تقدیر رهبر معظم انقلاب اسلامی از شبكه رادیویی تلاوت برگ زرینی در تاریخ افتخارات رادیو در ایران محسوب می شود. حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار اخیر جمعی از قاریان و حافظان قرآن كریم با ایشان فرمودند:
هو الطیف
تقدیر رهبر معظم انقلاب اسلامی از شبكه رادیویی تلاوت برگ زرینی در تاریخ افتخارات رادیو در ایران محسوب می شود. حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار اخیر جمعی از قاریان و حافظان قرآن كریم با ایشان فرمودند:
«بنده با رادیو تلاوت مانوسم الحمدالله، در زمان فراغت اغلب این رادیو را گوش می كنم، به قدری تلاوت های خوب در این رادیو وجود دارد كه انسان واقعا خدارا شكر می كند، من خیلی اوقات وقتی تلاوت ها را می شنوم خدارا شكر می كنم.» (1401/01/14)
این بیانات، گویای پخش تلاوت های فاخر و هنرمندانه در این شبكه رادیویی است. به گونه ای كه مخاطب این شبكه رادیویی معمولا با سفره ای رنگین و دارای بهترین قرائت ها از برجسته ترین قاریان قرآن ایران و جهان مواجه می شود.
هر چند كه رادیو تلاوت از شبكه های جوان محسوب می شود و مدت زیادی از تاسیس آن نگذشته است اما با توجه به محوریت آیات مقدس الهی در آن و همچنین پرسنلی خوش ذوق كه با تلاوت به عنوان یك هنر ارزنده مواجهه می شنوند، در كنار برخورداری از یك آرشیو غنی سبب شده است تا در جایگاهی والا و قابل ستایش قرار بگیرد.
اما نكته مهمی كه به بهانه تقدیر رهبری از رادیو تلاوت باید یادآور شد، اهمیت جایگاه و كاركرد رادیو است كه معظم له پیش از این نیز به صراحت به این موضوع اشاره فرموده اند و تحسین اخیر ایشان از رادیو تلاوت یك بار دیگر موید این موضوع است كه با وجود گسترش جهان رسانه و در دسترس قرار داشتن انواع ابزارهای رسانه ای اما «رادیو» همچنان در جایگاهی ویژه و خاص خودش قرار دارد و با اینكه طی دهه های اخیر شاهد رشد و گسترش فضای رسانه و ظهور انواع و اقسام رسانه ها در دسترس عموم مردم جهان هستیم، طوری كه شاید در نگاه اولگفته شود، دوران رادیو گذشته است، اما این رسانه دارای خصائص ها و كاركردی اختصاصی است؛ رادیو با تمركز بر صوت و با تكیه بر حواس شنیداری مخاطب، نسبت به خیلی دیگر از رسانه ها توان بیشتری برای برانگیختن قوه تخیل و احساسات مخاطب را دارد. به همین دلیل هم از رادیو به عنوان رسانه ای گرم یاد می شود كه برخلاف خیلی از رسانه های دیداری و تصویری، به سهولت و با سرعت بیشتری با مخاطب خودشان ارتباط برقرار می كنند. همچنین رادیو، رسانه ای همراه با زندگی روزمره است و شنوندگان برنامه های رادیویی در هر شرایطی حتی در حین انجام كارهای روزمره می توانند با آن همراه شوند و از برنامه ها و پیام های آن بهره ببرند. اعطای آرامش و سلامت اعصاب و روان، یكی دیگر از ویژگی های خاص رادیو نسبت به سایر رسانه هاست. برخلاف برخی از قالب های جدید، به خصوص شبكه های اجتماعی و اینترنت كه عمدتا به عنوان مخل آسایش روانی شناخته می شوند، رادیو عموما و به طور كلی، رسانه ای مهربان با اعصاب و روان مخاطبش است.
این قابلیت ها برای پخش برنامه هایی كه محور اصلی آنها صوت است، برجسته تر به نظر می رسد. به طور مثال، درباره تلاوت قران كریم كه اصل بر صوت و صدای قاری است، رادیو بهترین قالب و ظرفیت محسوب می شود.
صدای جمهوی اسلامی ایران با درك این قابلیت ها، رنگین كمانی از شبكه ها و موضوعات متنوع را برای سلائق و علائق گوناگون و درچارچوب مصالح فرهنگی و منافع ملی تدارك دیده است. تخصصی شدن شبكه ها باعث شده تا عموم مردم توان یافتن برنامه های مورد نظر خود در رادیوی كشورمان را داشته باشند. به همین دلیل نیز معاندان و دشمنان، در حوزه رادیو، ناكام مانده اند و سیگنال های آنها در مقابل وسعت و جذابیت شبكه های رادیویی ایران، محو و بی تأثیر شده است. توجه ویژه معاونت صدا به هنر تلاوت با تأسیس شبكه ای اخصتصاصی تحت عنوان رادیو تلاوت نیز ازجمله اقدامات مثبت و كارشناسانه این معاونت است. شبكه ای كه می تواند شنوندگان متدین و در جست وجوی معرفت و بصیرت را با زیباترین و كامل ترین تلاوت ها توسط معتبرترین قاریان در داخل و خارج از كشورمان سیراب سازد.
البته حمایت رهبر فرزانه انقلاب اسلامی از شبكه رادیویی تلاوت، مسئولیت و رسالت این شبكه و معاونت صدای رسانه ملی را افزایش داده است و باید در پاسخ به بیان تحسین كننده رهبری معظم، تلاش رادیو تلاوت و همه شبكه های صدا برای ارتقاء كیفیت و توجه به ارزش های فرهنگی بیش از گذشته باشد.
در پایان با نگاه به كلام حضرت ضامن ثامن(ع) كه فرمودند: مَن لَم یَشكُرِ المُنعِمَ مِنَ المَخلوقینَ لَم یَشكُرِ اللّه َعَزَّ و جلَّ بر خود فرض می دانم ازهمكاران خوبم در رادیو تلاوت سپاس گزاری نموده كه باعث خرسندی رهبر فرزانه انقلاب، ولی امر مسلمین و نایب بر حق امام زمان عجّل الله تعالی فرجه الشّریف شدند و نام این رسانه را سرفراز نمودند.
علی بخشی زاده _ معاون صدای رسانه ملی