معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از آغاز فراخوان طرحهای بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن كریم از یكشنبه ششم بهمن ماه خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ نشست خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی قرآن كریم عصر روز 6 بهمنماه، با حضور عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برگزار شد.
در این نشست خبری و پس از پخش سرود ملی جمهوری اسلامی و تلاوت آیاتی از كلامالله مجید توسط شمسی قاری ممتاز قرآن كریم، عبدالهادی فقهیزاده، معاون قرآن و عترت وزیر ارشاد طی سخنانی با بیان اینكه این دوره از نمایشگاه از روز 16 تا 30 اردیبهشتماه سال 99 برگزار میشود، گفت: مدت برگزاری نمایشگاه حداقل 14 روز خواهد بود كه در تلاش هستیم بر طول مدت نمایشگاه افزوده شود كه اگر این امكان فراهم شود، یك یا دو روز بر این مدت اضافه خواهد شد.
قرآن؛ كتاب رشد و رویش؛ شعار نمایشگاه
فقهیزاده با بیان اینكه این زمان برای برگزاری نمایشگاه به دلیل تأخیر در برگزاری نمایشگاه كتاب تعیین شده است، افزود: شعار این دوره از نمایشگاه «قرآن؛ كتاب رشد و رویش» است و همچنین، كمیته ویژه ما در این دوره از نمایشگاه، كمیته كودك و نوجوان خواهد بود كه با درونمایه اخلاق، معنویت، سبك زندگی دینی، پرورش نیروهای انسانی قوی و توانمند، تقویت اعتماد به نفس و تقویت عزت و اقتدار ملی آغاز به كار خواهد كرد.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح كرد: هدف ما در برنامهریزی محتوای این كمیته، كاستن از گسستهای اجتماعی و فرهنگی است و درونمایه آن برگرفته از گام دوم انقلاب اسلامی است كه در نخستین سالگرد صدور آن قرار داریم.
آغاز فراخوان طرحهای نمایشگاه بینالمللی قرآن كریم از امروز
وی ادامه داد: هدف اساسی كمیته، توجه به تربیت و اخلاق نسل آیندهساز ما است كه از آن به عنوان نسل كودك و نوجوان یاد میكنیم. همچنین اهداف كلان ما در برگزاری نمایشگاه كه عملیات طراحی و اجرای آن از آبانماه گذشته آغاز شده، شامل توسعه و ترویج فرهنگ و آموزههای قرآن و عترت، حمایت از اقتصاد فرهنگی و فرهنگ قرآنی، ایجاد زمینه تعامل مؤثر بین مراكز و فعالان قرآنی در داخل و خارج از كشور، صرفهجویی در هزینهها و تلاش برای بهرهوری بیشتر، تلاش برای جلب مشاركت جهت تأمین هزینهها، گسترش بخش بینالملل و ایجاد زمینه كافی برای حضور موسسات مردمی و سازمانهایی دولتی و حضور بیشتر كشورهای اسلامی است.
برنامه كلان معاونت قرآن و عترت ارشاد
فقهیزاده بیان كرد: در پیگیری این اهداف و راهبردها كه در سالهای گذشته نیز مورد توجه بود، به دنبال ایفای نقش خود با همكاری موسسات مردمی قرآن و عترت و سایر تشكلهای قرآنی كشور هستیم كه این موسسات و نهادهای فرهنگی كلان كشور نیز بخشی از وظیفه خود را حضور مؤثر در حوزه گفتمانسازی قرآنی در سطح جهان اسلام میدانند.
وی در ادامه با اشاره به برنامه كلان معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد، اظهار كرد: این برنامه كلان، برگزاری مرحله كتبی هجدهمین دوره آزمون سراسری قران و عترت در روز جمعه 11 بهمنماه است. این آزمون در دو نوبت و در 350 شهر و شهرستان و بیش از 470 حوزه امتحانی در كشور برگزار میشود.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه هدف این آزمون، كمك به توسعه گفتمانسازی و جریانسازی قرآنی است، افزود: این آزمون مشابه سالهای قبل در 4 گروه امتحانی ترجمه و مفاهیم قرآن، معارف اهل بیت(ع)، حفظ قرآن و سبك زندگی و سیره معصومین(ع) برگزار میشود و مبنای حمایتهای معاونت از فعالیتهای حوزه آموزشی موسسات فرهنگی قرآن و عترت در سراسر كشور است.
