مراسم یادبود پروانه معصومی با حضور معاون رییس جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مدیران سینمایی و رسانه ملی در مسجد بلال صداوسیما برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، مراسم یادبود پروانه معصومی بازیگر پیشكسوت سینما و تلویزیون امروز یكشنبه 12 آذر ماه در مسجد بلال صداوسیما برگزار شد. سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رئیس جمهور، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما، محسن برمهانی معاون سیما، محمد خزاعی رئیس سازمان سینمایی وزارت ارشاد، محمود سالاری معاون هنری وزیر ارشاد، منوچهر هادی، ایرج محمدی، مهران مهام، ابوالقاسم طالبی، محمدمهدی عسگرپور، سلیم غفوری، مهدی نقویان، منوچهر محمدی، مهدی رمضانی، مسعود ده نمكی، احمد میرعلایی، داریوش یاری، علی بخشی زاده، امیر نوری، جواد شمقدری، احسان محمدحسنی، علی دهكردی، مهدی فرجی، حبیب ایلبیگی و … از جمله حاضران مراسم بودند.
حسن سلطانی اجرای این برنامه را برعهده داشت.
محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سخنانی درباره پروانه معصومی عنوان كرد: تسلیت میگویم برای بانویی كه از بزرگان سینمای كشور بود و حق زیادی بر گردن جامعه هنری و مخاطبان داشت.
وی اضافه كرد: معصومی در طول حیات طیب و مبارك خود آثار بی نظیری در حوزه هنر خلق كرد. او از سرامدان سینمای كشور بود و در یك دوره منسجم و چند دههای با هنرنمایی مخصوص به خود نامی ماندگار در فرهنگ و هنر كشور ثبت كرد.
وزیر فرهنگ تصریح كرد: برای ما فقدان او مایه غم و تأثر و تأسف است. او علاوه بر نقش آفرینی هنری، یك شخصیت اجتماعی ممتاز داشت كه برآمده از هویت خانوادگی و شخصیت والای این بانوی گرامی بود.
اسماعیلی یادآور شد: او در اتفاقات مهم در كنار مردم بود و بدون لكنت و با صراحت از ارزشهای جامعه صحبت و از آنها دفاع میكرد. هیچ ترسی از نوع واكنشها نداشت و با آرامش و طمانینه هم همان صفاتی را كه در سنت دینی خود از مردان و زنان شنیدهایم در سیره و سلوك این بانو میتوانستیم، ببینیم.
وی همچنین اضافه كرد: او از اسوههای كم نظیر كشور بود كه از دست دادیم. جبران این صدمه برای جامعه هنری ما آسان نیست، امیدواریم با ترویج مشی سلوك او یك اسوه همیشه جاوید را برای اهالی فرهنگ و هنر و برای همه كسانی كه در این مسیر هستند، معرفی كنیم.
محمدمهدی عسگرپور نیز در این مراسم با اشاره به حواشیای كه هر از گاهی در حوزه هنر پیش میآید با تاكید بر اینكه در فضای رسمی باید از دو قطبیها پرهیز شود، گفت: هر موضوعی را به یك فضای دو قطبی تبدیل نكنید به هرحال همه هنرمندان كشور ما یك جور فكر نمیكنند. ما میتوانیم از نام نیكی كه از هنرمندان باقی میماند یاد كنیم.
وی افزود: خانم معصومی هم در آثاری حضور داشت كه نام نیكش از آنها به یاد میماند.
عسگرپور تصریح كرد: مسؤولان فرهنگی كشور مراقب باشند ما در حوزه سینما و تلویزیون هنرمندان بسیار زیادی داریم كه شرافتمندانه در طول این سالها كار كردند. با نادیده گرفتن برخی از حواشی كه ممكن است پیش بیاید و در این ایام هم بیشتر شده است مراقبت كردن از این خانواده به عهده همه مسئولان فرهنگی كشور است.
مسعود ده نمكی كارگردان سینما و تلویزیون نیز در سخنانی گفت: بخش عظیمی از عالم هنر كه نمیتوان روی آن قیمت گذاشت سرمایه انسانی است و آنچه كه بیش از همه ارزشمند هم است همین سرمایه انسانی است.
وی اضافه كرد: وقتی كسی به این سطح میرسد كه از بازیگر به یك مؤلفه در حرفه خود تبدیل میشود نباید از او غافل شد.
ده نمكی با اشاره به هنرمندان باسابقه تصریح كرد: این افراد كه صاحب تجربه هستند قابل تكریم هم هستند و به جای اینكه این سرمایههای انسانی دنبال مدیران بدوند، مدیران نباید بگذارند اینها بیكار باشند. سرمایه مملكت برای اینها خرج شده است و وقتی زمان بهره گرفتن است نباید از آن غافل شویم.
وی در بخش دیگری از صحبتهایش یادآور شد: غیر از نام نیك بخشی از باقیات صالحات اثری است كه فردی از خود به جا میگذارد. اگر یك یا 2 قرن به عقب بر گردیم از برخی نامی نیست حتی اگر آدمهای خوبی بودهاند اما زندگی اینها وقتی تبدیل به داستان، نقل و اثر هنری میشود در ذهن مردم میماند.
ده نمكی در پایان درباره درخواست خانواده معصومی برای اجتناب از حضور جمعیت در مراسم تشییع وی گفت: دلیلی كه خانواده آوردند جالب بود چون بر این نكته تاكید داشتند جایی كه قرار است خانم معصومی دفن شوند جای كوچكی است و ممكن است باعث مزاحمت شود؛ این در نظر گرفتن حق الناس است كه رویكرد قابل توجهی بود.
در این مراسم پیام تسلیت ابراهیم رئیسی رئیس جمهور و محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز قرائت شد و صدای ضبط شده برخی از هنرمندان از جمله محمود پاك نیت، انسیه شاه حسینی و … كه نتوانسته بودند در مراسم حضور یابند، پخش شد.