ایزدی پیشنهاد داد: طرح بهره‌گیری از شایسته‌ترین تالیان و حافظان قرآن در محضر رهبر انقلاب

مدیر شبكه رادیویی قرآن برای بهره‌‌مندی از شایسته‌ترین قاریان و تالیان قرآن در محضر رهبر معظم انقلاب اسلامی، طرح ویژه‌ای را پیشنهاد داد.

1398/06/16
|
11:24

پیش از این در گزارش صد‌وسومین جلسه مجمع مشورتی شورای توسعه فرهنگ قرآنی، كه روز دهم شهریورماه در محل دبیرخانه این شورا برگزار شد، اعلام شد كه طرحی در رابطه با بهره‌گیری هرچه بهتر و بیشتر از شایسته‌ترین قاریان و تالیان قرآن كریم برای حضور در جلسات قرآنیان در محضر مقام معظم رهبری ارائه شده است. برای دریافت توضیحات بیشتر با پیشنهاددهنده این طرح به گفت‌و‌گو پرداختیم.
دكتر مجتبی ایزدی، مدیر رادیو قرآن، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایكنا؛ در رابطه با طرح پیشنهادی خود گفت: طرحی كه در آن جلسه مطرح شد تشكیل كرسی‌های تلاوت استانی و مبنای آن نیز به صورت طرح‌ریزی استراتژیك یا طرح‌ریزی راهبردی بود.
ایزدی ادامه داد: همه قرآنیان كشور استحضار دارند كه فرصتی ارزشمند از سال‌ها قبل به وجود آمده كه همه ساله در اولین روز ماه مبارك رمضان، قرآنیان به محضر مقام معظم رهبری می‌رسند و آنجا گاهی تا سه یا چهار ساعت تلاوت‌‌های بسیار ارزشمندی صورت می‌گیرد كه این فرصت بسیار مغتنمی است.

برخی اجراهای ضعیف مشهود است

مدیر شبكه رادیویی قرآن اظهار كرد: نقطه قوت خوبی نیز در جامعه داریم كه وجود قاریان طراز اول، حافظان كل، گروه‌های تواشیح و همخوانی و ادعیه‌خوان‌ها و ابتهال‌خوان‌های كشور است. از طرفی ما با تهدیدها و نقاط ضعفی نیز در این فرایند مواجه هستیم. تهدید احتمالی این است كه برخی دچار ضعف در فرایند اجرا می‌شوند، چون بالاخره جلسه خاصی است و پخش زنده دارد و ممكن است كه قاریان آن تلاوت و اجرایی را كه لازم است نداشته باشند.

وی در ادامه افزود: نقطه ضعف دیگری نیز كه ممكن است وجود داشته باشد، این است كه نتوانیم از شایسته‌ترین‌ها برای حضور در این جلسه دعوت كنیم و كسانی كه دست‌اندركار این جلسه هستند، نتوانند به نحو مقتضی شایسته‌ترین‌ها را شناسایی كنند.

ایزدی تصریح كرد: مبتنی بر این تهدیدها و فرصت‌ها و نقاط قوت و ضعف، به یك مسئله رسیدیم كه این مسئله عبارت از این است كه مقام معظم رهبری بر كرسی‌های تلاوت تأكید دارند و سالیانه نیز كرسی‌های تلاوت قرآن در محضر ایشان شكل می‌گیرد، اما غیر از آن جلسه‌ای كه با استقبال جامعه قرآنی كشور همراه است، شاهد حمایت و استقبال عمومی مردم از سایر كرسی‌های تلاوت نبودیم.

مشاركت همه استان‌ها برای انتخاب برترین‌ها

مدیر شبكه رادیویی قرآن ادامه داد: در رابطه با راه حل برون‌رفت از این مسئله با توجه به برنامه‌ریزی استراتژیكی كه بدان اشاره شد، پیشنهاد دادیم كه در هر استان، سالی یك بار یك جلسه قرآن تشكیل دهیم به این صورت كه حدوداً 30 جلسه قرآن در استان‌ها به جز تهران تشكیل شود. (هر ماه یك استان) و پس از برگزاری این جلسات كه بهترین‌های هر استان در آن شركت می‌كنند و مكانیزم انتخاب بهترین‌ها را نیز نهادهای قرآنی استان مربوطه انجام می‌دهند، شایسته‌ترین افراد انتخاب می‌شوند.

وی بیان كرد: به این ترتیب یك كرسی تلاوت دو یا سه ساعته در یك شب جمعه در یك مكان به انتخاب خود استان شكل می‌گیرد و رادیو قرآن نیز این جلسه قرآنی را به صورت زنده پخش خواهد كرد. پس از برگزاری این جلسات قرآنی در 30 استان كشور، برترین‌های این استان‌ها مشخص می‌شوند. سپس، این جلسات تبدیل به 10 تا 15 محفل در تهران خواهد شد كه از بین این محافل قرآنی در تهران، كه از بهترین‌های استان‌های كشور همراه با بهترین‌های تهران برگزار می‌شود، انتظار داریم كه بهترین‌های سراسر كشور نیز البته با ملاحظاتی كه خود دفتر و شورای عالی قرآن در نظر دارد و بحق نیز هست، در آن جلسه دعوت شوند.

پوشش رسانه‌ای محافل استانی

ایزدی گفت: با این برنامه دو مسئله حل خواهد شد. یكی اینكه میزان شركت‌كنندگان در كرسی تلاوت به این دلیل كه سالی یك بار در استان برگزار می‌شود، حتماً به بهترین نحو خواهد بود، یعنی همه نهادها درگیر می‌شوند و شكوه بسیار خوبی در استان‌ها خواهد داشت. دیگر اینكه رادیو و تلویزیون نیز در انعكاس این كرسی‌های تلاوت و تبلیغ و ترویج آن‌ها قاعدتاً انجام وظیفه می‌كند و می‌تواند نقش‌آفرین باشد.

مدیر شبكه رادیویی قرآن تصریح كرد: مسئله بعدی این است كه بین اجراهای نواری كه به صورت نوار به تهران ارسال می‌كنند و اجراهای واقعی در حضور جمعیت فراوان مشتاق تفاوت جدی وجود دارد و نقطه ضعفی كه ممكن است به این واسطه ایجاد شود، با این برنامه دیگر رخ نخواهد داد، یعنی افراد در حضور جمعی اجرا می‌كنند و این مسئله منتفی می‌شود.

وی در ادامه بیان كرد: نكته بعدی این است كه با اجرای چنین طرحی، منویات مقام معظم رهبری در رابطه با برگزاری كرسی‌های تلاوت قرآن در كشور نیز تا حدی تحقق پیدا می‌كند و سالی در حدود 50 تا 60 كرسی تلاوت دو یا سه ساعته خیلی خوب در كشور برگزار خواهد شد.

مدیر شبكه رادیویی قرآن نحوه تصویب و اجرای این طرح پیشنهادی نیز اظهار كرد: این طرح با استقبال مسئولان قرآنی كشور مواجه شده است و قاعدتاً بعد از گفت‌وگو با مسئولان قرآنی كشور، یكی از نهادها به عنوان نهاد محوری در استان‌ها انتخاب خواهد شد. البته شاید هم در خود شورای توسعه پیگیری شود. همچنین، در این رابطه با شبكه قرآن و معارف سیما نیز هماهنگی‌هایی خواهیم داشت و قاعدتاً نهادهای تصمیم‌گیر نیز می‌توانند بهره‌برداری خود را از این فرایند داشته باشند.

دسترسی سریع