آغاز فراخوان طرحهای نمایشگاه بینالمللی قرآن كریم از امروز
فقهیزاده با اشاره به برگزاری جلسات متعدد در رابطه با این آزمون قرآنی بیان كرد: با توجه به حضور بیش از 120 هزارنفر در این آزمون، لازم است تا بررسی و آسیبشناسی لازم در رابطه با بخشهای گوناگون آزمون انجام شود كه در این زمینه، تشكیل كارگروه جداگانه آزمون قرآن و عترت در معاونت از اسفندماه سال جاری به تصویب رسید كه هدف اصلی آن تثبیت رشتههای آزمون، افزودن محتوا به آزمون، خروج از رشتههای شكلی و ظاهری و فراهم كردن زمینه گسترش رشتههای الكترونیكی است.
تقلیل بودجه نمایشگاه
وی در رابطه با حضور كشورهای اسلامی و تقویت بخش بینالمللی نمایشگاه قرآن نیز اظهار كرد: در تلاش هستیم تا امكان حضور مؤثر كشورهای بیشتر را در نمایشگاه فراهم كنیم و تاكنون نیز از 22 كشور جهت حضور در نمایشگاه دعوت شده است و پیشبینی میشود كه به احتمال فراوان، امسال كشور عمان به عنوان میهمان ویژه در نمایشگاه حضور پیدا كند.
فقهیزاده با اشاره به اعتبارات و هزینههای نمایشگاه نیز تصریح كرد: در سال 98، هزینه نمایشگاه نسبت به سال 97 تقلیل داشت و امسال نیز در صدد آن هستیم تا با كاهش هزینهها نسبت به افزایش كیفیت نمایشگاه اقدام كنیم كه در این زمینه جلب مشاركت بیشتر و صرفهجویی در هزینهها را مد نظر داریم.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه سال گذشته بیش از 50 درصد طرحهای نمایشگاه را با شرط نوآوری و روز آمدی مصوب كردیم، گفت: راهبرد اساسی ما در طرح و برنامههای نمایشگاه بر این موضوع قرار دارد كه طرحهای كماثر و سطحی به نمایشگاه راه پیدا نكند.
آغاز فراخوان طرحهای نمایشگاه بینالمللی قرآن كریم از امروز
وی در رابطه با بهرهگیری از امكانات فضای مجازی در نمایشگاه بیان كرد: كمیته مستقل محتوایی در این رابطه در نظر گرفته شده است كه اختصاص به فضای مجازی و رسانههای جدید دارد تا به این وسیله محصولات جدید در نمایشگاه، شناسایی و عرضه شود.
همگون شدن رشتههای مرتبط با بخش حفظ
فقهیزاده در مورد برنامههای محتوایی آزمون قرآن و عترت نیز اظهار كرد: در این زمینه با تشكیل كارگروه بررسی راههای افزودن بار محتوایی به آزمون تشكیل شده كه سعی بر آن داریم تا در سال آتی رشتههای مفاهیمی از نظر تعداد با رشتههای مربوط به بخش حفظ همگون باشد تا بدین وسیله، زمینه حضور گروهای پرشماری از داوطلبان در رشتههای مفهومی فراهم شود.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینكه فراخوان طرحهای نمایشگاه از همین امروز آغاز شده است، افزود: علاقمندان و فعالان قرآنی میتوانند از امروز طرحهای خود را در سایت iqfa.ir ارسال كنند.
فقهیزاده در پایان سخنان خود با اشاره به شهادت سردار رشید سپاه اسلام سردار قاسم سلیمانی و لزوم گرامیداشت این شهید والامقام و یاران شهیدش، تصریح كرد: حتماً در نمایشگاه امسال برنامههایی در این راستا پیگیری و اجرا خواهد شد.