معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: همكاری با رادیو قرآن در برگزاری جشن آغاز رسمی آموزش قرآن كریم در مدارس سراسر كشور در زمینه ترویج آموزش قرآن بسیار ثمربخش است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، رضوان حكیمزاده، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش اظهار داشت: جشن آغاز رسمی آموزش قرآن كریم برای دانشآموزان پایه اول دبستان در سالهای گذشته نیز انجام میشد، اما امسال با توجه به اهمیت موضوع، به صورت سراسری و همزمان با همكاری با رادیو قرآن این امر كلید خورد. فلذا دوستان در رادیو قرآن نیز كمك كردند تا این برنامه به صورت سراسری اجرا شود و گامهای ثمربخشی در زمینه ترویج آموزش قرآن میان دانشآموزان این پایه برداشته شود.
جشن آموزش قرآن پایهاولیها همزمان با روز جهانی كودك/ فرسنگها فاصله تا نهادینه شدن
وی ادامه داد: هدف از این برنامه این است كه خانوادهها، مربیان، معلمان و كادر مدرسه همه درگیر موضوع باشند و همواره اهمیت پرداختن به برنامه درسی قرآن را مدنظر قرار دهند. در عین حال نیز مدنظر داشته باشند تا طی این مراسم، كه آغاز رسمی آموزش قرآن است، آموزشهای لازم به خانواده و معلمان داده شود؛ از جمله آموزشها این است كه از چه روشها و شیوههایی استفاده كنند.
حكیمزاده بیان كرد: همچنین متناسب با اقتضائات و ویژگیهای كودكان، برنامهها به گونهای طراحی شود كه زمینه انس و جذاب دانشآموزان به بحث قرآن شود كه از شروع یادگیری آن دانشآموزان و كودكان تجربه خوبی داشته باشند. هدف ما این است كه همه دانشآموزان جزء افراد موفق باشند و امیدواریم با توجه به اهمیتی كه این موضوع دارد، این برنامه كه آغاز شده به صورت جدی از جانب معلمان دنبال شود و خانوادهها نیز حمایت كنند تا بتوانیم شاهد تحقق اهداف برنامه درسی درس قرآن باشیم. همچنین دانشآموزان در محیطی شاداب و بانشاط این آموزش را سپری كنند و بتوانند با توجه به اهمیت آن به جهتی حركت كنند كه با یادگیری قرآن بتوانند از مفاهیم و قصههای قرآنی استفاده كنند.
مبنای آموزش قرآن از مقطع ابتدایی است
بنا بر گفته معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش، امسال وزارت آموزش و پرورش حدود یك میلیون و 500 هزار دانشآموز پایه اولی، حدود 642 هزار و 612 كلاس درس و 65 هزار و 388 آموزشگاه در دوره ابتدایی است.
وی درباره دورههای ضمن خدمت لازم برای معلمان پایههای اول در زمینه قرآن كریم اظهار كرد: تعدادی از معلمان فارغالتحصیل دانشگاه فرهنگیان هستند كه برنامههای آموزشی در این زمینه داشتهاند و معلمانی كه جزء ماده 28 جذب آموزش و پرورش شدهاند در دوره كارآموزی یكساله یكی از برنامههای آموزشیشان، آموزش قرآن كریم بوده است. همچنین با همكاری معاونت پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش، دوره توانمندسازی معلمان ابتدایی را داشتهایم تا بتوانند برنامه درسی قرآن را به خوبی اجرا كنند. البته امیدواریم كه همه نهادها و سازمانهایی كه در حوزه قرآن فعال هستند، به ویژه شورای توسعه فرهنگ قرآنی و سایر سازمانهای مرتبط، حمایتهای لازم را انجام دهند.
حكیمزاده تصریح كرد: اگر بخواهیم ریشهای درباره موضوعی كار كنیم، از مقطع ابتدایی باید شروع كنیم. لذا به نظر میرسد اگر مساعدت و حمایت در این زمینه وجود داشته باشد، میتوانیم شاهد دستاوردهای بهتری باشیم.
جشن شكرگزاری آموزش قرآن
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سؤال كه آیا مراسم مشابهی در پایان سال تحصیلی این مقطع برای درس قرآن در نظر گرفته شده است، بیان كرد: برای پایه اول خیر، اما جشن شكرگزاری آموزش قرآن برای پایه سوم ابتدایی برگزار میشود. این جشن به منظور این است كه دانشآموزان به مرحلهای رسیدهاند كه میتوانند قرآن را متناسب با اهدافی كه برای آنها تعیین شده است قرائت كنند.
امید است مسئولان و معلمان به فراگیری دانشآموزان به یادگیری قرآن مانند دیگر دروس اهمیت دهند، زیرا كیفیت بخشیدن به این برنامه و همچنین توجه به زنگ قرآن نیازمند همكاری دستگاههای قرآنی مرتبط و بخشهای مختلف آموزش و پرورش است.