ایجاد اتاق فكر برای فرهنگسازی معارف قرآنی/ تجدید نظر در انتخاب متسابقان

تجدید نظر در انتخاب متسابقان و ایجاد اتاق فكر برای فرهنگسازی معارف قرآنی از جمله مواردی بود كه در برنامه رادیویی افق به آن پرداخته شد.

1396/02/10
|
10:15

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، برنامه زنده رادیویی افق روز شنبه، 9 اردیبهشت‌ماه با اجرای محمدرضا پورمعین، با حضور استاد احمد ابوالقاسمی مدیر رادیو قرآن و همچنین یا ارتباط تلفنی با حجج‌اسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی و سیدمصطفی حسینی، رئیس مركز امور قرآنی سازمانن به تشریح روند برگزاری سی و چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن پرداخت.
بنابراین گزارش، در ابتدا استاد ابوالقاسمی با اشاره به آیه 30 سوره فرقان «وَقَالَ الرَّسُولُ یَا رَبِّ إِنَّ قَوْمِی اتَّخَذُوا هَذَا الْقُرْآنَ مَهْجُورًا؛ پیامبر [خدا] گفت پروردگارا قوم من این قرآن را رها كردند» اظهار كرد: این آیه از قرآن آیه‌ای است كه هیچ وقت از قرآن حذف نمی‌شود و همیشه باقی است و و در واقع این آیه نشان دهنده آن است كه پیامبر(ص) در روز قیامت از ما گله می‌كنند كه چرا قرآن مهجور واقع شده است.
وی در ادامه برپایی مسابقات بین‌المللی قرآن را امری مبارك دانست و افزود: ما هر چقدر هم برای ترویج قرآن و مفاهیم آن هزینه كنیم، كم است و هر فعالیت‌ قرآنی خود نشان‌دهنده و ثابت‌كننده اهداف خلقت است.
مدیر رادیو قرآن با بیان اینكه هر فعالیت قرآنی اهدافی را دنبال می‌كند، اظهار كرد: با وجود مقام معظم رهبری كه در رأس برنامه های قرآنی هستند و خود ایشان نیز فرد قرآنی محسوب می‌شوند، می‌توانیم در راستای ترویج اهداف قرآنی گام‌های بلندی را برداریم.
ابوالقاسمی افزود: بنده سال‌هاست كه در محافل و مجالس قرآنی حضور می‌یابم و اینكه تقریبا از سال 67 در معیت اساتید قرآنی در تمامی برنامه‌های قرآنی حضور داشتم و اینكه در حال حاضر نیز 14 یا 15 سال است كه در كسوت داوری در مسابقات مختلف داخلی و خارجی رقابت‌ها را قضاوت می‌كنم.
مدیر رادیو قرآن با اشاره به تجمیع 5 مسابقه بین‌المللی اظهار كرد: به نظر بنده اگر بخواهیم كاری را به جای اینكه یك بار انجام دهیم در جندین مرتبه اجراییش كنیم از اعتبار آن كاسته می‌شود و تجمیع مسابقات امسال امری عاقلانه بود چون توانست هم در هزینه ها صرفه جویی شود، هم اینكه داوران بهتر میتوانند قضاوت كنند.
وی در ادامه در پاسخ به سوال مجری درباره اینكه در حین برپایی مسابقات امسال در زمانیكه نماینده ایران در بخش قرائت چه نكاتی را به وی متذكر شدید، بیان كرد: با توجه به تجربیاتی كه بنده طی این سال‌ها در مسابقات مختلف قرآنی داشتم زمانی كه حس كردم نماینده ایران در زمان تلاوتش به میكروفون خیلی نزدیك است و صدایش بد پخش می‌شود به وی گفتم كمی از میكروفون فاصله بگیر كه تلاوت خوبی را ارائه كنید و بعد از آن بود كه مشكل مرتفع شد و وی تلاوتش را به خوبی به پایان رساند.
در ادامه این برنامه رادیویی حجت‌الاسلام حسینی، مدیر مركز امور قرآنی سازمان اوقاف پشت خط تلفن قرار گرفت و با اشاره به برپایی خوب این دوره از مسابقات اظهار كرد: خداوند را شاكریم كه امسال هم افزایی و همكاری خوبی میان تمامی نهادها و سازمان‌های مختلف برقرار بود و همین امر موجب شد تا مسابقات به خوبی برگزار شود.
وی در ادامه با بیان اینكه برپایی چنین مسابقاتی افتخار بزرگی برای كشور ایران محسوب می‌شود، گفت: البته نباید این را هم فراموش كنیم كه در هر كاری نقاط ضعفی نیز وجود دارد كه در این دوره از مسابقات نیز نقاط ضعفی وجود داشت كه امیدواریم با برنامه ریزی كه صورت می‌گیرد سال آینده شاهد همین مقدار مشكلات هم نباشیم.
جشنواره قرآنی نامی دیگر برای مسابقات قرآن
حسینی با اشاره به اینكه برای این دوره از مسابقات می‌توان واژه جشنواره قرآنی را بگذاریم، اظهار كرد: برگزاری نمایشگاه‌های مختلف قرآنی و برنامه‌های محتوایی متنوع كه در حاشیه این دوره از مسابقات برگزار شد همگی توانست ظرفیت‌های مختلف قرآنی را آزاد كند.
