داور چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن به اعتراضات برخی شركت كنندگان رشته قرائت تحقیق كه در ایكنا منتشر شده بود، پاسخ داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی رادیو قرآن، احمد ابوالقاسمی، قاری بین المللی كشور و از داوران رشته حفظ كل و قرائت تحقیق چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن با حضور در استودیوی رادیو قرآن به اعتراضات برخی شركت كنندگان نسبت به حضور 38 نفر در مرحله نیمه نهایی و انتشار این خبر در خبرگزاری قرآن، پاسخ داد كه مشروح آن در زیر آمده است.
این داور بین المللی با اشاره به اینكه هیئت داوران هستند كه نویسندگان آیین نامه مسابقات هستند، گفت: گاهی اوقات در مسابقات قرآن ممكن است هیئت داوران كه نویسندگان آیین نامه هستند به فراخور حال و زمان پیش آمده تصمیم جدیدی بگیرند.
وی افزود: طبق قاعده 18 تا 20 نفر باید در مرحله نیمه نهایی رشته قرائت تحقیق حضور پیدا كنند. اما امسال تشخیص داده شد برای اینكه برخی افراد تشویق شوند و سهمیه نیمه نهایی را دریافت كنند، تعداد حاضران در این مرحله را به عدد 38 برسانیم. از سوی دیگر عده زیادی بودند كه با یك نمره اختلاف در فهرست حضور داشتند، بنابر این تصمیم بر این گرفته شد تا در مورد این موضوع در ظهر امروز 16 شهریورماه تصمیم گرفته شود.
ابوالقاسمی با تأكید بر اینكه اسامی 30 نفر راه یافته به فینال از طریق سازمان اوقاف اعلام شد، بیان كرد: در ادامه و پس از تبادل نظرات در ظهر امروز تصمیم گرفته شد تا هشت نفر به فهرست اضافه شود.
این داور چهلمین دوره مسابقات سراسری قرآن خاطرنشان كرد: ما همیشه مورد بی انصافی یك طرفه برخی از شركت كنندگان در مسابقات كه هیچ وقت هم پیشرفت نخواهند كرد و به جایی نخواهند رسید، هستیم. كسانی كه همیشه ضعف های خود را به پای دیگران میگذارند و اگر سستی كردهاند و تمرین نداشتهاند، ضعف خود را پای دیگران میگذارند. من با این افراد هیچ حرفی ندارم و تمام حرف من با افرادی كه منصفانه می بینند، هست.
ابوالقاسمی با تأكید بر اینكه تعدادی از قاریانی كه از شهرستانها به این مسابقات میآیند اگر در مرحله اول حذف شوند یك شكست بزرگ برای آنها حساب خواهد شد، گفت: همین افراد اگر به مرحله نیمه نهایی مسابقات وارد نشوند، حتی نزدیكترین افراد و اهالی خانوادهشان به آنها خواهند گفت كه چرا در مسابقات جایگاهی به دست نیاوردهاید؟
وی با اشاره به اینكه ما همه این موارد را لحاظ كردیم، گفت: وارد شدن به مرحله نیمه نهایی خود یك امتیاز بزرگ و ایجاد انگیزه برای متسابقان است، به همین خاطر دوستان داور، نزدیك یك ساعت بحث كردند، ما خبر داشتیم اگر اسامی افزایش یابد باید تا بامداد رقابتها را داوری كنیم، اما با وجود این موضوع تعداد افراد را افزایش دادیم.
این قاری بین المللی كشورمان در بخش دیگری از این گفت وگوی خود به تیتر خبری كه در ایكنا منتشر شده است اشاره و اظهار كرد: تیتری را در خبرگزاری ایكنا مشاهده كردم كه به بحث ایجاد تغییرات برای حضور افراد خاص اشاره كرده است. این خبرگزاری بدون اینكه بداند در اتاق داوران چه اتفاقاتی رخ داده است اقدام به انتشار این خبر كرده و برای اینكه مقداری جو و هیجان خبری ایجاد شود این كار را انجام داده است. متاسفانه این كار با استفاده از اخلاق ژورنالیستی بدی كه از غرب وارد شده و هیچ توجهی به اخلاق و آبروی افراد ندارد، صورت گرفته است.
