تحلیل و بررسی فعالیتها و امور قرآنی در دانشگاههای كشور

برجسته ترین كاری كه در معاونت فرهنگی و امور قرآنی انجام می شود، جشنواره قرآن و عترت دانشجویان كشور است كه امسال سی و هفتمین دوره آن در حال برگزاری می باشد.

1402/03/28
|
14:38

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن؛ در برنامه روز گذشته افق دكتر رشید جعفرپور قائم مقام معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری میهمان برنامه بودند.
آقای جعفرپور درباره عمده فعالیتهایی كه در حوزه معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم دنبال می شود بیان كردند:« برجسته ترین كاری كه در معاونت فرهنگی و امور قرآنی انجام می شود، جشنواره قرآن و عترت دانشجویان كشور است كه امسال سی و هفتمین دوره آن در حال برگزاری می باشد و این یك كار ملی است كه دبیرخانه اصلی آن در نهاد نمایندگی مستقر می باشد و وزارت علوم به عنوان جایگاهی كه نسبت به همه دانشگاهها حتی دانشگاههای ستادی مثل پیام نور و علمی - كاربردی جامعیت دارد كه این اصلی ترین جایگاه قرآنی در وزارتخانه است؛ مباحث كانونهای قرآن و عترت در دانشگاهها را تولی گری می كند.
اولین كانونی كه در دانشگاههای كشور باز شده است، كانون قرآن و عترت می باشد كه در همه دانشگاهها ما این كانون را داریم لذا یك حجم وسیعی از فعالیتهایی كه مرتبط به مباحث قرآنی می باشد در این كانونها پیگیری می شود كه ساختار خوبی هم دارند و با تغییر افراد آسیبی به كل مجموعه نخواهد رسید.
در این كانونها كارشناس قرآنی مستقر می باشد و این كارشناسان انواع فعالیتها را پیگیری می كنند؛ از جمله مباحث كانونهای قرآن و عترت مثلا همین مسابقات قرآنی و جشنواره ها می باشند كه توسط همین كانونها پیش می روند.
مباحث دینی و قرآنی دیگری هم مثل حوزه زیارت ، مباحث امر به معروف و نهی از منكر و نماز و از این دست نیز در برخی از كانونهای مشخص داریم. ما در دانشگاه ها تلاش كردیم كه كار را دانشجویی پیش ببریم.
آقای جعفرپور در بخش دیگری از بیانات خود افزود:« یك موضوعی كه عمده صاحبنظران و كارشناسان روی آن بحث می كنند این است كه دانش آموزی كه از دبیرستان وارد دانشگاه می شود وضعیت روخوانی و روانخوانی درستی ندارد و ما موظفیم كه در ورودی دانشگاه این موضوع را بررسی كنیم و همچنین خود آموزش و پرورش هم در خروجی بایستی بررسی بكند. خروجی این است كه روانخوانی و روخوانی دانش آموزان ضعیف است و باید ببینیم كه چه اتفاقی رخ داده كه چنین مساله ای وجود دارد و ما به وضعیت مطلوب در این زمینه نرسیدیم. وضعیت مطلوب این است كه همه كسانی كه از مدرسه فارغ التحصیل می شوند بتوانند قرآن را راحت بخوانند.
قرآن به عنوان سند اصلی نظام جمهوری اسلامی و دین اسلام بایستی آموزش داده شود جالب است كه در سند تحول بنیادین گفته شده كه دانش آموزان در پایه ابتدایی باید روخوانی را فرا گرفته باشند و در دوره راهنمایی یا متوسطه اول باید مفاهیم اولیه را بیاموزند و در دوره دبیرستان یا متوسطه دوم بایستی تدبر در قرآن را هم داشته باشندو من چون خودم معلم قرآن بوده ام اگر تمركز بر روی قرآن باشد، امكان محقق شدن تمامی این مطالب یعنی آموختن روخوانی و مفاهیم محقق می شود.

مشروح كامل این گفتگو و سایر بخشهای برنامه افق را می توانید از آرشیو برنامه واقع در تارنمای شبكه رادیویی قرآن به نشانی www.radioquran.ir دریافت نموده و بشنوید.

برنامه افق به تهیه كنندگی سركار خانم محبوبه كلانتر شنبه ها بصورت زنده تهیه و از شبكه رادیویی قرآن پخش میشود.
مخاطبان در سرتاسر دنیا می توانند از طریق وب سایت www.radioquran.ir از پخش زنده شبكه استفاده و در جریان آخرین خبرهای رادیو قرآن قرار بگیرند.

از طریق موج اف.ام ردیف 100 مگاهرتز شنونده ما باشید.

📻 fm 100 mhz

آدرس صفحات رادیو قرآن در فضای مجازی:

🌐 www.radioquran.ir

http://sapp.ir/radioquran 🆔

https://ble.ir/radioquran_ir 🆔

https://eitaa.com/radioquran_ir 🆔


راه های ارتباطی ما:

📩 30000100

☎️ 02122051632_02122043017

تلفن گویا:

☎️ 02127860100

دسترسی سریع