نیمه شعبان، سالروز ولادت یگانه منجی عالم بشریت مبارك باد.

روز یكشنبه 1 اردیبهشت ماه 98 مصادف است با روز ولادت حضرت مهدی(عج).
به همین مناسبت در ادامه مختصری از شرح زندگی این امام همام تقدیم به مخاطبان می شود.

1398/01/31
|
12:50

✅ امام مهدی كیست؟
امام مهدی (عج)یگانه فرزند امام عسكری (ع)، یازدهمین امام شیعیان است.
ایشان در سحرگاه روز جمعه نیمه شعبان سال 255 ه.ق، علیرغم مراقبت های ویژه مأموران حكومت عباسی در خانه امام عسكری(ع) در شهر سامرّا چشم به جهان گشوده و پس از پنج سال زندگی تحت سرپرستی پدر، و مادر بزرگوارشان نرجس خاتون، در سال 260 ق به دنبال شهادت امام عسكری (ع) در پنج سالگی منصب امامت شیعیان را عهده دار شدند.
نامشان، محمد و كنیه‌ ایشان، ابوالقاسم است. "امام زمان"، "صاحب الزمان"، "ولی عصر"، "قائم آل محمد" و "مهدی موعود" از القاب مشهور ایشان است.
تولد مخفیانه آن حضرت بی شباهت به تولد حضرت موسی(ع) و حضرت ابراهیم(ع) نیست. همان گونه كه این دو پیامبر بزرگ الهی تحت شدیدترین تدابیر امنیتی فرعونیان و نمرودیان به اراده خداوند و به سلامت در كنار كاخ فرعون و نمرود متولّد شدند، حضرت مهدی(عج) نیز در حالی كه جاسوسان و مأموران خلیفه عباسی تمام وقایع خانه امام یازدهم (ع) را زیر نظر داشتند، در كمال امنیت و بدون آن كه دشمنان بویی ببرند، قدم به جهان هستی گذاشتند.
آن بزرگوار پس از سپری شدن دوران غیبت با تشكیل حكومت عدل جهانی احكام الهی را در سرتاسر زمین حاكمیت خواهد بخشید.

✅ سیمای مهدی(عج)
پیامبر اكرم(ص) و ائمه اطهار (ع) هر كدام در سخنان خود به اوصاف امام مهدی(عج) اشاره كرده اند.
حضرت امام رضا (ع) در توصیف ویژگی های چهره و سجایای اخلاقی و ویژگی های برجسته آن حضرت می فرمایند: "قائم آل محمد(عج) كه هاله هایی از نور، چهره زیبای او را احاطه كرده است رفتار معتدل و چهره شادابی دارد. از نظر ویژگی های جسمی شبیه ترین فرد به رسول خدا(ص) است. نشانه خاصّ او آن است كه گرچه عمر بسیار طولانی دارد، ولی از سیمای جوانی برخوردار است؛ تا آن جا كه هر بیننده ای او را چهل ساله یا كمتر تصور می كند. از دیگر نشانه های او آن است كه تا زمان مرگ با وجود گذشت زمان بسیار طولانی هرگز نشان پیری در چهره او دیده نخواهد شد."

✅ حجت خدا:
روزی عثمان بن سعید بن عمری به همراه حدود چهل نفر از بزرگان شیعه به حضور امام عسكری (ع) رسیدند تا درباره جانشین آن حضرت سؤال كنند و در آینده از ایجاد اختلاف در مسئله امامت جلوگیری كنند.
راوی می گوید: وقتی عثمان بن سعید به حضرت عسكری (ع) گفت: آمده ایم تا درباره مطلب مهمی كه شما به آن آگاه ترید از شما سؤال كنیم، حضرت عسكری (ع) فرمودند: بنشین عثمان. پس از ساعتی امام (ع) فرمودند: آیا می خواهید بگویم به چه منظوری آمده اید؟ همه گفتند: ای فرزند رسول خدا، بفرمایید. آنگاه حضرت فرمودند: آمده اید تا درباره حجت خدا و امام پس از من بپرسید. همه گفتند: آری.
در این لحظه ناگهان پسری كه چهره درخشانی چون ماه داشت و از هر حیث به امام عسكری (ع) شبیه بود وارد شد. حضرت فرمودند: بعد از من پیشوای شما و جانشینم، این فرزند من است. مواظب باشید پس از من در دین دچار آشفتگی نشوید...

✅دوران زندگی:
دوران زندگی امام زمان(عج) به چهار دوره تقسیم می شود:
1 ـ از تولد تا غیبت: حضرت مهدی(عج) پس از تولد حدود پنج سال تحت سرپرستی پدر مادر بزرگوارشان به صورت نیمه مخفی زندگی كردند. یكی از كارهای بسیار مهمی كه حضرت امام حسن عسكری (ع) در این دوره انجام دادند این بود كه امام مهدی(عج) را به بزرگان شیعه معرفی كردند تا در آینده در مسئله امامت دچار اختلاف نشوند.
2 ـ غیبت صغری: پس از شهادت حضرت امام حسن عسكری (ع) در سال 260 ه.ق دوره غیبت صغری آغاز شد و تا سال 329 ه.ق ادامه پیدا كرد. در این دوره حضرت مهدی(عج) از طریق چهار نائب(عثمان بن سعید عمروى، محمد بن عثمان عمروى ، حسین بن روح نوبختى ،على بن محمد سمرى) به ادامه امور مردم می پرداختند.
این چهار تن نماینده بلافصل امام زمان حضرت مهدی (عج) بودند كه در ایام غیبت صغرى، پس از شهادت امام حسن عسكرى(ع) به مدت 70 سال به ترتیب، واسطه میان امام زمان حضرت مهدی (عج) وشیعیان ایشان بودند. این چهار نفر به «نوّاب اربعه» مشهورند. ولى در هنگام خروج آن حضرت، 313 نفر از یارانش به او پیوسته و نخستین هسته لشكریان امام زمان حضرت مهدی (عج) را تشكیل مى‏دهند. علاوه بر آنان، هزاران نفر در ایام غیبت آن حضرت به این مقام ارجمند نایل شده‏اند كه بر دیگران پنهان مانده است و پنهان خواهد ماند.
3 ـ دوره غیبت كبری: این دوران از سال 329 ه.ق شروع شد و تا زمانی كه خداوند مصلحت بدانند ادامه خواهد داشت در این دوره پاسخ به پرسش ها و احكام مردم بر عهده نایبان عام آن حضرت است و حضرت نایب خاصی برای این دوره معرفی نكرده اند.
4 ـ دوره حكومت: پس از ظهور، امام زمان(عج) بر اساس احكام اسلام، حكومت واحد جهانی تشكیل خواهند داد كه در سایه آن سرتاسر عالم پر از عدل و داد خواهد شد.

اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّكَ الفَرَج

دسترسی سریع