طی جلسه ای صورت گرفت؛ پیشنهادات دبیر شورای قرآن و معارف معاونت صدا به شبكه های رادیویی در برگزاری شبهای قدر

دكتر مجتبی ایزدی دبیر شورای قرآن و معارف معاونت صدا طی جلسه ای چهار پیشنهاد برای شبكه های رادیویی برای برنامه های شب های قدر مطرح كرد.

1399/02/23
|
16:32

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، در جلسه اخیر شورای قرآن و معارف معاونت موضوع " برگزاری مراسم شبهای قدر و نحوه ی انعكاس و تولید و پخش آن در شبكه های رادیویی" مورد بحث قرار گرفت كه نتایج آن بدین شرح است.
1_ ملاحظات محتوایی (مورد توجه در برنامه سازی)
1-1- با توجه به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر نقش محوری خانه و خانواده برای پرداختن به مراسم عبادی در این ایام پیشنهاد شد شبكه های رادیویی بر برگزاری مراسم شبهای قدر و اعمال وارده در این ماه به صورت انفرادی و جمعی در خانواده با بهره مندی از برنامه های رسانه ملی اهتمام و اطلاع رسانی لازم به عمل آورند ( بر مبنای آیه 87 سوره مباركه یونس " وَاجْعَلُوا بُیُوتَكُمْ قِبْلَةً وَأَقِیمُوا الصَّلَاةَ ۗ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِینَ" و آیه 36 سوره مباركه نور فِی بُیُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَیُذْكَرَ فِیهَا اسْمُهُ یُسَبِّحُ لَهُ فِیهَا بِالْغُدُوِّ وَالْآصَالِ.

1-2- نفس احیاء و بیدار بودن آحاد مردم محوری و مهم است و مورد توجه قرار میگیرد.
1-3- گزارش های مناسب از برنامه خانواده ها و نیز نهادهای مذهبی برای شبهای قدر تهیه و پخش شود.
1-4- گریه كردن و زاری در شبهای قدر ترویج نشود و به جای ان خدامحوری و توجه به حقایق دین و معارف ومباحث اخلاقی مدنظر قرار گیرد.
1-5- پخش مناجات، ادعیه و سرود های دینی و نكات و پندهای معرفتی و اخلاقی انجام شود.
1-6- حتی المقدور از مداحان دعا پخش نشود ( اكثر مداحان قابلیت لازم برای قرائت صحیح و مناسب دعا را ندارد.)
1-7- مهیا كردن خانه و اعضای خانه از شبهای قبل برای پرداختن به اعمال شب قدر و خواندن دعا در كنار همدیگر و شب زنده داری در فضای آكنده از معنویت و محبت
1-8- باتوجه به این كه شب های ماه مبارك رمضان و شب های قدر فرصتی مناسب برای تحصیل علم و معرفت افزایی است؛ شبكه های تخصصی می توانند در این شب ها از كارشناسی های تخصصی ( مرتبط با دین ) متناسب با موضوع و ماموریت شبكه استفاده كنند. و بیدار بودن در چنین حالاتی هم در جای خود توجیه شده است.

2_چهار پیشنهاد برای شبكه های رادیویی برای برنامه های شب های قدر:

2-1- پخش زنده مجالس از اماكن متبركه كه بدون حضور جمعیت برگزار می شود. مانند حرم اما رضا (ع) و حضرت معصومه (س) و ...
2-2- استفاده از منابع آرشیوی و مجالس سال های گذشته ( با بازشنوایی آنها و متناسب سازی)
2-3- دعوت از قاری، دعاخوان و سخنران در استدیو و اجرای مراسم در استدیو پخش شبكه های رادیویی
2-4- تلفیقی از روش های فوق
بر این اساس برای جلوگیری از اقدامات تكراری شبكه های رادیویی (مانند پخش زنده دو شبكه از یك مكان) اقدامات مدنظر به اطلاع دبیرخانه شورای قرآن و معارف معاونت برسد تا هماهنگی لازم انجام شود.

دسترسی سریع