ابوالقاسمی با اشاره به اینكه ما قبول داریم كه همه حرفها باید زده شود اما این حرفها باید یك جا زده شود، گفت: اگر قرار است حرفی گفته شود باید دو طرفه باشد ما نیز این حق را به شركت كنندگان میدهیم كه بیایند و در رادیو قرآن پاسخ آنها را داده شود. البته آبی كه ریخته شود دیگر نمیتوان آن را جمع كرد، منصفانهترین راه ممكن این بود كه متسابقان حرفهای خودشان را بزنند و ما نیز دلایل را بگوئیم و ایكنا نیز با قضاوت خودش مطالب را منتشر كند، ما نیز حرف آنها را قبول داریم.
وی افزود: اما اینكه یك خبرنگار یك گوشه، شركتكننده را پیدا كند و با او مصاحبه كند، مطلوب نیست. شركتكنندهای كه حتی اگر وارد نیمه نهایی هم شود و حتی اگر خوب هم بخواند نمی تواند رتبه كسب كند، چون كسی كه رتبه 37 یا 38 آورده است حتی اگر وارد نیمه نهایی شود، موفق به كسب رتبه نمیشود. افرادی كه در رتبه 20 به بعد قرار دارند، به خاطر اینكه در مرحله مقدماتی نمره پایینی آوردهاند، نمیتوانند رتبهای كسب كنند.
این داور مسابقات سراسری قرآن اذعان كرد: ما فقط به خاطر اینكه این عده از متسابقان تشویق شوند، آنها را به مرحله نیمه نهایی دعوت میكنیم. كسی كه گفتهاند افراد خاص بوده است حتی اگر در نیمه نهایی هم خوب بخواند نمیتواند، رتبه كسب كند.
ابوالقاسمی بار دیگر با تأكید بر اینكه آن 30 نفر ابتدایی را خود سازمان اوقاف اعلام كرد، گفت: البته من اعتقاد دارم نباید این كار را انجام می داد و داوران باید اسامی را منتشر می كردند. حالا كه اعلام كرده است ما هم دفاع می كنیم. این هشت نفر هم اضافه شدهاند تا تشویقی برای شركت كنندگان باشد و حداقل صحنه نیمه نهایی را ببینند.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینكه اگر سازمان اوقاف، شركت كنندگان و ایكنا، داوران را قبول ندارند پس چرا مسابقات برگزار می شود، گفت: اگر داوران اینقدر عدالت ندارند كه افراد خاص را به مسابقات می آورند، پس چرا شركت می كنید. اگر شركت كردهاید باید بپذیرید كه داور عادل است.
داور مسابقات سراسری قرآن كریم همچنین به «مهدی ساعد» یكی از شركت كنندگان این دوره از مسابقات كه متخلق به اخلاق قرآنی است اشاره و اظهار كرد: این قاری دو سال پیش در كشور دوم شد، داوران ترجیج دادند به مالزی اعزام نشود و او نیز به راحتی قبول كرد. امسال هم رتبه 35 را به دست آورد اما هیچ حرفی نزد و هیچ اعتراضی نداشت. به این دلیل كه این شخص سال ها در مسابقات حضور یافته و می داند نیمه نهایی چه استرسی دارد.
وی ضمن ابراز تأسف از برخی قضاوت های یك طرفه، بیان كرد: من الان یك طرفه حرف نمی زنم. حرفهایی زده شده است در ایكنا كه جواب آنها را میدهم.
ابوالقاسمی در ادامه به ذكر مثالی از تجربیات خود پرداخت و گفت: من شاگرد استاد «محمدرضا ابوالقاسمی» ایشان همیشه در مسابقات زمانی كه داور بودند به من می گفتند چون فامیل هستیم، یك نمره به من كمتر میدهد، ایشان از من میخواست تا راضی باشم. همین باعث شد تا من یاد بگیرم كه این ادب را رعایت كنم. بارها پیش آمده بود كه میتوانستم در رقابتی رتبه اول را به دست بیاورم اما به خاطر آن یك نمره كمتر، چهارم میشدم. الان نیز دست ایشان را میبوسم كه من را ادب كرد تا به اساتید دلسوز خودم اعتراض نكنم.
وی خاطرنشان كرد: تمام این شركت كنندهها كه در مسابقات هستند مدتها نزد داوران تلمذ كرده و كلاس رفتهاند، بنابر این منصفانه نیست كسی كه زمانی از عمر خود را صرف كرده است نادیده گرفته شود و از ما بخواهند یك نمره به امتیاز نهایی اضافه كنیم.
این داور مسابقات سراسری قرآن در پایان بیان كرد: من حتی اصرار دارم تمام جلساتی كه در مورد مسابقات گذاشته می شود در شبكه های اجتماعی منتشر شود تا مشخص شود چقدر در مورد چنین زمینههایی بحث و تبادل نظر شده است.