خانواده «ابن‌علی»؛ نمونه‌ای از تأثیر تربیت قرآنی بر نخبه‌پروری

كاروان قرآنی انقلاب در چهارمین روز از سفر خود مهمان استان اصفهان شد و ضمن ادای احترام به مقام شامخ شهدای كاشان، با خانواده قرآنی «ابن علی» دیدار كرد.

1397/11/05
|
14:16

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، اعضای كاروان قرآنی انقلاب در چهارمین روز از سفر 21 روزه خود به استان‌های مختلف كشور، روز، چهارم بهمن‌ وارد استان اصفهان شد و در اولین مبدأ خود همراه با استقبال مسئولان كاشان به گلزار شهدای این شهر رفتند و با نثار گل و قرائت فاتحة به مقام شامخ شهدا ادای احترام كردند.
دومین برنامه‌ كاروان قرآنی انقلاب در استان اصفهان بازدید از خانواده قرآنی «ابن‌علی» در شهرستان آران و بیدگل بود، مادر این خانواده حافظ 10 جزء قرآن كریم؛ زینب، دختر خانواده، حافظ كل و حائز رتبه چهارم كنكور سراسری و محمدحسین، فرزند كوچك این خانواده، از قاریان خوش‌خوان قرآن كریم است.
در این دیدار محمدهادی‌صلح‌جو، مجری رسانه ملی، به اهداف كاروان قرآنی انقلاب در این سفرها اشاره كرد و گفت: از اهداف كاروان قرآنی انقلاب سر زدن به نخبگان و استعدادهای قرآنی و تشویق آنان است. قرآن كریم، اثرات معنوی بسیار زیادی بر خانه و خانواده دارد. معتقدیم قرآن فقط یك كتاب چاپ‌شده مثل سایر كتب نیست، بلكه حقیقتی زنده است و در هر محیطی كه تلاوت می‌شود اثر خاص خود را می‌گذارد.
وی افزود: تلاوت زیاد قرآن در این خانه، حضرت قرآن را در خانه حاضر كرده است و نورانیت و معنویت در این مكان حكم‌فرماست. كاری كه این پدر و مادر انجام داده‌اند كار بسیار بزرگی است؛ بزرگترین كاری كه در این وضعیت كشور می‌توان انجام داد تربیت قرآنی است.
صلح‌جو در ادامه با اشاره به ویژگی های زینب، دختر خانواده «ابن‌علی» گفت: این دختر این قدر كوشا و ساعی است كه در عرصه علم هم موفق بوده، در شهرهای بزرگ بچه‌ها هزار نوع كلاس كنكور و تست و كتاب كمك‌آموزشی استفاده می‌كنند و در نهایت رتبه‌های 9 هزار و 10 هزار می‌آوردند، اما این عزیز قرآنی با وجود برنامه مرور و تثبیت محفوظاتش موفق شده رتبه چهارم كنكور را به دست بیاورد.
وی افزود: «امروز نیاز داریم كه قرآن را به طریق دیگری به مردم عرضه كنیم» این جمله شهید بهشتی است. شهید بهشتی زمانی معلم بود، معلم زبان انگلیسی! یك روحانی زبان انگلیسی درس می‌داد، بعضی‌ها می‌گفتند شما چرا این راه را می‌روید؟ ایشان در جواب می‌گفت كه برای تبلیغ دین باید از راهی غیر از دین استفاده كرد، وقتی درس زبان انگلیسی می‌دهم و بین تدریس‌ام یك آیه‌ای، حدیثی می‌خوانم اثر بیشتری می‌گذارد.
این فعال قرآنی تصریح كرد: اگر خانم ابن‌علی یك شخصیت علمی در كشور بوده و در كنارش مسلح به سلاح قرآن باشند، این اثر بسزایی بر مخاطب می‌گذارد. همان‌طور كه اكنون شاهد هستیم، دانشمندانی چون دكتر حسین كرمی، دكتر قاسم رضیعی و دكتر مسعود نیكدستی باعث فخر و مباهات جامعه قرآنی هستند و تأثیرشان به‌خاطر تحصیلات و سوادشان بیشتر است و به قدری می‌تواند این تلاوت مؤثر باشد كه گاهی از یك منبر هم اثر بیشتری بگذارد. همه باید متوجه این نكته شویم كه قرآن جاودانه است و تكراری نمی‌شود، مثل كتب دیگر با خواندنش تمام نمی‌شود، امام صادق(ع) می‌فرمایند كه قرآن مختص یك مكان و یك زمان نیست بلكه برای اولین انسان تا آخرین انسان است، قرآن ابدی است و هركسی كه خودش را به قرآن متصل كند ابدی و ماندگار می‌شود، مانند علامه طباطبایی و استاد اربابی ما كه هیچ وقت از اذهان خارج نمی‌شوند.
در ادامه این دیدار زینب ابن‌علی، حافظ كل قرآن و دانشجوی روانشناسی دانشگاه تهران، با بیان اینكه خوب خواندن ملاك است و نه كسب جایگاه و شهرت و ثروت؛ اظهار كرد: فعالیت قرآنی را وقتی كمتر از دو سال سن داشتم با حفظ سوره‌های كوچك همراه مادرم آغاز كردم، چون مادرم نیز در حال حفظ قرآن بود و اكنون حافظ 10 جزء از قرآن است. من هم آهسته و پیوسته حفظ را انجام دادم و در دوره راهنمایی كه بودم حفظ قرآن را به اتمام رساندم، حتی در ایام كنكور هم روزی حداقل یك جزء مرور را داشتم كه این مقدار در حال حاضر افزایش پیدا كرده است.
احمد ابوالقاسمی، استاد و داور بین‌المللی قرآن كریم، نیز در این دیدار به مفید بودن رابطه قرآن و رشته روانشناسی كه زینب در آن تحصیل می‌كند، اشاره كرد و گفت: متأسفانه بخشی از تفكر و منابع روانشناسی برگرفته ازغرب است و قرآنی‌ بودن شما می‌تواند این اثر را اصلاح كند تا با رویكرد اسلامی به آموزش و ترویج رشته روانشناسی روی بیاورید و دیگران را از این طریق جذب معارف قرآنی كنید.
در انتهای این جلسه، حجت‌الاسلام حسینی، مدیر اداره تبلیغات اسلامی شهر كاشان، نیز به كمبودهای امكانات علی‌رغم استعدادهای قرآنی در كاشان اشاره كرد و گفت: قریب به هزار حافظ قرآن و تعداد زیادی جلسات قرآن در كاشان موجود است، اما از نظر پشتیبانی مالی به كمك احتیاج داریم، البته اخیراً نیاز به مصحف قرآن داشتیم و این نیاز با اهدای چهارهزار جلد قرآن از سوی یك خیّر تهرانی برطرف شد.
در ادامه این سفر كاروان قرآنی انقلاب راهی حرم محمدهلال بن علی(ع) در آران و بیدگل شد تا بعد از نماز مغرب و عشا، محفل انس با قرآن برپا كند.
این محفل با تلاوت قاریان بین‌المللی، احمد ابوالقاسمی و حمیدرضا احمدی‌وفا و همچنین تلاوت قاری ممتاز كاشانی، حسن احمدی‌زاده، اجرا می‌شود.

دسترسی سریع