در برنامه رصد سیمای قرآن صورت گرفت؛ تشریح برنامه های رادیو در راستای طرح قرآن، كتاب زندگی 1452

احمد فراهانی دبیر طرح قرآن، كتاب زندگی 1452 با حضور در برنامه رصد سیمای قرآن به تشریح برنامه های9 شبكه رادیویی پیرامون اجرای طرح قرآن، كتاب زندگی 1452 پرداخت.

1397/08/27
|
12:09

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، احمد فراهانی دبیر طرح قرآن، كتاب زندگی(بشارت 1452) با حضور در برنامه رصد شبكه قرآن و معارف سیما به تشریح اتفاقات و كارهای انجام شده در معاونت صدا درباره طرح بشارت 1452 پرداخت كه متن كامل گفت گو را در ادامه می خوانید.

مهدی صفری مجری: درباره طرح بشارت 1452چه اتفاقاتی در معاونت صدا و رادیو قرآن انجام شده است ؟
احمد فراهانی دبیر طرح :
مرحله دوم طرح قرآن كتاب زندگی (بشارت 1452) از 19 آبان در رادیو قرآن و 9 شبكه رادیویی معاونت صدا (رادیوهای ایران، تهران، جوان، فرهنگ، گفتگو، نمایش، ورزش، پیام و تولید چند رسانه ای) شروع شد.
در این مرحله به حفظ سور مباركه طارق تا بینه از جزء 30 پرداخته می شود. و طی آن برنامه های زنده و تولیدی متنوعی در رادیو قرآن و سایر شبكه های معاونت صدا روی آنتن می رود.
-در گروه آموزش چه تداركاتی درباره طرح بشارت 1452 دیده شده ؟
-برنامه های قرآن كتاب زندگی رادیو قرآن از گروه آموزش، شنبه تا پنجشنبه صبحگاه ساعت 10:30 بصورت تولیدی با كارشناسی استاد بحرالعلوم و شنبه تا چهارشنبه عصرگاه 16:15 به طور زنده با كارشناسی آقای مهدی عباسی پخش می شود و هدیه های آسمانی ویژه نوجوانان نیز پنجشنبه ها ساعت 9:15 تا 10 به طور زنده با شركت مخاطبان در برنامه با این طرح همراه شده است.
در یك اقدام دیگر با تعامل با آموزش و پروش برنامه ای برای صبحگاه مدارس تدارك دیده شده كه با طرح هماهنگ و موزون پیش خواهد رفت و از 17 ربیع الاول روی آنتن رادیو قرآن خواهد رفت.
-فكری برای قاریانی كه در مدرسه قرآن می خوانند كرده اید با این طرح شما تكلیف آنان چه می شود؟ آیا انگیزه از آنها گرفته نمی شود؟
-اولا به عنوان انگیزه سازی قاریان نخبه دانش آموز را به رادیو دعوت می كنیم تا قرائت آنها را از رادیو پخش كنیم. ثانیا دو روز انتهای طرح را به اختیار مدارس گذاشته شده تا در صورت صلاحدید خودشان از آن قاریان در مراسم صبحگاه استفاده كنند . هر چند ملاحظات پخش قرائت در رادیو سخت است و از بین هزاران دانش آموز فقط تعداد اندكی مجوز پخش دریافت خواهند كرد
-صبحگاه مدارس باهم متفاوت است مثلا یك مدرسه 7:30 اجرا می كند ودیگری 7:45 برای این امر چه تدبیری شده؟
-99 درصد مدارس در یكی از سه حالتی كه عرض می كنم ساعت صبحگاه دارند. مدارس ابتدایی عمدتا 7:45 صبحگاه اجرا می كنند دبیر ستان های دوره اول و دوم 7:30 یا 7:15 مراسم اجرا می كنند. اما ما با مدیران آموزش و پرورش به این نتیجه رسیدیم كه ساعت 7:30 پخش شود و برای سایر مدرسه ها كه ساعتشان متفاوت است ما برنامه را در كانال مجازی رادیو قرآن قرار می دهیم و كسانی كه در آن ساعت نشنیده اند از كانال دریافت كنند و در ساعت مورد نظر خودشان پخش كنند.
-عملكرد سایر شبكه های معاونت صدا در پخش برنامه ها به چه شكل می باشد؟
-در این مرحله ما 3 برنامه طراحی كرده ایم... برنامه های سایر شبكه ها در سه قالب 5 دقیقه ای (بدون موسیقی) برای اذانگاهی، 3 دقیقه ای (با موسیقی) جهت پخش در فواصل مختلف و مسابقه پیامكی در رادیو قرآن تولید می شوند و از شبكه های معاونت صدا پخش می شوند.