مدیر امور قرآن اوقاف در ادامه خاطرنشان كرد: بعد از پایان سی و چهارمین دوره مسابقات بین المللی قرآن با برپایی جلسات مختلف شروع به برنامه‌ریزی برای مسابقات سال آینده كردیم و با تجربیاتی كه امسال كسب كردیم سعیمان بر آن است كه مسابقات سال آینده به خوبی برگزار شود.
وی با اشاره به عملكرد صدا و سیما در این دوره از مسابقات اظهار كرد: بنده به شخصه از عملكرد صدا و سیما به ویژه رادیو قرآن و شبكه قرآن و معارف سیما اعلام رضایت می‌كنم و قابل ذكر است كه با توجه به این میزان رضایت هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب راه باقی است.
حسینی افزود: اگر ما بتوانیم با بخش‌های مختلف صداو سیما جلساتی مبنی بر پخش برنامه‌های قرآنی داشته باشیم و در نظر بگیریم كه چه زمانی از شبانه روز برنامه های تلویزیونی و رادیویی مخاطبان بیشتری دارد و همان زمان به پخش برنامه‌های قرآنی بپردازیم، توانسته‌ایم در این راه خوب عمل كنیم.
وی در ادامه در پاسخ به این سؤال كه چرا صدا و سیما بدون هیچ پیش‌زمینه‌ای بخش‌های مختلف مسابقات را پخش می‌كرد، بیان كرد: این انتقاد كاملا وارد است و ما قبول داریم كه در برخی از این موارد غفلت كرده و نظارتی نبوده ولی امیدواریم كه این مشكلات برای برپایی مسابقات سال آینده مرتفع شود.
مدیر امور قرآنی اوقاف با اشاره به اینكه برخی اظهار داشتند كه چرا برخی برنامه‌ها و بخش ‌های جانبی مسابقات(پخش كلیپ و نماهنگ) از شبكه قرآن پخش نمی‌شد، اظهار كرد: ما با هماهنگی كه با مدیران شبكه قرآن داشتیم قرار بود تمامی بخش‌ها به صورت زنده پخش شود و به نظر می‌رسد در مواقعی كه این موضوع رعایت نمی‌شد به علت نداشتن آنتن بود و مشكلات اینچنینی پیش می‌آمد.
حسینی همچنین در ادامه با اشاره به حضور خواننده پاپ ایرانی كه خود نیز شخصی انقلابی است، در روزهای برپایی مسابقات بیان كرد: ما تمام سعیمان را كردیم كه حتما برپایی این دوره از مسابقات با اصول و چارچوب قرآنی پیش رود ولی باید این را هم در نظر بگیریم كه برای جذب مخاطب عام بهتر است برنامه‌های اینچنینی را در خلال برپایی مسابقات داشته باشیم.
وی به پخش مفاهیم قرآنی ـ دینی در قالب تیز‌رهای مختلف در سطح شهر اشاره و اظهار كرد: ما تلاش داشتیم كه سال گذشته نیز این اتفاق نیز رخ دهد ولی میسر نشد و اینكه امسال با جلسه ‌ای كه با سازمان زیباسازی شهرداری داشتیم قرار بر این شد تا در تمامی سطح شهر مفاهیم قرآنی در قالب 500 سازه تبلیغاتی نمایان شود كه ظاهرا در این مورد نیز موفق عمل كرده‌ایم.
حسینی در ادامه با بیان اینكه برخی اعتراض دارند كه بر چه اساس و معیاری متسابقان دیگر كشور‌ها را برای مسابقات خود انتخاب می‌كنیم، افزود: ما همیشه سعیمان بر این بوده است كه بر اساس معیارهایی كه برای خود تعریف كرده ایم متسابقان را انتخاب كنیم و باید این موضوع را در نظر بگیریم كه زمانیكه به طور مثال كشور مالزی از نماینده ما دعوت می‌كند برای حضور در مسابقاتش اگر بخواهد خود دوباره آزمونی از وی بگیرد این باعث رنجش ما می‌شود و در كل باعث اختلال در روابط كشورها می‌شود.
وی همچنین اظهار كرد: سعی داریم تا در سالهای آینده كسانی را برای مسابقات قرآنی ایران انتخاب كنیم كه از طراز فنی بالاتری برخوردار باشند.
برپایی مسابقات قرآن عملی قابل تحسین برای ایران است
در ادامه این برنامه حجت‌الاسلام حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در ارتباط تلفنی با اشاره به سی و چهارمین دوره مسابقات قرآن اظهار كرد: برپایی مسابقات قرآن عملی قابل تحسین برای ایران است و این اقدام مباركی كه امسال صورت گرفت و 5 مسابقه بین المللی را یك جا برگزار كردیم به نوبه خود ستودنی است و با توجه به اینكه ایران همیشه به عنوان كشوری كه انتصاب تشیع به قرآن را برای همگان تجسم می‌كند برپایی این این چنین مسابقات خود جایگاه مهمی دارد.
محمدی در ادامه با اشاره به اینكه دغدغه مقام معظم رهبری همیشه این بود كه مفاهیم معرفتی قرآن را عملیاتی كنیم، بیان كرد: ما هم باید با راه‌اندازی اتاق فكر برای فرهنگسازی معارف قرآنی به این گفته مقام معظم رهبری عمل كنیم.

دسترسی سریع