مدیر رادیو قرآن معتقد است كاهش بودجه پیشنهادی دولت برای فعالیت های قرآنی در ضعف ارتباطات بزرگان جامعه قرآنی با مسئولان عالی رتبه كشور و همچنین نبود تعریفی جامع از فعالیت های قرآنی در میان مسئولان، ریشه دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن استاد، احمد ابوالقاسمی درباره بودجه قرآنی پیشنهادی دولت دوازدهم در گفت و گو با خبرنگار معارف ایرنا اظهار داشت: سال گذشته صد میلیارد تومان برای فعالیت های قرآنی كشور تصویب شد ولی امسال این بودجه به 40 میلیارد تومان كاهش یافته است.
وی افزود: لایحه پیشنهادی یك نگاه اجمالی به كل كشور دارد و زمانی كه چهل میلیارد تومان را به تعداد مردم ایران یا استان ها تقسیم می كنیم، متوجه می شویم كه این بودجه تكافوی چند طرح روبنایی و كلی قرآنی را دارد و انتظار كار جدی برای جامعه 80 میلیونی در این زمینه نیست.
این قاری بین المللی همچنین گفت: از طرف دیگر جامعه قرآنی باید فعالتر در ارائه و طرح بودجه عمل می كرد، یعنی مسئولان و كارشناسانی كه این بودجه را تصویب كرده اند، توقع داشتند طرح های مشخصی به آنان ارائه شود كه طرح هایی نیز ارائه شده است.
وی افزود: در واقع می توان گفت بخش مهمی از مشكل بودجه ناشی از عملكرد ضعیف در گذشته است و از طرف دیگر كم اعتمادی دولتمردان به فعالیت های قرآنی و عدم شناخت آنان از این نوع فعالیت ها به ارائه چنین بودجه ای منجر شده است.
ابوالقاسمی اضافه كرد: شاید اگر كسی انواع و اقسام طرح های قرآنی قابل اجرا را به مسئولان معرفی می كرد بودجه ای بیش از این در لایحه بودجه دولت درنظر گرفته می شد، چون ممكن است فعالیت قرآنی در نظر مسئولان به چند كلاس روخوانی و آموزش خلاصه شود و به نظرم در این زمینه باید دقت بیشتری صورت گیرد.
وی تاكید كرد: به عبارت دیگر تعریف صحیح و جامعی از فعالیت های قرآنی به دست اندركاران ارائه نشده و آنان هنوز نمی دانند كه چند صد برنامه قرآنی قابل اجرا در كشور داریم و لذا عمده اشكال در زمینه بودجه فعالیت های قرآنی به ضعف ارتباطات بزرگان جامعه قرآنی به مسئولان عالی رتبه كشور بر می گردد چون جامعه قرآنی نتوانسته نمایه خوبی از نتیجه كارهای قرآنی را به مسئولان نشان دهند و نتیجه آن اینگونه شده است.
مدیر رادیو قرآن قضاوت در این زمینه را سخت ارزیابی كرد و گفت: اگر گزارش های خوبی از عملكرد فعالیت های قرآنی به مسئولان ارائه نشود، هر كسی ممكن است برای تخصیص بوجه همین كار را انجام دهد ولی در مجموع باید گفت تعریف جامعی از فعالیت های قرآنی كشور در بین مسئولان عالی رتبه نداریم و آنان فعالیت های قرآنی را شاید در حد چند عنوان می بینند و اگر این ارتباط قوی تر بود، نتایج خیلی بهتری حاصل می شد.
به گزارش ایرنا، لایحه بودجه سال آینده روز یكشنبه، 19 آذرماه توسط حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رئیسجمهوری تقدیم مجلس شورای اسلامی شد كه در این لایحه مبلغ 40 میلیارد تومان به منظور تحقق اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی پیشنهاد شده است.
البته بودجه بخش قرآنی امسال 100 میلیارد تومان بود و در بودجه سال 95 نیز 200 میلیارد تومان مصوب شده بود كه از 200 میلیارد تومان بودجه سال 95 فقط 15 میلیارد تومان تخصیص یافت و از بودجه امسال نیز تاكنون هیچ مبلغی پرداخت نشده است.
بر اساس لایحه بودجه پیشنهادی برای سال آینده، 40 میلیارد تومان برای برنامه حمایت از اجرای منشور توسعه فرهنگ قرآنی همچون «حمایت از اجرای سند راهبردی توسعه آموزش عمومی قرآن»، «حمایت از اجرای سند راهبردی توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی»، «حمایت از اجرای سند راهبردی توسعه پژوهش و آموزش عالی»، «راهبری اجرای اسناد راهبردی منشور توسعه فرهنگ قرآنی» و «حمایت از اجرای برنامههای قرآنی برنامههای مصوب شورایهای هماهنگی و گسترش فعالیتهای قرآنی در راستای اسناد سهگانه در استانها» اختصاص یافته است.