ابوالقاسمی پیشنهاد داد: رقابت برترین قاریان جهان در مسابقات ایران/ تمهیدات برای بین‌المللی شدن ترتیل

قاری بین‌المللی كشورمان تصریح كرد: موافقتم برای افزوده شدن رشته ترتیل بیشتر از تحقیق است به دلیل اینكه طی تجربیاتم مشاهده كردم كه مردم جهان اقبال بیشتری به روش ترتیل نشان می‌دهند.

1397/02/15
|
12:00

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، احمد ابوالقاسمی، مدیر شبكه رادیویی قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار ایكنا، درخصوص سطح كیفی سی‌و‌پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی حفظ و قرائت قرآن كریم جمهوری اسلامی ایران گفت: به‌طور كلی در دنیا سطح تلاوت قاریان ارتقا پیدا كرده است، فارغ از آن تعدادی از قاریان مصری كه دار فانی را وداع گفته‌اند، نسل جدید در كشورهای مختلف به هر نحوی به فنون تلاوت دست پیدا كرده‌اند.
وی ادامه داد: البته اگر مستمعانی كه در زمان گذشته بودند، در حال حاضر نیز برای این قاریان فعلی بودند، همان اتفاق‌های خوب قبل رخ می‌داد و قاریان بزرگی رشد می‌كردند. الان از لحاظ كمیت به وضوح می‌توان این را دریافت كه پیشرفت چشمگیری حاصل شده است.
ابوالقاسمی اظهار كرد: بعضاً نیز شاهد هستیم كشورهایی كه نه زبان، نه ادبیات، نه فرهنگ و ... نشان از آن ندارد كه در حوزه قرائت خوش بدرخشند ولی توانسته‌اند قاریانی با تلاوت‌‌های مطلوب پرورش دهند كه كشور چین یكی از این نمونه‌ها است.
مدیر رادیو قرآن عنوان كرد: این نشان می‌دهد كه تلاوت ما در دنیا هم طرفدار زیاد دارد و هم تأثیرگذار است. خوب است كه این اتفاق بی‌افتد و ایران را به دارا بودن قاریان حرفه‌ای بشناسند، قطعاً صدای قرآن این اثرگذاری را دارد و ان‌شاءالله این اثرگذاری نیز بیشتر می‌شود.
قاری بین‌المللی كشورمان درباره پیشنهادی كه در خصوص افزوده شدن رشته ترتیل به مسابقات بین‌المللی قرآن شد، تصریح كرد: موافقتم برای افزوده شدن رشته ترتیل بیشتر از تحقیق است آن هم به دلیل اینكه طی تجربه‌ای كه در دنیا داشتم و دیدم، مردم جهان اقبالشان به روش ترتیل بیشتر از تحقیق است. تحقیق ویژه مستعمان حرفه‌ای قرآن است، اما ترتیل عمومیت دارد. لذا افراد عادی و عامی جامعه از طریق ترتیل و روش ترتیل ارتباط بهتری با قرآن برقرار می‌كنند. صددرصد موافق راه‌اندازی رشته ترتیل در مسابقات هستم، اما هنوز آن رشد كافی رخ نداده است و به نظرم باید تمهیداتی اندیشیده شود و سپس این امر رخ دهد.
وی درخصوص تجمیع مسابقات بیان كرد: بهتر از این است كه به صورت مستقل و جدا از هم برگزار شود، فقط اگر مدیریت بهتری انجام شود كه تمام بخش‌های مسابقات به مردم جهان به ویژه ایرانیان معرفی شود، بهتر است.
ابوالقاسمی با اشاره به تأثیر جهانی مسابقات، عنوان كرد: هدف ما از برپایی مسابقات در 40 سال گذشته چیز دیگری بود كه الان تغییر كرده و باید مراقبت كرد كه طبق اهداف فعلی حركت كرد كه شاید اهداف فعلی ایجاب نكند كه این مسابقات این تعداد روز به طول بی‌انجامد.
وی پیشنهاد كرد: طی جلسه‌ای كه با حضور هیئت داوران و رئیس سازمان اوقاف انجام شد، پیشنهادم این بود كه مسابقات را به سمت و سوی فینال جهانی ببریم. به عبارت دیگر یعنی چند نفر اول مسابقات قرآن جهان را طی این مسابقات دعوت كنیم و پیش‌دستی كنیم و این اتفاق در كشور ما رخ دهد كه قهرمان‌های جهان را در عرصه قرآن در این مسابقات جمع كنیم. مثلاً منتخبان مسابقات مالزی، امارات، ایران را جمع كنیم تا باهم به رقابت بپردازند.
ابوالقاسمی در پاسخ به این سؤال كه آیا مسابقات قرآن در كشور ما جایگاه واقعی خود را پیدا كرده است یا خیر؟ عنوان كرد: مسابقات خوب اجرا می‌شود. به زبان شاید راحت باشد، اما در اجرا نمی‌شود، بیشتر از این انتظار داشت و در حد خوبی برای اجرای مسابقات ظاهر شده‌اند و می‌تواند گامی در جهت مهجوریت‌زدایی قرآن باشد.

دسترسی سریع