مدیركل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت از برگزاری اختتامیه جشنواره تصویرسازی آیات در تیرماه 97 خبر داد و گفت: به دلیل بدعهدیهایی كه در بحث برجام شد نتوانستیم بسیاری از آثار را دریافت كنیم و جشنواره به تعویق افتاد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، نشست خبری جشنواره سراسری تصویرسازی آیات و رونمایی از پوستر این جشنواره امروز شنبه 26 اسفندماه با حضور اصغر امیرنیا مدیركل دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت، علی تن معاون جشنوارهها و نمایشگاهها و فاضل عبادی دبیر و مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و نصیر بشیری دبیر هنری جشنواره در معاونت قرآن و عترت برگزار شد.
امیرنیا در ابتدا با اشاره جایگاه و اهمیت تصویرسازی خداوند در قرآن كریم گفت: تصویرسازیای كه در قصص و ماجراهای مختلف قرآن كریم اتفاق میافتد در هیچ مكان، زمان و كتابی مشاهده نمیشود، این تصویرسازی هنرمندانه قرآن كریم به یك دوره اختصاص ندارد بلكه برای همه اعصار قابل تصور است.
وی اظهار داشت: جشنواره آیات تصویرسازی یكی از یازده جشنواره سال ٩٦ بود كه برنامهریزی درخصوص آن انجام شد و باتوجه به برخی مسائل از جمله بدعهدیهایی كه در بحث برجام انجام شد گاهی فروش آثار در این خصوص محقق نشد و از آنجا كه ما هم زیر مجموعه دولت هستیم، طبیعتاً از این اتفاقات تأثیر میپذیریم به همین علت نتوانستیم بسیاری از آثار را دریافت یا بسیاری از آثار را به فروش برسانیم، با این وجود بیشتر برنامههای ما عملیاتی شد.
مدیركل دفتر تبلیغ و ترویج با بیان اینكه حجم كارهای ما به ماههای دی، بهمن و اسفند باز میگردد، اختتامیه جشنواره سراسری تصویرسازی آیات در سال 97 برگزار میشود، عنوان كرد: بیستم اسفند سال جاری جشنواره داستان نویسی را در جنوب كرمان خواهیم داشت، همچنین بخش شعر در استان لرستان، نقاشی در استان گلستان، آواها و نغمات استان آذربایجان شرقی، فیلم استان بوشهر انجام خواهد شد و همچنین در سال آینده نقاشی و خط در استان یزد، پوستر در زنجان، تئاتر در فارس، خوشنویسی در خراسان رضوی و تصویرسازی را در استان همدان را داریم.
وی با بیان اینكه یكی از برنامههایی كه سعی داشتیم به صورت بینالمللی انجام شود جشنواره كاریكاتور بود، ابراز داشت: هدف ما این بود كه ما فقط سیاستگذاری را داشته باشیم و از انجام امور اجرایی كار، پرهیز كنیم به همین منظور كار عملیاتی جشنواره كاریكاتور به خانه كاریكاتور واگذار شد.
امیرنیا خاطرنشان كرد: نقش مهم رسانه را نباید كنار گذاشت، ما در قالب فیلم، شعر، داستان و تصویرسازی سعی كردیم جنبههای مختلف قرآن را به تصویر بكشیم اما انتظار داریم رسانهها در این خصوص آگاهی بخشی داشته باشند و خواستار این هستیم كه هنرمندان ما بتوانند در این عرصه حضور پیدا كرده و مستقیما با این كار درگیر باشند.
تقویت تشكلهای قرآنی از اولویتهای جشنواره آیات است
در بخش دیگری از این نشست، فاضل عبادی مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان طی سخنانی گفت: استان همدان در زمان دولت دوازدهم سه محور را برای فعالیت درنظر گرفته است؛ از آنجایی كه این استان یك شهر فرهنگی است و مردم مؤمن، متدین و مجاهدی دارد كه همواره قبل و حین و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در صحنه حضور دارند، كثرت مفاخر و هنرمندان، یكی از امتیازات و ویژگیهای استان همدان است.
وی ادامه داد: از سال ٩٤ كار فرهنگی و نامگذاری به اسم شخصیتهای فرهنگی در استان همدان آغاز شد و یكی از ابتكارات ما این بود كه سال 95 را سال سیدجمالالدین اسدآبادی، سال 96 باباطاهر و سال 97 سال عینالقضات همدانی نامهگذاری شده است. ذیل این نامگذاری سالانه سعی كردیم برنامههای متنوعی را در استان همدان با هدف افزایش معرفت دینی و شناساندن بزرگان دین طراحی كنیم.
عبادی با بیان اینكه جشنواره دو سالانه آیات در استان همدان برگزار میشود، تصریح كرد: ما اعلام كردهایم كه میزبانی كارهای فرهنگی و هنری را در استان همدان برعهده داریم، تقویت تشكلهای قرآنی از دیگر اولویتهای ما است لذا سعی داریم در مناطق كمبرخوردار كارهای قرآنی انجام بدهیم تا این مناطق نیز بیبهره از مسائل قرآنی و دینی نباشند.
مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان گفت: قرار است عدالت فرهنگی نیز در تمام استانها اتفاق افتد به این معنا كه علاوه بر استان، شهرستانها و روستاهای اطراف استان نیز برخوردار از نمایشگاهها و جشنوارهها باشند.
ارسال دیجیتالی آثار به جشنواره تصویرسازی آیات
در بخش دیگری از این نشست خبری نیز نصیر بشیری دبیر هنری جشنواره گفت: ما سعی كردیم از افرادی كه در مؤسسات و آموزشگاههای هنری كار هنری میكنند برای تیم داوری استفاده كنیم، حوزه ارسال آثار امسال گستردهتر شده است بنابراین فراخوان به دو بخش روایی و غیر روایی و برای گروه سنی كودك و نوجوان و به صورت محدودتر، جوان و میانسال تقسیم میشود.
وی با بیان اینكه امسال جشنواره با عنوان «نشاط و شادابی» برگزار میشود، عنوان كرد: باتوجه به رایزنیهای انجام شده سعی كردیم برای داوری از هر قشری یك نماینده داشته باشیم، همچنین جوایز 2-3 میلیون تومانی بین نفر اول تا سوم در هر بخش و دو جایزه افتخاری به مبلغ 500 هزار تومان نیز پرداخت میشود.
دبیر هنری جشنواره تصویرسازی آیات بیان داشت: یك بخش آموزشی جدای از بخش علمی نیز در این جشنواره برگزار میشود و سعی داریم تا كارگاههای مختلفی نیز را برگزار كنیم كه دید هنرمند هدفمند شود، ضمنا علاقهمندان علاوه بر قرآن هرگونه داستانی با محتوای قرآنی هم میتواند وارد مرحله جشنواره كنند.
وی درباره نحوه ارسال آثار توضیح داد: ارسال آثار به صورت دیجیتال خواهد بود و هنرمند آثار خود را به صورت فایلی كه در فراخوان اعلام شده است ارسال میكنند و ما همان آثار منتخب را چاپ میكنیم و اصل اثر در دست صاحب اثر خواهد بود. بنابراین دیگر اصل اثر در ارسال و بازگشت، صدمه نمیبیند.
بشیری گفت: علاقهمندان میتوانند تا پایان ماه مبارك رمضان، آثار خود را ارسال كنند و بعد از آن اختتامیه در تیرماه ٩٧ برگزار خواهد شد.