رادیو قرآن، موتور محرك رشد و پیشرفت فعالیت های قرآنی كشور

مدیر شبكه رادیویی قرآن 10 اقدام مهم در دوره مدیریت جدید این شبكه را تشریح كرد و از راه‌اندازی بانك میان‌برنامه‌های رادیو قرآن خبر داد.

1398/08/22
|
15:19

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ نشست خبری مجتبی ایزدی، مدیر شبكه رادیویی قرآن صبح امروز، سه‌شنبه، 21 آبان‌ماه در محل سالن نشست‌های این شبكه رادیویی در ساختمان شهدای رادیوی سازمان صداوسیما برگزار شد.
در ابتدای این نشست و پس از تلاوت آیاتی چند از كلام الله مجید توسط علی خشنود، قاری ممتاز قرآن كریم، مجتبی ایزدی، مدیر رادیو قرآن طی سخنانی با اشاره به زحمات مدیران گذشته این شبكه رادیویی كه زمینه برای گسترده شدن فعالیت‌های رادیو قرآن فراهم كردند اظهار كرد: بنا به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی كه «رسانه ملی، موتور محرك رشد و پیشرفت كشور است» پس رادیو قرآن نیز باید موتور محرك پیشرفت فعالیت‌های قرآنی و توسعه فرهنگ قرآنی كشور باشد.
ایزدی تصریح كرد: از روز 19 خردادماه سال جاری كه مراسم معارفه مدیریت جدید رادیو قرآن انجام شد، ضمن ارزیابی‌هایی كه از محیط كاری و شرایط مختلف مالی و زیر ساختی شبكه انجام شد و نیز مشورت با خبرگان حوزه‌های مختلف قرآنی و رسانه‌ای، برنامه ریزی‌ها را در سه حوزه اقدامات زیرساختی و كلان، اقدامات محتوایی و اقدامات ستادی و پشتیبانی در پیش گرفتیم.
مدیر شبكه رادیویی قرآن بیان كرد: از بین تمامی اقداماتی كه ظرف پنج ماه گذشته در رادیو قرآن تدوین شده است، 10 اقدام مهم در برنامه‌ریزی شبكه در نظر گرفته شد كه می‌توان از آن به عنوان 10 اقدام در پنج‌ماه فعالیت نام برد.
ایزدی در ادامه افزود: اولین اقدام از این 10 اقدام مهم، طراحی و اجرای «بانك میان‌برنامه‌های رادیو قرآن» است كه این امر یكی از فعالیت‌هایی است كه باید در شبكه انجام می‌شد؛ چراكه میان‌برنامه‌ها، نقش بسیار خاص و بزرگی در تولید برنامه‌های رادیویی دارند كه وقتی این میان‌برنامه‌ها به خوبی تولید شود، امكان برنامه‌ریزی مناسب نیز به وجود می‌آید.
وی ادامه داد: تعداد دو هزار میان‌برنامه آماده ورود به سامانه در نظر گرفته شده است و تا پایان سال نیز حدود پنج هزار میان‌برنامه وارد این بانك می‌شود. همچنین این بانك در چند روز آینده در دسترس برنامه‌سازان قرار خواهد گرفت.
ایزدی با اشاره به دومین اقدام شبكه رادیویی قرآن در پنج‌ماه گذشته افزود: راه‌‌اندازی دائمی رادیو ترتیل از دیگر اقداماتی است كه در این مدت انجام شد.‌ نظام‌نامه رادیو ترتیل از اواخر سال 96 آماده شده بود و بخش‌هایی از آن نیز طی سال‌های 97 و 98 اجرایی شد. در پنج‌ ماه گذشته و با برنامه‌ریزی‌های كه انجام شد، رادیو ترتیل به صورت 24 ساعته برنامه داشت و طی هر روز 21 جزء از قرآن در 21 ساعت از روز از این شبكه رادیویی پخش می‌شود و سه ساعت دیگر نیز مختص زمان اذانگاهی خواهد بود.
تشریح 10 اقدام در 5 ماه فعالیت مدیر جدید رادیو قرآن
مدیر شبكه رادیویی قرآن بیان كرد: برنامه‌ریزی جدید برای رادیو ترتیل در راستای تربیت 10 میلیون حافظ قرآن و تحقق منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در این زمینه است. همچنین در كنار این برنامه، رادیونما نیز فرصت خوبی برای جذب مخاطبان است كه در آن امكان مشاهده متن آیات برای مخاطبان فراهم شده و علاقه‌مندان می‌توانند از آن استفاده كنند.

