ای به آیات الهی تسلط داشت كه وقتی از او پرسیدند «چند سال داری؟» به آیه 22 سوره كهف اشاره كرد و گفت «و یقولون خمسة» یعنی می گویند پنج و یا در پاسخ به خبرنگاری كه از او خواسته بود درباره دوربین فیلمبرداری آیه ای بخواند به آیه 52 سوره انبیاء استناد كرده بود كه «ما هذه التماثیل التی انتم لها عاكفون» یعنی این صورت ها چه چیزی است كه به شما به آن می پردازید.
رادیو ترتیل به عنوان سومین كانال رادیو قرآن چهارشنبه هفته گذشته در آستانه ماه مبارك رمضان به صورت رسمی آغاز به كار كرد تا طی یك ماهی كه بهار قرآن لقب گرفته، عطر قرآن را از طریق موج اف ام ردیف 95.5 در سراسر كشور پراكنده كند.
این رادیوی 24 ساعته تلاوت ترتیل20 قاری معروف ایرانی و خارجی را هر روز در 16 نوبت پخش می كند تا علاقه مندان در هر ساعت از شبانه روز بتوانند با تلاوت یا گوش دادن یك آیه از ثواب ختم قرآن بهره ببرند.

دسترسی سریع