نشست هماندیشی جامعه ی قرآنی جهت حضور حداكثری جامعه قرآنی در روند برگزاری انتخابات و برنامه های ویژه رادیو قرآن برای این ایام یكشنبه 10 اردیبهشت ماه برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، نشست هماندیشی جامعه قرآنی جهت حضور حداكثری در انتخابات 96 و تبیین برنامههای رادیو قرآن ویژه دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یكشنبه 10 اردیبهشت ماه در ساختمان رادیو قرآن برگزار شد.
این مراسم با تلاوت علی خشنود، قاری قرآن كریم، آغاز شد و سپس احمد ابوالقاسمی مدیر شبكه رادیویی قرآن اظهار داشت: قطعا هر قومی سرنوشت خودش را به دست خودش رقم میزند. امیدوارم با یك همافزایی، حضور حداكثری جامعه قرآنی را داشته باشیم؛ چرا كه جامعه قرآنی شایستهترین جوامع است كه میتواند مردم را دعوت كند.
حجت الاسلام ذكاوت، سخنران بعدی این مراسم بود كه در مورد راهكارهای حضور حداكثری در انتخابات تصریح كرد: بین رادیو و شبكه قرآن سیما، تعامل خوبی برقرار است كه این تعامل بستر خوبی است تا بیانیههای صادر شده در این مدت در رسانه پخش شود.
وی در ادامه افزود: از جمله برنامههایی كه برای حضور حداكثری در نظر گرفته شده، میتوان به برگزاری مسابقات رادیویی و تلویزیونی، نظرسنجی در مورد حضور جامعه قرآنی، تبلیغات میدانی و نصب بنر، اطلاعرسانی و آگاهیبخشی در كلاسهای قرآن اشاره كرد.
ذكاوت در مورد برنامههای رادیو در ایام انتخابات بیان كرد: یكی از برنامهها، پخش برنامه قرآن با موضوع مردمسالاری دینی است كه به مدت بیست دقیقه از نیمه دوم فروردینماه در حال پخش است. دومین برنامه تهیه و پخش برنامه فصل نهم كه در خصوص فصل نهم قانون اساسی و وظایف رئیس جمهور است كه حدود 10 دقیقه هر روز پخش خواهد شد.
وی در ادامه افزود: در برنامههای صبحگاهی نیز برنامه انتخابات را داریم به این شكل كه كارشناس در این خصوص صحبت میكند، همچنین برنامهای برای گفتوگو با جامعه قرآنی نیز خواهیم داشت، همچنین بیانیههای ستاد انتخابات نیز اطلاعرسانی میشود.
ذكاوت تصریح كرد: موضوع برنامهها نیز به انتخابات معطوف خواهد شد و در نمایشگاه قرآن نیز كه حضور داریم به انتخابات خواهیم پرداخت.
وی بیان كرد: در روز انتخابات نیز طولانیترین محفل انس با قرآن را از ساعت 8 تا 20 خواهیم داشت كه در آن قاریان برجسته و گروههای تواشیح حضور خواهند یافت و تلاوت اذانگاهی ظهر و مغرب نیز به صورت زنده پخش خواهد شد. همچنین با دارالقرآنهای اماكن مقدسه نیز ارتباط خواهیم داشت. علاوه بر این، گزارشگران رادیو نیز در سطح شهر حضور دارند و از حضور جامعه قرآنی در سطح شهر گزارش میدهند.
پس از سخنرانی حجت الاسلام ذكاوت نوبت به شركت كنندگان در این جلسه كه هر كدام نماینده نهادهای قرآنی بودند رسید تا نقطه نظراتشان را در مورد برنامه های رادیو قرآن و حضور حداكثری مردم بیان كنند.