وی با اشاره به اینكه تغییرات در جدول پخش برنامه‌های رادیو قرآن سومین اقدامی است كه طی این مدت انجام شده، تصریح كرد: برای بررسی دقیق جدول پخش برنامه‌ها، نظرسنجی ویژه‌ای را از سه گروه خبرگان رسانه‌ای، خبرگان قرآنی و شنوندگان رادیو قرآن انجام دادیم كه نتایج این نظرسنجی نیز در جدول پخش برنامه‌ها اعمال شد. با این تغییرات، ضرب‌آهنگ پخش برنامه‌ها بالا رفته به طوری كه مدت برنامه‌ها را كاهش داده و تعداد میان برنامه‌ها را افزایش دادیم.
ایزدی بیان كرد: تعامل با جامعه قرآنی دیگر اقدامی است كه در پنج‌ماه گذشته پیگیری شد و با جدا كردن موضوعات مالی در این زمینه، طراح‌های مختلفی همچون كرسی تلاوت ملی از سوی رادیو قرآن پیشنهاد شد كه در صورت اجرایی شدن، ظرفیت خوبی برای قاریان و حافظان در استان‌ها و شهرستان‌های مختلف كشور فراهم می‌شود.
مدیر شبكه رادیویی قرآن گفت: راه‌اندازی برنامه زنده «والعصر» اقدام دیگری است. این برنامه با دو رویكرد اطلاع‌رسانی و مخاطب‌محور و اجرای مسابقه پخش می‌شود و اطلاع‌رسانی از فعالیت‌های قرآنی نهادهای مختلف و نیز فعالیت‌های قرآنی ـ مردمی در آن پیگیری می‌شود.
وی با اشاره به اینكه در این برنامه، تعامل با سایر رسانه‌های مختلف خبری از جمله خبرگزاری‌ها برای اطلاع‌رسانی بهتر انجام می‌شود گفت: این برنامه، عصر هر روز به مدت 45 دقیقه از رادیو قرآن به سمع شنوندگان عزیز می‌رسد.

پخش ناب‌ترین تلاوت‌ها در «محله تلاوت»

ایزدی با بیان اینكه طراحی و پخش برنامه «محله‌ تلاوت» دیگر اقدامی است كه از سوی رادیو قرآن پیگیری و اجرا می‌شود، تصریح كرد: این برنامه زنده‌ای است كه پخش ناب‌ترین تلاوت‌های جذاب را به درخواست مخاطبان و یا با پیشنهاد عوامل برنامه در دستور كار دارد و بررسی زندگی قراء مشهور از جمله آیتم‌های آن است.

مدیر شبكه رادیویی قرآن هفتمین اقدام رادیو قرآن در این مدت را تولید برنامه محتوا‌محور «ذكر اول» برشمرد و گفت: این برنامه به خطبه اول نماز جمعه‌هایی سراسر كشور می‌پردازد و طی هر روز در طول هفته به مدت 25 دقیقه، 5 یا 6 نماز جمعه در شهرستان‌های مختلف كشور و خطبه اول آنها را بررسی می‌كند.
وی هشتمین اقدام رادیو قرآن در دوره مدیریت جدید را نهضت تولید میان‌برنامه عنوان كرد و افزود: بیش از 10 عنوان میان برنامه جدید تولید شده است كه میان برنامه قرار تلاوت، میان برنامه تلاوت‌های مجلسی همراه با ترجمه، پیام ثقلین، قرائت‌نامه، رحل نور، حكایت‌نامه، نمایش‌های كوتاه قرآنی، اخبار 114ثانیه‌ای و ... از جمله این میان برنامه‌ها است.

تأسیس استودیوی ویژه رادیو تلاوت

ایزدی تدوین مرحله اول تغییرات در رادیو تلاوت را از جمله دیگر اقدامات این شبكه رادیوی برشمرد و گفت: این تغییرات در سه مرحله اجرایی(اختصاص استودیوی ویژه تا یك‌ماه آینده)، محتوایی(مربوط به زندگی‌نامه كوتاه قاریان، آشنایی با سوره‌ها و پیام‌های آیات) و پخش زنده همراه با اختصاص یك گوینده ویژه این برنامه است.

مدیر شبكه رادیویی قرآن تشكیل شورای قرآن و معارف معاونت صدای سازمان صدا و سیما را دهمین اقدام انجام شده در این مدت خواند و تصریح كرد: این شورا دارای چهار عضو حقیقی آقایان پیش‌نمازی، علیرضا بكایی، محمدحسین سعیدیان و حجت‌الاسلام طاهر رضی است و دو عضو حقوقی یعنی مدیر رادیو معارف و مشاور قرآنی معاون صدا است.

ایزدی بیان كرد: تاكنون پنج جلسه شورای قرآن و معارف معاونت صدا تشكیل شده و ساماندهی امور مختلف از جمله ادعیه، مناسبت‌ها، ابتهال، نغمات و ... را بررسی كرده است. تولید 12 برنامه جدید نیز در دستور كار قرار گرفته است كه به موقع اطلاع‌رسانی خواهد شد.
ایزدی در ادامه سخنان خود در رابطه با طرح‌های ملی قرآنی مانند طرح فراگیر 1453 و ... نیز اظهار كرد: طرح فراگیر 1453 كه در ابتدا با نام 1441 در كشور آغاز شد، در ابتدای كار با قوت پیش رفته و رشد خوبی داشت اما به نظر بنده این طرح دچار افت شده و نیاز به بازنگری و بازطراحی دارد. شبكه رادیویی قرآن در این راستا طرح جدیدی را در نظر داشته و قصد دارد تا آن را به شورای توسعه فرهنگ قرآنی ارائه دهد.
مدیر شبكه رادیویی قرآن همچنین، در پایان سخنان خود در پاسخ به سؤالی در رابطه با اجرای دوباره طرح كاروان قرآنی انقلاب در سال جاری نیز تصریح كرد: حركت كاروان قرآنی به نقاط محروم كشور اتفاق خوبی بود كه سال گذشته به همت احمد ابوالقاسمی، مدیر سابق رادیو قرآن راه‌اندازی شد كه قصد داریم تا امسال نیز اگر برنامه‌های به خوبی پیش رود، این طرح قرآنی را با كمك آقای ابوالقاسمی ادامه دهیم.

دسترسی سریع