-نظرتون راجع به بسط دادن از طرح صرفا تابستانی به طرح پاییزی و زمستانی چیست؟
-آموزش باید مداومت داشته باشد و این گونه تاثیر گذاریش بیشتر است. در تابستان چون بچه ها در مدارس نبودند خیلی با طرح همراه نمی شدند ولی اینطوری بچه های مدارس به صورت گسترده تری درگیر طرح می شوند .
-ولی كارهای مداوم باعث تكرار و افت كیفیت می شود برای این چه تدبیری دارید؟
-در گروه آموزش رای رادیو قرآن هفته ای یك بار و با سایر شبكه ها دو هفته یك بار جلسه تشكیل می دهیم تا كیفیت را بررسی و خوب نگه داریم. ما پیام مخاطبان را رصد می كنیم و بازخورد می گیریم و مدام با مخاطب ارتباط دو سویه داریم.
-یك برنامه ای به اسم نورباران مورد تعریف و تمجید رهبری قرار گرفت نظرتون راجع به ساختار چنین برنامه هایی چیه؟
- طرح قرآن كتاب زندگی در قالب و ساختار دقیقا مانند برنامه نور باران اجرا می شود و تفاوتش با آن برنامه در اجزا قرآن است ؛ در قرآن كتاب زندگی محور بر جزء 30 قرآن است و دلیلش همراهی با تصمیم شورای توسعه فرهنگ قرآنی می باشد .
-نگاه شما به حفظ قرآن در ( طرح بشارت 1452) چگونه است و رادیو قرآن چه سهمی دارد؟
-شورای توسعه فرهنگ قرآنی كار را به خوبی هدایت و جلو می برد ؛ از طرفی سایر نهاد ها و سازمان ها هم به خوبی همراهی می كنند و دو بازوی این طرح یعنی رادیو قرآن و سیمای قرآن با تمام وجود شان وارد كار شده اند و دوستانمان در سیمای قرآن به خوبی در حال كار هستند و ما هم در رادیو قرآن وظیفه خودمون می دونیم كه این فرصت را غنیمت بدونیم و به بهترین شكل كار كنیم و از خدا می خواهیم توفیق برگزاری خوب این طرح را بدهد .
-آیا از سوی ستاد راهبری حفظ قرآن در رادیو قرآن سهمی برای تقسیم بندی مخاطب مشخص شده؟
-در رادیو كار برای همه اقشار جامعه انجام می شود و دسته بندی انجام ندادیم... زیرا رادیو قرآن در خانه و دستان همه اقشار جامعه فارغ از جنسیت و سن وسال است به همین خاطر سعی ما برای عموم جامعه است نه قشر خاصی.
-من معتقدم در رادیو قرآن كارهای فاخری انجام شده و اثار فاخری در این شبكه موجود هست ، نظر شما چیست ؟ من معتقدم رادیو قرآن از گذشته تا به امروز كارهای فاخر بسیاری انجام داده است به عنوان مثال در حیطه تلاوت دوستان ما چه تلاش های شبانه روزی را انجام دادند ( حتی چندین سال شبها در رادیو به صورت شیفتی می ماندند) تا امروزه شاهد یكی از بی نظیرترین آرشیو های قرآنی جهان اسلام هستیم به طوری كه احمد شبیب قاری مطرح جهان اسلام وقتی به رادیو قرآن آمد گفت آرشیو رادیو قرآن یكی از بی نظیرترین آرشیوهای جهان اسلام است و این یك گنج گرانبهاست. یا در گروه معارف چه كارهای فاخری تولید و همچنین در گروه آموزش به گونه ای كه امروزه رادیو قرآن دارای بهترین محتواست كه مورد نظر تمامی محیط های فرهنگی و تمامی سازمان ها و نهادها تمایل استفاده از این برنامه ها را دارند.
-اگر نكته خاصی دارید بفرمایید ؟
-جا داره از زحمات حامیان این طرح در معاونت صدا به خصوص جناب آقای حمید شاه آبادی و استاد احمد ابوالقاسمی تشكر كنم و همچنین ممنونم از دوستانمون در سیمای قرآن كه این شرایط را برای معرفی برنامه های رادیو فراهم كردند.

دسترسی سریع