منصور آقامحمدی به نمایندگی از سازمان دارالقرآن بیان كرد: برنامههای شبكه رادیویی قرآن نیز در جهت كنترل التهاب های احتمالی بعد از انتخابات نیز ادامه دار باشد. گلستانی، نماینده سازمان قرآن و عترت بسیج نیز پیشنهاد برگزاری همایش در جهت بصیرت افزایی را داد كه مورد پذیرش واقع شد.
در ادامه حجت الاسلام كوششی به نمایندگی از اتحادیه موسسات قرآنی ـ مردمی گفت: 6 همایش بصیرت افزایی در شش استان خواهیم داشت. ضرغام، نماینده مركز قرآنی وزارت بهداشت نیز بحث پیگیری مطالبات جامعه قرآنی از نامزدهای انتخابات را خواستار شد. حجت الاسلام رامیار، نماینده نیروی انتظامی نیز آمادگی این نیرو برای در اختیار قرار دادن قاری برای محفل انس با قرآن را اعلام نمود و بر استفاده از آیات موضوعی در روز انتخابات تاكید كرد.
علیرضا كشاورزیان، نماینده آستان حضرت عبدالعظیم(ع) نیز پیشنهاد داد: محفل انس با قرآن جمعه عصر این آستان در رادیو قرآن پوشش زنده داده شود و از اعلام آمادگی آستان برای در اختیار گذاشتن قاری و حافظ برای محفل انس با قرآن خبر داد.
مصطفی آجرلو، معاون خبرگزاری ایكنا نیز ضمن ارائه پیشنهادهایش بیان كرد: یكی از برنامه های رادیو قرآن می تواند این باشد كه برای مناظره ها نیز شاخص تعیین كند چنان كه در قرآن هم نمونه های فراوانی از مناظره و مجادله بیان شده اما در هیچ كدام توهینی را شاهد نیستیم و می تواند این موارد الگو باشد، همچنین خبرگزاری قرآن هم آمادگی خود را برای كمك به برنامه های رادیو قرآن اعلام می كند.
حجت الله سلمان ماهینی، مدیر روابط عمومی موسسه كشوری مهد قرآن بیان كرد: اینكه برنامه ها با كیفیت برگزار شود مهم تر است، لذا مثلا پرداختن به 10 برنامه و سرمایه گذاری دقیق روی آنها قطعا مفیدتر خواهد بود تا اینكه چندین برنامه بی كیفیت را شاهد باشیم، همچنین سعی می كنیم یك بیانیه قرآنی برای حضور پرشور در انتخابات آماده كنیم. در ادامه محمودی فر، نماینده وزارت آموزش و پرورش نیز از برنامه های ویژه برای رای اولی ها خبر داد.
خالقی از مدیران شبكه قرآن نیز در قالب دو پیشنهاد بیان كرد كه تجمع قرآنیان محدود به تهران نباشد و در شهرهایی مانند مشهد و قم نیز شاهد آن باشیم و پیشنهاد دوم اینكه برای تجمع جامعه قرآنی و حضورشان در انتخابات نیز تیزری ساخته شود.
در ادامه این جلسه نوبت به سعید زكی لو، معاون فرهنگسرای قرآن رسید كه بیان كرد: برنامه به لحاظ كمیت خوب است اما باید مراقب كیفیت آن هم بود، همچنین می توان به خانواده های شهدای قرآنی و مدافع حرم پرداخت و نظرات آنها در خصوص اهمیت حضور در انتخابات را منعكس كرد. علاوه بر این پیشنهاد دیگر آن است كه از تفسیر قطره ای حجت الاسلام و المسلمین قرائتی با محوریت آیات موضوعی استفاده نمود.
در انتهای این برنامه احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن بار دیگر در سخنان كوتاهی گفت: پیشنهادات بسیار خوب بود اما اگر به برخی از آنها پرداخته نشد علتش عدم اهتمام نبوده بلكه به خاطر كمبود زمان و فرصتی است كه تا انتخابات باقی است و در انتها امیدوارم بهترین عملكرد را داشته باشیم.