سرپرست گروه محافل رادیو قرآن با اشاره به پخش برنامه تلاوتهای درخواستی در ایام برپایی نمایشگاه قرآن، به بیان برخی معایب و مزایای تجمیع شدن بخش رسانهها در بیست و ششمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن پرداخت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، محمد سلیمی، سرپرست گروه محافل قرآنی رادیو قرآن، در مورد برنامهای كه این گروه از نمایشگاه قرآن كریم برای مخاطبان تدارك دیده است، گفت: گروه محافل رادیو قرآن در ایام برپایی نمایشگاه قرآن كریم برنامه تلاوتهای درخواستی را هر روز از حدود ساعت 17 تا 18:30 به روی آنتن میبرد.
وی افزود: این برنامه یك ماهه است و شامل ابتدا تا انتهای ماه مبارك رمضان میشود، اما در ایامی كه نمایشگاه قرآن برپاست، این برنامه از نمایشگاه پخش میشود. رویكردها به لحاظ درخواستهای مردمی برای تلاوت قرآن یك تفاوت با قبل دارد و آن هم این است كه قبل از ماه مبارك رمضان از مردم درخواست میكردیم تا تلاوتهای درخواستی خود را به صورت تلفنی با ما در میان بگذارند.
سلیمی تصریح كرد: با توجه به اینكه تلفن برنامه در نمایشگاه قرآن دایر نیست و تنها به استودیو برنامه در محل شبكه قرآن اختصاص دارد، لذا مخاطبان در ایام برپایی نمایشگاه از طریق سامانه نظرسنجی داخلی كه موجود هست تلاوتهای درخواستی یا پیشنهادی خود را اعلام میكنند. در این مورد در سامانه، سه تلاوت پیشنهادی معرفی شده و مخاطبان تلاوت پیشنهادی خود را از بین این سه گزینه انتخاب خواهند كرد.
سرپرست گروه محافل قرآنی رادیو قرآن بیان كرد: همچنین مخاطبان نمایشگاه قرآن نیز به صورت حضوری به غرفه رادیو قرآن مراجعه كرده و تلاوت درخواستی یا پیشنهادی خود را برای پخش انتخاب میكنند. همچنین سامانه پیامكی ما به شماره 30000100 همچنان دایر است و مخاطبان میتوانند از طریق ارسال پیامك نسبت به انتخاب تلاوت درخواستی خود اقدام كنند.
وی با اشاره به اینكه اطلاعرسانیها در این زمینه صورت گرفته است، گفت: در طول پخش برنامه از مخاطبانی كه به نمایشگاه قرآن آمدهاند نیز نظرسنجی میكنم تا تلاوتهای پیشنهادی آنها نیز پخش شود.
سلیمی در ادامه به بحث در مورد نمایشگاه قرآن و به خصوص بخش رسانهها پرداخت و گفت: امسال شاهد تجمیع بخش رسانهها در قالب «پاویون رسانهها» هستیم. مطمئناً هر تصمیمی كه در مورد بخشها، شكل ظاهری و محل استقرار آنها اتخاذ میشود دارای یك سری معایب و مزایا هست.
سرپرست گروه محافل رادیو قرآن افزود: یكی از محاسن تجمیع بخش رسانهها این است كه اصحاب رسانه دور هم جمع هستند و این میتواند باعث شكلگیری حس رقابت و مشاركت اهالی رسانه شود. از این بابت باید بگویم تجمیع رسانهها در یك بخش كار مثبت به نظر میرسد.
وی در ادامه به مشكلاتی كه این تجمیع میتواند برای رسانههای دیداری و شنیداری به همراه داشته باشد اشاره و اظهار كرد: در برخی موارد ممكن است، بحث تداخل صدا در زمان پخش برنامهها آزاردهنده باشد. یعنی ممكن است صدایی كه از غرفه رادیو قرآن به غرفه شبكه قرآن و بالعكس میرود باعث آزار و اختلال در پخش برنامه شود.
سلیمی بیان كرد: مهمترین بخش این موضوع زمانی كه یك قاری بخواهد تلاوت زنده داشته باشد، خود را نشان میدهد. قاری در زمان اجرا نیاز به تمركز ذهنی دارد كه این تمركز در میان هیاهویی كه وجود دارد، كمتر است. به اعتقاد من این بخش از كار میتواند رویكرد منفی بخش رسانهها باشد وگرنه در سایر موارد مورد منفیای به چشم نمیخورد.